Je to každého osobná vec, čo kto robí, ale keď vidím po sociálnych sieťach, čo mnohí rodičia zdieľajú, tak je to fakt na zamyslenie. Myslite na svoje deti a ich budúcnosť
https://www.facebook.com/reel/884216383413728
@minenkak V podstate je to reklama ohľadom bezpečnosti na internete, ako sa dajú fotky zneužiť.
@unicornlady ďakujem
každoročný evergreen, už to po internete koluje nejaký ten piatok... moc osvety to neprinieslo, veď sa pozri aj na koňa ako veselo sa tu postujú obrázky detí😉
Pochváliť sa, ukázať sa, zbierať lajky,....predsa bez fotiek na soc. sieťach ako keby si v dnešnej "modernej" dobe ani nežil.
Presne, ale ťažko vysvetliť ľuďom čo potrebujú zbierať lajky...chorá doba toto.
Dá sa to využiť takto
Niekto sa vydáva za mňa pod fake profilom na Facebooku
...vytvorila na Facebooku taký istý profil ako mám ja dala tam fotku moju, mojej dcéry presne ako mám na profile...
https://www.modrykonik.sk/forum/internetova-vsehochut/niekto-sa-vydava-za-mna-pod-fake-profilom-na-facebooku-2/
alebo je to dobrý materiál na tréning AI, potom vie lepšie umelo vytvárať realistickejšie fotografie
Je to chore davat svoje deti na akekolvek socialne siete. Tiez viem o pripade ked zena “ukradla” fotky maleho dievcatka a davala ich na svoj facebook, ze je to jej dcera.
Tak moje sociálne siete ani len netušia, ze mam deti a aj to tak ostane. Kto toma vediet, ten to vie.
Presne tak, tie deti nevedia vyjadrit suhlas s tym, ci chcu byt na soc.sietach a casom to moze byt pre nich problem.
@la_dolce_vita som zvedavý keď tie deti raz dospejú, koľko žalôb bude na rodičov v ohľade porušení pravidiel GDPR.
@la_dolce_vita čo by nevedeli. Sú tu aj expertky, ktoré sem dávajú aj väčšie deti. 17ročné dievča s mladšími súrodencami a pod. Ja toto nikdy nepochopím a skôr si myslím, že tým matkám niečo chýba. Niečo z reálneho života
Fuu, tak ja som ešte to video nevidela a fakt ma zamrazilo. Nedávam nikde fotky svojich detí a iba som sa v tom utvrdila. Och..
@kobz tu je pôvodné video
https://www.youtube.com/watch?v=F4WZ_k0vUDMzapni si preklad titulkov
@b_a_m_b_i
0:06 [Music] hey
0:44 Mom hey Dad it's me Ella well a digital version of me just a bit older amazing
1:01 what technology can do these days isn't it all you need are a couple of pictures like
1:06 the ones you share on social media where they can be taken and used by everybody
1:16 I know for you these pictures are just memories but for others they are data and for me maybe
1:25 the beginning of a horrible future a future where my identity can be stolen just like
1:31 that where I can go to prison for things that I would never do imagine my credit score being
1:37 destroyed dad or my voice copied to scam you Mom Mom I'm in trouble I need you to send
1:44 me money please I don't want to become a a meme humiliated by everyone at school kill
1:50 yourself you [ __ ]
1:57 [ __
1:58 and I certainly don't want
2:02 this
2:09 what you share online is like a digital footprint that will follow me around for the rest of
2:15 my life I'm telling you this because I know you love me and would never do anything to
2:22 harm me so please Mom please Dad protect my virtual privacy
2:29 [Music]
@sevrin čo tam je nechce sa mi to pozerať