Neprijatá na vysokú školu, neviem, čo ďalej

patusikk
8. jún 2021

Čo mám robiť.... prežívam si tým najťažším obdobím v mojom živote a už nevládzem.
Vo februari par dni po 20-tke som prišla o mamku, potom mi začalo hrabať a prišli úzkosti ktoré som musela liečiť.
Do toho som sa pripravovala na prijímačky na farmáciu, Samozrejme keď som mala úzkosti skoro mesiac a pol tak som sa nedokázala učiť. Mala som prihlášku na tri školy.
A na všetkých 3 som napísala prijímačky zle, čiže na výšku sa nejde...
O farmácii som snívala už od 8 ročníka. Tak ma to hlboko ranilo. Neviem čo mám robiť.
Neviem či budem chcieť isť znova o rok a dávať do toho snahu. A absolútne neviem či ma bude práca baviť a či si ju nájdem vôbec vo svojom odbore...
Nemám sa skoro nikomu s týmto zdôveriť.
Ale nemám chuť ani žiť :(

littlebubble
8. jún 2021

Strednú školu máš akú?

annamalaga
8. jún 2021

Držím palce. A určite to skús aj o rok. Nevzdávaj sa.

patusikk
autor
8. jún 2021

@littlebubble chemickú

annamalaga
8. jún 2021

@patusikk a vyjadrujem úprimnú sústrasť . Neboj dostaneš sa z toho.

monka105
8. jún 2021

Čo znamená zle? Nie je šanca ani aby ťa vzali na odvolanie? Ešte by som hneď nehádzala flintu do žita, niektoré školy prijímajú aj dodatočne v auguste, ak im neprídu návratky od prijatých študentov.

guiseppinka
8. jún 2021

Farmacia prijimacky su masaker... Kedze si mala velmi zle obdobie, tak je jasne, ze si sa nemohla poriadne pripravovat... Svet sa nezruti, aj ked teraz mas pocif, ze ano... Ale neboj. Najdi si nejaku akukolvek pracu, aj keby len pokladna, a v case volna sa uc na prijimacky... Ked sbivas o farmacii, bola by skoda to zahodit. Je to skola tazka, ale robota je to cista a dobre platena... Drzim palce

makova333
8. jún 2021

@patusikk chemicko technologicka fakulta bude urcite brat dodatocne prihlasky, informuj sa a podaj. Ak ta to nechyti, je to skvela priprava na farmaciu. Kamoska tak bola rok na chemicko technologickej a o rok ju prijali na farmaciu. Drzim palce, zvladnes to 🙂

littlebubble
8. jún 2021

@patusikk Vyjadrím sa len ku škole kedže si určite prechádzaš ťažkým obdobím.
Nevzdávaj sa.Kľudne si podaj prihlášky aj na iné školy ak môžeš.
Za ten rok sa toho môže veľa zmeniť aj tvoje emócie.Teraz si mala veľmi ťažké obdobie a nebola si asi perfektne pripravená.Je to v poriadku.
Ak máš možnosť poslať prihlášky o rok tak to sprav.

bolarazjedna
8. jún 2021

Sama si opísala, prečo sa ti to nepodarilo. Strata matky je veľmi smutná udalosť, ešte v takom mladom veku, jasne ze ta to položilo a takto sa predsa nedá pripraviť poriadne na žiadne prijímačky. Tak nehľadaj vinu v sebe, teraz máš ťažké obdobie. Určite by som skúsila budúci rok znova. Ak je to tvoj sen, tak sa toho nevzdávaj len tak ľahko, lebo sa to nepodarilo tento rok. Farmácia nie je ľahký odbor.

Hlavne sa nevzdávaj, hľadaj niečo zmysluplne, čo môžeš robiť. Kľudne vyhľadaj aj odbornú pomoc, ak máš pocit, že je to teraz na teba priveľa.

kaja118
8. jún 2021

Ako uz bolo vyssie pisane, mozu ta dodatocne prijat, vela ludi si dava farmaciu + medicinu a ked ich prijmu na obe, idu na medicinu a farmaciu prenechaju inym, tym padom sa posunie hranica. A ak je farmacia tvoj sen, urcite sa ho nevzdavaj, ani keby to nevyjde teraz. Mala si tazke obdobie, je pochopitelne, ze ta to negativne ovplyvnilo aj pri priprave na prijimacky, ale to neznamena, ze si nepojdes za tym, co chces dosiahnut v zivote. Takze hlavu hore, zvladnes to, drzim palce!

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
8. jún 2021

@patusikk nevzdavala by som to, ked to je tvoj sen.
Chodis k psychologicke?mas otca co Ti radi on?

miroslavaa31
8. jún 2021

Ano,mala si velmi tazke obdobie,ale bude lepsie. Ak je farmacia to,co citis,ze chces robit,skus prijimacky o rok. Daj si teraz cas pre seba. Vydychni si,uzi leto trochu s kamaratkami. Ja mam sice 35r.,ale tiez ma neprijali na VS hned(na pravo). Ja som zase od malicka chcela ist na medinu,ale v posl.rocniku gympla som si to rozmyslela,lebo som sa zlakla,ze to studium je narocne. Tak som sa prihlasila na pravo a nevzali ma. Bola som velmi zmatena,vsetky kamosky sa dostali a studovali a ja som pracovala cely rok,popritom sa pripravovala na prijimacky na ekonomiu😆. Bola som zmatena a nevedela co ist studovat,ale chcela som ist na VS. Na dalsi rok ma prijali na ekonomiu a praca kt.dnes robim,ma bavi a zivi. Neboj sa,zivot Ta nasmeruje,ak nemas byt na farmacii,caka Ta nieco ine. Ale ak po tom tuzis,skus o rok. Drz s a dievca. Bude dobre🍀❤️🌞

michaelam2
8. jún 2021

neboj nic, ak pojdes az o rok do skoly tak sa nic nestane 🙂 na rok sa zamestnaj, porozmyslaj mozno o zahranici (aspon zmenis prostredie, to by ti mozno pomohlo) alebo si proste daj pauzu na nejaky cas a uvidis casom co by si chcela robit ...si mladucka, nic ti neutecie 🙂

rommie
8. jún 2021

Na FCHPT sa dostaneš aj v druhom kole. Ale je to technická škola, úplne o inom ako farmácia. Na druhej strane ako absolvent viem povedať ze platy sú potom pekné. Pripadne si skus nájsť prácu ako laborantka a o rok pôjdeš na farmáciu. K strate maminy poviem len ze mi je to ľúto a chce to čas. Prebolí to

rommie
8. jún 2021

A určite sa odvolaj ak ťa neprijmu

mogaa
8. jún 2021

@patusikk prechádzam si niečím podobným ako ty....mama mi zomrela v apríli, roky som ju opatrovala, takže som bola doma.....len u mňa je nevýhoda už aj vek, takže získať dobré miesto je problém.....takže som zobrala prácu akú som našla a v skúšobnej dobe hľadám niečo lepšie.....uvažujem že ak do konca skúšobnej doby nič dobré nenájdem, tak či ostať tu alebo risknúť ešte jednu prácu a získam ďaľšie mesiace kedy si môžem hľadať prácu a odísť kedykoľvek....skoro všade chcú nástup čo najskôr, nikomu sa nechce čakať viac ako mesiac, ým zamestnancovi skončí výpovedná doba v predch.práci....ty si mladá, stále máš rok na rozmyslenie či je farmácia naozaj to čo chceš, ak ano tak za ten rok sa na prijímačky doučíš a popri tom si vyskúšaš aj prácu a možno nájdeš niečo čo ťa bude napĺňať a rozhodneš sa tam ostať.....

trixi12
8. jún 2021

je mi ľúto čo prežívaš...je to veľký stres, ale nehádž flintu do žita. Ako píšu dievčatá vyššie, ešte ťa môžu zobrať na odvolanie, a ak nie, nič sa nedeje, skús o rok. ten rok môžeš využiť na prácu, prípadne cestovanie a vylepšenie si cudzieho jazyka. Ja som šla na VŠ až po roku v zahraničí a s jazykom som to mala oveľa ľahšie. A tiež oproti spolužiakom zo strednej sme my čo sme šli až o rok mali úplne iný prístup - oni to stále brali ako že musia chodiť do školy. My sme vedeli, že to tak byť nemusí, a skúsili sme si aj iný život, tak sme to štúdium aj viac vážili.

amelie2017
8. jún 2021

Je mi luto, ze si prisla o maminku, ale sna sa nevzdavaj. Kludne to skus o rok. Ja som mala na VS vela spoluziacok, ktore isli po SS do zahranicia a na vysku az po roku, dvoch. Dokonca aj 50 rocnu pani. Ja sama som bola rok doma po bakalarovi. Tiez sme mali zlu udalost v rodine akurat tyzden pred statnicami. Cele studium Acka, Becka a nezostatnicovala som. Az v auguste. Rok som si dala pauzu a potom som sla dalej na Mgr. Nic mi neuslo.

macekovam
8. jún 2021

@patusikk je to velmi tazka skola... a ty nie si este fit... asi by to nebolo dobre... povenuj sa svojmu zdraviu a ked budes silnejsia tak potom skus...

patusikk
autor
9. jún 2021

@rommie Zo scia budú prijímať tak 140 ludi ale ja som až 190 ma to vôbec zmysel?

rommie
9. jún 2021

@patusikk za odvolanie nič nedáš, podľa mňa veľa z nich sa hlási aj na medicínu a farmáciu majú ako poistku, takže určite skús. A keby si aj tento rok nešla, no a čo. Ja som po 2 mesiacoch odišla z vysokej a bola som na absolvetskej praxi v realitke. Možno v tej farmaceutickej firme v Hlohovci by dali možnosť absolventovi chémie.

66bublinka66
10. jún 2021

@patusikk dám ti pozitívny príklad môjho priateľa nezobrali na dve vs po maturite, nakoniec ho zobrali o rok na tu kde zobrali aj mna, boli sme spolužiaci a už je to 8r čo sme spolu 🙂 nevzdávaj to! 💪🏼🙂

patusikk
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz