Ahojte, neviem či to je nejaká forma fóbie, alebo stresová porucha alebo nejaké traumy z minulých životov alebo čo. Ale s ľuďmi dokážem normálne fungovať, komunikovať, ale akonáhle nastane situácia že idem niečo riešiť, začnú sa mi potiť dlane, pod pazuchami, jednoducho nastáva potenie. Je mi to nepríjemné. Nemám to len pri ľuďoch, s ktorými som v každodennom blízkom kontakte. Tie spotené ruky si pamätám ešte zo školy pri písomkách a odpovediach a odvtedy to za 20 rokov neprešlo. Chcela by som chodiť aj na nejaké skupinové cvičenia, na kozmetiku, ale prídem a začnem sa tam potiť ako prasa, necítim sa dobre.
Má niekto podobné problémy? Ja si aj poviem, to dám, to je v pohode, pritom sa necítim pri tom človeku vôbec v strese, ale telo si robí čo chce bez ohľadu na to, čo hovorí hlava.
ja mam problem prezentovat pred ludmi. v skole som mala problem nahlas citat pred celou triedou a po par minutach sa mi roztrasie hlas a proste som prestala citat. mam pracu, kde vopred informujem, ze nemam zrucnost v prezentacii a ani to robit nebudem. sice to typ prace vyzaduje ale vzdy ma to obide i za cenu bonusov. nejde o to ako vyzeram, co pri tom robim...ale tie pohlady ma zabijaju. Keby boli ludia mimo moj dohlad, tak nie je problem. Raz som skusila ako dieta citat zo svateho pisma v kostole, horsie som nemohla urobit...no zle.
@luccija jasné, že idem, nevyhýbam sa a nesedím doma. Ale vôbec nemám dobrý pocit, lebo kto sa cíti dobre smradlavý s prepotenými pazuchami a mokrými rukami? A to si pritom predtým dám antiperspirant, ale nepomáha nič.
Vždy vyleziem z danej akcie a vydýchnem si, že mám to za sebou. Nedokážem si to takto užiť, nič si neužijem, pokiaľ som v kontakte s cudzím človekom. Aj u lekára sa začnem hned potiť, je mi z toho nepríjemne.
@jujala no toto ani nehovorím, toto nedávam tiež, ale našťastie mám introvertnú prácu kde komunikujem síce s ľuďmi, to mi nevadí. Ale pred viacerými by mi to tiež nešlo.
Tak si asi introvert a ľudia Ti vadia.Necitis sa komfortne mimo svojej zóny čo poznas.Mozno cítiš zodpovednosť ako pred písomkou, mozno si mala prísnych rodičov nejaký dôvod je, že to tak prežívas.Su ľudia čo by na tú kozmetiku nešli tak im to je nepríjemné🙂veľa ľudí má vyhýbave správanie pred tým čo ich čaká a je im to nepríjemné
@jujala toto vadí aj mne, alebo nejaký príhovor na svadbe, oslave.
@luccija tak jasné, som introvert, v podstate mi ľudia ani tak nevadia, ale nevyhľadávam ich. Som schopná komunikovať s hocikým, ale akonáhle sa niekto dotkne mojej komforntej zóny a nastáva telesnejší kontakt (dotyk) začne sa moje telo potiť. Napríklad včera som bola na mamografii, zdravotný personál milý, všetko ok a ja sa tam potím ako taký somár. Holá do pol pása a pot mi tečie cícerkom pod pazuchami, fakt nechutné...
To máš asi z minulosti takto prežívas stres.Ale ideš na to kozmetiku, cvičenie nevyhýbas sa tomu?
Veď to má veľa ľudí má očakávania, nie je si istý sám sebou, má rád veci pod kontrolou...
Ak Ti nebije srdce ako divé a nakoniec nejdeš vôbec by som to neriešila.Je to podvedomy stres
Keď Ti to veľmi vadí skús botox