Neprihlásenie auta do evidencie

sabiiiiiiiiina
16. feb 2016

Dobry den,môžte my prosím poradit mala auto odhlasene na seba ale ja som už nešla prihlásit z dôvodu že som to rozpredala na súčiastky a nevedela som že mám íst na policiu. A teraz my prišiel list že sa mám dostavit na DI. Ja sa teraz bojim čo my na to povedia a či dostanem pokutu. Prosím poradte my v akej výške by som mala dostat pokutu....

sashka22
16. feb 2016

Ahoj Sabina, ešte nerob paniku 🙂 Všetko sa dá vyriešiť. Zbehni na Úrad životného prostredia a tam si daj auto úplne odhlásiť, že už v podstate neexistuje. Možno to znie, že to spolu ani nesúvisí, ale lepšie zaplatiť 50 éčok za svoju chybu ako neviem koľko pri nejakom inom riešení. Mne sa stalo, že auto som tiež včas neprihlásila a odišlo podobne ako to Tvoje, až nato, že ďalší majiteľ ho dal do šrotu, zinkasoval a zmizol bez toho , aby mi dal aspoň papier zo šrotoviska, že auto bolo zničené, alebo vrátil ŠPZ.... dopátrala so sa vtedy k takémuto riešeniu ako som písala hore. Na Polícii sme potom s policajtkou napísali, že ŠPZ som stratila, keď som išla z "bodu A" do "bodu B", aby keby náhodou ten človek s tými značkami niečo ukradne, nech to ide mimo mňa. Myslím, že na potvrdenie zo životného som aj nejaký čas čakala a potom s tým som šla normálne na Políciu odhlásiť to auto. Žiadny veľký problém s tým nebol, občas sa to stane. Poučila som sa, za to potvrdenie zaplatila 50e a nabudúce si dám nato väčší pozor. Želám skoré vybavenie.

sabiiiiiiiiina
autor
16. feb 2016

@sashka22 a ked si šla na Urad životného prostredia- tam si udala aj nejaký dôvod? Len tak ti ho vystavili? Kolko si čakala za vydanie potvrdenia? Pretože ja sa mám dostavit na policiu 22.2.2016 tak neviem či to stihnem....a potom zas ked si šla na políciu tam si im čo povedala? Oni ti len tak nedali žiadnu pokutu? A ešte v akom roku si to riešila? Počula som že vraj v roku 2016 sa plati viac tak neviem.
Ďakujem ti za odpovede.... 🙂

sashka22
16. feb 2016

Na urade som normalne povedala co sa stalo, tak to aj zapisali a na polici som tiez normalne povedala a nik z toho nerobil prpblemy. Bolo to minuly rok a kolko som cakala, uz fakt neviem, inak by som Ti to napisala hned. Zbehni tam a uvidis.

sabiiiiiiiiina
autor
16. feb 2016

@sashka22 a kolko rokov takto bolo na teba odhlasene vozidlo?

sashka22
16. feb 2016

Bavime sa o rokoch? Neprihlasila som ho asi mesiac po tom, co sa mohlo prihlasit. Ak sa bavime o rokoch, tak mozno budea musiet zaplatit poistku ako keby auto mas za uplynule roky.viac sa dozvies na urade.

sabiiiiiiiiina
autor
17. feb 2016

@sashka22 PZP som zastavila takže stým nemám problém. Ja by som chcela vediet ked pôjdem na urad životného prostredia či my vystavia papier o vyradení ( kedže prešli 3 roky). Pretože teraz v roku 2016 sa plati policajtom do environmentálneho fondu 500€ za jedno auto preto som ešte chcela na to životné prostredie skusit.....

sashka22
17. feb 2016

Ja tam nepracujem, neviem. Potom aspon napis ako si dopadla 🙂

worker_falcon
17. feb 2016

Nechcem ta strasit, ale to vyzera na velky problem. Si sa na to dobre vykaslala... Auto nemozes len tak rozpredat na suciastky... A likvidacia jedine na srotovisku, za par desiatok eur. Na ZP ti to (ak vobec) spatne nevystavia, maximalne ku aktualnemu datumu. Nemala si 3 roky pzp. Jazdila si x rokov bez TK a EK. Z toho koukaji velke pokuty...
@sashka22 ti si to riesila pred kolkymi rokmi takto?
@sabiiiiiiiiina

sabiiiiiiiiina
autor
18. feb 2016

@worker_falcon pzp som zrušila vtedy takže stym nemám problém...

worker_falcon
18. feb 2016

@sabiiiiiiiiina kedy "vtedy"? veď práve to je ten problém, že si mala neodhlásené auto bez PZP...

damoska
25. apr 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ako ste vyriešili? Jako to dopadlo? Ono v takýchto pripadoch je lepšie poradit sa s poistovnou, kde to PZP máte.