Neplatenie koncesionárskych poplatkov

sindy21
9. júl 2014

Ahojte, bývame v obecnom byte, za ktorý platíme nájom a po štyroch rokoch som zistila, že neplatíme koncesionárske poplatky, lebo som bola v tom, že je to nejak v nájme alebo, že keď máme skylink,tak netreba...čo máme robiť? Chcela by som sa prihlásiť, no mám obavy.

mummy01
9. júl 2014

@sindy21 ked sa neprihlasis oni si ta najdu,ver mi....my sme sa stahovali a nedopatrenim pri zmene pobytu sme jeden mesiac nezaplatili a po par rokoch ze exekutor 😀 bolo mi to dost na smiech ale co uz,zaplatili sme ale uz si na tieto poplatky davam pozor

dreamer8
9. júl 2014

Myslim ze je lepsie sa prihlasit, neviem ci bude nutne platit aj spatne, ale cim skor zacnes, tym menej to bude. Myslim ze ta kampan v TV bola spustena prave preto aby si ludia uvedomili ze je to povinne a skontrolovali si ci platia. Je to aj dobre odovodnenie, ze si to videla a zistila si ze neplatis a chces to napravit.
.
Prip. si zisti ci su za to postihy, ci sa plati spatne, anonymne na forach ktore sa tomu venuju, no myslim ze raz sa na to pride a je lepsie to vyriesit teraz.

sindy21
autor
9. júl 2014

Nikde som nevycitala, ze ked sa prihlasim dnes, ci budem platit oddnes alebo ma "najdu"

skuste1983
9. júl 2014

@sindy21 platíš, až odkedy sa prihlásiš, aspoň tak si to pamätám... 🙂

sindy21
autor
9. júl 2014

Dakujem za info..viem,ze je to moja chyba..ale teraz na to peniaze nemam ☹

jalucija
9. júl 2014

@sindy21 kolegyna sa prihlasila na poste pred par mesiacmi. Do teraz jej neprislo nic, ze je prihlasena, jej cislo a podobne. Maju v tom bordel.
Ja som sa prihlasila cez stranku online, zaplatila na pol roka od toho dna a aj ked som sa prihlasila, prislo mi asi desat emailov s mojim VS, nuz bordel bordel, trapne. Ono zas velka suma to nie je, ale ten princip stale neviem prehltnut. Kazdopadne je to v zakone, tak co uz

jalucija
9. júl 2014

@sindy21 jaj zabudla som, tiez som zila v naivite, ze ten poplatok je v kablovke 🙂 Spatne som neplatila

jalucija
9. júl 2014

@sindy21 ale este jedna vec. ak mas dve domacnosti za telku platis len v jednej. A teda predpokladajme, ze vlastnik nehnutelnosti tiez kdesi byva a tam plati za tv, teda tato vasa prenajata domacnost je kryta nim, lebo je to jeho nehnutelnost resp aby sme boli presnejsi, on plati elektriku.

sindy21
autor
9. júl 2014

Dakujem za odpoved,elektrina je pisana na mna,lebo byt je obecny...platit to budem,len nechcem,aby mi vyratali spatne...takze ked sa zaregistrujes online,tak len variabilny a cislo uctu ti poslu?

jalucija
10. júl 2014

@sindy21 tak to musis platit ty. Pride ti VS a cislo uctu. Ci by si to niekto vsimol a zrovna teba zacal kontrolovat tazko povedat, je to na tebe.
Ja osobne som to riskla a spatne neplatila (chyba mi zhruba rok). Zatial je ticho 🙂

sindy21
autor
10. júl 2014

No asi to tak aj urobim...mas pravdu

michaelasv
16. mar 2015

dobrý den, viem že táto diskusia je už stara, ale zaujímalo by ma, či sa u vas nieco zmenilo, teda ci vas niekto kontaktoval že máte nedoplatok? mam rovnaku dilemu a problem. vdaka 🙂
@sindy21
@jalucija

jalucija
17. mar 2015

@michaelasv ahoj miska. Spatne som nezaplatila doteraz, nik ma nekontaktoval. Od prihlasenia sa na plateie platim 🙂

bubiko1985
19. mar 2015

Dobry den! Tiez by som sa rada informovala. Pred 2 rokmi sme s manzelom kupili byt od pani, ktora zije v CR. Hned, ako prislo ku kupe nehnutelnosti, odoslala som prihlasku na platenie koncesionarskych poplatkov. Avsak nikto sa neozval. Poslala som teda prihlasku opatovne, nakolko opat ziadna reakcia, volala som na linku, kde mi povedali, ze mam zaslat email a odpovedia mi. Taktiez som poslala prihlasku opatovne online. Doteraz sa k tomu vsak nim nevyjadril, neobdrzala som ziadnu reakciu. Kym chodil SIPO listok, platby sa uhradzali na povodneho odberatela. Ale pred cca rokom nam vymenili schranky a odvtedy nam nic nebolo dorucene. Mate niekto skusenosti s podobnou situaciou? Dnes som opatovne zaslala online prihlasenie, tak mi ostava cakat. Dakujem za akekolvek info.

andrea_lokajova
9. okt 2017

Moja skúsenosť je nasledovná: Sme s manželom vlastníkmi bytu, na byt je písaný ako odberateľ elektriny manžel, konc.poplatky platí. Na víkendy sme si kúpili chatu a všetky vybavovačky okolo toho som robila ja, teda som bola na chate hlásená ako odberateľ elektriny. Po roku mi prišlo oznámenie, že mám začať platiť konc. poplatky od určitého termínu formou sipo. Keď som sa odvolala, že poplatky platíme už na byt, tak ich vyjadrenie bolo, že manželstvo nie je dôvod na neúhradu. Dohodli sme sa teda s mužom, že sa odhlásim a on sa tam nahlási ako odberateľ elektriny, aby sme nemuseli platiť dvakrát. Po dvoch mesiacoch od podania odhlášky prišlo rozhodnutie, že ma odhlasujú s tým, že musím ešte doplatiť spätne nedoplatok za všetky mesiace od dátumu kúpy chaty.