Nervózni a podráždení ľudia v tejto dobe

12. dec 2022

Príde mi že ľudia su v dnešnej dobe veľmi podráždený a vulgárny ako bolo to vždy také ale teraz človek nemôže ani napísať svôj názor a už je zle...

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
darijja
12. dec 2022

@jane89 absolutne suhlasim. Katastrofa. 🙂

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matovicova
12. dec 2022

Máš pravdu, súhlasím. A zároveň aj nerozumiem, prečo si ľudia myslia, ze je správne sa ku všetkému vyjadrovať...?

snehulak77
12. dec 2022

@jane89 prepáč, ale nechápem, čo si napísala. Slová v nominative pluralu podľa vzoru pekný sa NEpisu s Y. To len tak na okraj, keď chceme byť múdri

lindous
12. dec 2022

Väčšinou akcia vyvolá reakciu... reagujem teda hlavne na tú časť, že človek nemôže napísať ani svoj vlastný názor... čo si všímam, tak práve urážky a úplné nezmysly často ľudia skývajú za slovíčka ako "ale to je iba môj názor"... často túto vetičku vidím na záver nenávistného prejavu alebo keď sa úplný laik vyjadruje k odbornej téme...niekedy je mlčať zlato

123andy123
12. dec 2022

Ja by som sa nečudovala keby tu chybu/chyby napísala zámerne. V podstate je to len jedna opakujuca sa chyba.

Áno autorka ľudia sú otrasni asi im je moc dobre a nudia sakeď riešia takéto prkotiny alebo moc zle a musia si rypnut alebo zlepšiť ego... co s tým...

nataly420
13. dec 2022

@jane89 moja zlata premudrela si aj ty :D keďže je to presne naopak ! A ľudia sú rôzni niekto môže mat dysgrafiu či ovládať viacej jazykov potom už zabúdaš take maličkosti ….alebo zle detstvo.

moonlight1210
13. dec 2022

@nikto2234 trebalo - bolo by treba.

@gleep1 ja gramaticke chyby komentujem, lebo mam pre zmenu pocit, ze ludia si prestali uvedomovat, ako spohodlneli.

Ako si krocik za krocikom davaju jednu ulavu za druhou (to nemusim, ved sa nic nedeje, to je len malickost. Tamto nemusim, ved co sa deje, to je malickost.), aby si uzivali pohodu, tak uberaju naroky na seba potom po krocikoch vo vsetkom.

Na druhej strane tym zvysuju svoje naroky na druhych. Lebo sa nevedomky coraz viac sebestredne sustreduju na seba. Na to svoje pohodlie.

A este popritom si neuvedomuju, ako im miznu schopnosti, lebo ich netrenuju.
Potom sa malickosti nakopia a su z nich velke veci, ktore zrazu biju do oci.

Takze obycajna jednoducha vec, ako gramatika, je zas prvy krocik naspat.
Davam si pozor, co pisem. Vacsinou ked uz clovek dava pozor na chyby (vsimbe si ich, opravi ich po sebe), zamysla sa aj nad stylistikou. Ako to napisem. Nech je to zrozumitelne (ma to “hlavu i patu”, je to pochopitelne i druhym.).
Ked chcem pisat zrozumitelne, zamyslam sa nad tym, o com pisem. Usporiadam si myslienky.
Nie jeden clovek, ked si pred pisanim chce usporiadat myslienky (teda to len nevychrli v jednej emocii), zrazu zacne vidiet trebars svoj problem inak. Aj z inych uhlov.
Atd.

Takze obycajny doraz na gramatiku a stylistiku mu moze teoreticky priniest viac benefitov, nez by mu napadlo.

nicoli02
13. dec 2022

sú ale vieš čo, ja sa niektorím ani nečudujem. veď keď sa pozrieš, čo všetko sa v poslednej dobe deje, tak je to niekedy fakt až do plaču. ľudia čoraz viac riešia to, či im vídu peniaze na všetko potrebné, keďže tých viacej nie je, no všetko šlo s cenami hore

diamondsspaces
13. dec 2022

@moonlight1210 úplná pravda, ľudia sú pohodlní , leniví ... Ako keby sprostosť bola nový životný štýl...

bloger
13. dec 2022

Je toho na nich veľa.

aurorastone2
22. dec 2022

@jane89 si sa dobre obabrala, asi si myslela singular ze je s Y 🤦‍♀️hlavne ze druhých riešiš a robíš sa premudrela