Ahojte
Posielala som tenisky jednej pani...
Cez FB
Tenisky že neprišli
Podacie nemám keď že to šlo obyčajne na poštu ... Pani pýta € nazad
No ako mám ja vedieť či tie tenisky ozaj neprišli ? Mne sa balík nazad nevrátil
A to sú už 2tyzdne cca
Ďakujem
A na akom poslaní ste sa dohodli? ak kupujúca chcela obyčajne, tak ja vždy upozorňujem že je to na ich zodpovednosť.
Ak chcela doporučene a ty si poslala obyčajne, tak by som vrátila peniaze
Ide o vasu dohodu pred odoslanim, ci ste sa dohodli na obycajnom alebo doporucenom postovnom.
@pribinak nekazala mi poslať doporučene
@maca1984 nie nekazala nič
@ddaassuullaa nijako
Písala som jej sumu pošty obyčajnú
Poslala € a ja topánky
@katonova94 mňa tu tiež jedna spinila že som jej poslala zašpinenu mikinu, pritom som ju ešte prala aj keď bola čistá. A keď som jej napísala, že chcem vidieť tie fľaky, tak záhadné ich ona vedela oprať 🤣 Nemá dôkazy že chcela doporučene, tak vy jej nič späť neposielajte, obyčajne poštovné je vždy na zodpovednosť kupujúceho 😉
@katonova94 tak potom jej smola. Ale ja sa pre istotu vždy pýtam vopred aby sa náhodou noc takéto nestalo
@katonova94 ja každej mamičke ak napíše, že chce obyč. poštou, tak píšem, že je to na jej zodpovednosť a ak pošta poštu nedoručí, reklamáciu neriešim.
@zoro9836 ja som sa pýtala aj u nás a nie je to tu
Ona sa vraj tiež pýtala a nic
@pribinak tak mne sa to ešte nestalo za to som neriešila poštovné
Napísala som jej normálnu sumu podľa váhy a hotovo 🤷 a už som aj na svoju stránku dala že len doporučené budem posielať
@katonova94 Ak si jej poslala balík obyčajne bez toho aby o to požiadala je na tvojej zodpovednosti,, je nedokázateľné či ho dostala alebo nie
Ponaučenie do budúcna NIKDY neposielam obyčajne, jedine ak to žiada kupujúca a upozorním ju na že je to na jej riziko.
@katonova94 tak prirodzene sa posiela doporucene a kto chce na svoju ziadost, tak obycajne. Vedela , ze ta suma je len za obycajnu postu? Alebo ona ziadala len obycajnou?
@katonova94 pokial vyslovene ste sa bavili o obyc postovnom, ty nemozes spravit nic. Ona sa moze spytat na jej poste
Tenisky čiže pravdepodobne väčší balík. Minimálne u nás by ho poštárky so sebou určite netrepali. Nechali by ho ležať na pošte a do schránky by o ňom hodili max. upozornenie. (ale ani to vraj nie sú povinné).
Volaj na poštu adresátky. To, že ti tvrdí, že sa naň bola pýtať, neznamená, že sa naň naozaj bola pýtať. Inak ťaháš tak trochu za kratší koniec. Poštovné máte čudne odkomunikované a sama nemáš dôkaz, že si niečo poslala. Zo skúseností ľudia neraz nemajú tušenia, ako sa dajú zásielky posielať. Nie ešte aby sa orientovali v cene.
Fuha tazko povedat, ako ale myslim si a teda aj za seba viem ze v dnesnej dobe sa uz velmi malo stracaju baliky posielane postou a je jedno o aky velky balik ide, a ked posielas obycajne vypytaj si aspon potvrdenie o zaplateni, a mne dokonca na ten listok napisu aj meno komu co posielam aby som mala aspon nejaky doklad.
Pre seba, svoj klud a ciste svedomie pouzivam posielanie zasielok cez elektronicky podaci harok posty, tam je vidiet kazdu jednu zasielku, aj obycajnu a ked platim online, tak aj moju platbu za zasielku na prislusnu adresu. Screen vzdy posielam sucqsne s informaciou o odoslani a som kludna, spokojna. Obycajne posielam len na ziadost kupujucej, ak ma zasielka vyssiu hodnotu, alebo ide o vacsi nakup, sama.navrhnem podielanie sa na nakladoch na postovne
@katonova94 Na fb sa to len tak hemží vychcanymi kupujucimi / ale aj predavajucimi... tam vzdy posielam a kupujem iba doporucene, aj ked druha strana pyta obycajne (doplatim radsej euro navyse pre svoj svaty pokoj). Obycajne si trufam posielat iba tu na mk, kde za mna hovoria moje hodnotenia....
No a boli ste dohodnuté na obyčajnom postovnom?