Ahojte baby.Chcem sa poradit s vami,nepodarili sa mi linecke kolaciky,ostali mi tvrde ako beton a ani po natreti lekvarom vobec nemeknu,naopak su coraz tvrdsie.Ale s tych nenatretych som pocula ze si ich mam pomrvit alebo pomlet a spravit gulicky.Nemate niekto rovnaku skusenost popripade recept ako to mam urobit? Nechcem ich vyhodit 🙂
Pomeľ a sprav z toho rumové gule napríklad. Mne sa to stalo, ak som použila nekvalitné suroviny, alebo máš zlý recept.
Inak, oni sa musia rozležať, zmäknú. Koľko ich máš už upečené, myslím časiovo.
Ja neznasam lepit linecké a vlastne žiadne kolaciky 😀 tak som si našla tento recept, su vynikajúce 😏
https://www.mimibazar.sk/recept/20449/linecke-k...
Neviem ako máte vlhko v byte, nechaj ich otvorene, mne po case navlhnu a zmaknu
@sorciera24 robila som ich minuly tyzden v pondelok
A nemeknu mi vobec...vraj to je tym ze som dala vajce a ze tam mal byt len zltok
A nemate niekto nejaky overeny recept a tie gulky co robievate? Z internetu moc nechcem radsej odskusany
@cuci22 to nebude vajcom, ja davam 1 cele vajce a mam makke vzdy,a le mam taky speci recept, ze do cesta idu Zlate klasy (normalne prasok)
Netreba ani ich prepiect, ale tak to asi vidite, ze hnednu, idu von..
ja robím roky tieto a sú skvelé https://www.mimibazar.sk/recept/690/linecke-kol... Kolegyna sa na ne vždy teší, ked budem piecť, lebo ich nosím aj do roboty.
@cuci22 ono zalezi aj ako ich uskladnujes.
Ja vsetko vianocne pecivo mam v uzavretych pladtovych alebo kovovych dozach.nie v papieri.prave preto aby nevysychali.do vianoc vsetko akurat pomäkne a aj mäkke vydrzi.
Gulky alebo tycinky urobis z toho jednoduche.
Hid si to do sacku,pobuchaj oo tom tlcikom.
Zalej rumom,likerom,sirupom,dtavou,kompotom......zmiesaj a zahusti kokosom,ml.makom,orechami,cokoladou,kakaom,mozes pridat korenie ake vam chuti-vanilka aniz skorica karamom badyan....doslat.mozes nakrajat susene ovocie..
Vypracuj si hmotu podobnu plasteline.
Daj stuhnut ma hodku do chladnicky a potom uz si tvaruj gulky ,tycinky...a mozes lazdy kusom macat do cokolady alebo orechov kokosu a vlozit do kosicka alebo napichovat na spajle.
Alebo si to zroluj do velkeho valca na salamu,dobre utlac,zabaldoalobalu a nechaj v chlade odpocivat aj viac dni.potom nakrajaj na platky.
Fantazii sa medze nekladu
@cuci22 kedy si ich robila?.....niektore cesto potrebuje tak tyzden, kym zmaknu, resp. skus dat medzi ne pokrajane jablcko, to tiez pomoze, aby zmakli