Neprevzatá zaplatané objednávka a poštovné

28. okt 2024

Ahojte, dostala som sa aj svojim zavinením do takej situácie, že som si objednala z eshopu oblečenie pre dcéru, avšak som urobila preklep v tel.čísle a kuriér mi to nevedel doručiť. (čo som sa dozvedela až dnes od e-shopu) Myslela som si, že mi balík ani nebude doručený, a dcéra súrne potrebovala nové legíny, tak keď sme už boli na nákupe v Tescu kúpila som jej aj niekoľko. Je tomu už takmer dva týždne od odoslania tovaru, dnes som kontaktovala eshop, že teda mi balíček nebol doručený, a teda že či mi môžu vrátiť peniaze. Tak som sa dozvedela o tel.čísle, že som mala preklep. Jedná sa vlastne o to, že mi pani oznámila, že mi vrátia peniaze ale bez poštovného a stiahla si poštovné dvakrát.
Viem že pokiaľ vraciate tovar na e-shop, teda odstupujete od zmluvy, e-shop je povinný vám vrátiť aj sumu poštovného, ktoré ste zaplatili. Neviete ako to je v tomto mojom prípade?

maranco
28. okt 2024

Teraz chceš aby za tvoju chybu platil niekto iný a nie ty?

sense
28. okt 2024

Pozri sa aké podmienky má konkrétny e shop.

patka06
28. okt 2024

Nevieme aké podmienky má daný eshop
Všeobecne má eshop právo žiadať úhradu nákladov na dopravu, tam aj späť

slavomira236
28. okt 2024

Tak poslane to bolo aj tam aj spat..ze siala preklep je tvoja chyba treba si to pozriet pred odoslanim objednavky

hipuska
28. okt 2024

U teba zjavne došlo k porušeniu kúpnej zmluvy. Ty si od zmluvy nepodstúpila... väčšinou sa to robí pisomne/alebo cez eshop. Takže e-shop má právo si stiahnuť náklady za poštovné, nakoľko v tvojom prípade išlo o neprevzatie zásielky.

muchotrafka298
28. okt 2024

Vo vacsine eshopov ak platis za dopravu, tak tato suma ti nie je vratena pri vrateni tovaru /napr. zalando lounge/. Dostanes naspat len sumu za tovar.

didush27
28. okt 2024

Prečítaj si podmienky, s ktorými si súhlasila pri potvrdení objednávky. Tam isto je napísané ako je to s poštovným pri vrátení. Je to bežné, že eshop si účtuje aj spätné poštovné.

luliu
28. okt 2024

Určite nie je eshop povinný vrátiť ti aj poštovné

sense
29. okt 2024

@muchotrafka298 pri Zalando Lounge ak vrátiš celú objednávku ti vrátia aj poštovne. Aspoň kedysi to tak bolo

muchotrafka298
29. okt 2024

@sense v poslednej dobe som vracala viacero veci a postovne mi nebolo vratene. Ale to som neriesila, lebo to boli drahe veci, cize tie 3 EUR ci kolko to bolo nech si nechaju.

sense
29. okt 2024

@muchotrafka298 no viem že bolo tak si si zo zásielky nič nenechala, čiže komplet šlo všetko na späť vrátili aj poštovné ale keď som si napr jednu vec nechala a zvyšok vrátila tak vrátili peniaze len za vrátený tovar, ale ako píšem ja som už hádam aj dva roky odtiaľ nič neobjednavals.