Neplatené voľno - povinnosti

drugettka
22. aug 2017

chcela by som sa spytat,vie mi niekto poradit?? som zamestnana 9 rokov chcela by som poziadat zamestnavatela o neplatene volno na 2 mesiace,on s tym suhlasil a teraz ake povinosti mam ja a ake on? co mam platit a naco mam narok ? prosim vas o radu dakujem...

liz_lemon
22. aug 2017

@drugettka musis si zaplatit zdravotne poistenie, socialne nie je povinne

drugettka
autor
22. aug 2017

a ak sa mi stane pocas tych 2 mesiacov budem mat zaplatenu marodku?? dakujem

zalka
22. aug 2017

@drugettka nie kedže počas tých 2 mesiacov nebudeš poistená v SP tak nárok na platenú PN mať nebudeš, až ked sa ti obnoví poistenie ...

hettinka
23. aug 2017

@drugettka však bud chod na PN, alebo na neplatené voľno
Či tak myslíš, že by si náhodou medzitým ochorela?

drugettka
autor
23. aug 2017

@zalka ano myslela som si ze keby sa nieco stalo,lebo idem do zahranicia na brigadu...

zalka
23. aug 2017

@drugettka ako brigádnik budeš poistená v zahraničí či nie? ak nie tak potom dobrovolné poistenie na slovensku ...

hettinka
24. aug 2017

@zalka ako brigádničke jej tam pravdepodobne nevznikne nárok na PN, poistenie pokryje len prípadné náklady na ošetrenie.
A by sa to stalo, tak by musela to neplatené voľno ukončiť, vrátiť sa domov a nastúpiť na PN tu na Slovensku.

zalka
24. aug 2017

@hettinka ja neviem do ktorej krajiny ide, ale brigádnikovi na SVK nárok na PN vznikne za istých predpokladov , čiže toto je všetko len v rovine filozofovania, kedže nemá človek bližšie info.
A ak vie že jej poistenie nevznikne, tak môže skúsiť dobrovolne sa prihlásiť na nemocenské poistenie v SP ale tam sa tuším prehlasuje, že človek nie je v zahraničí.

vilma5
24. aug 2017

ziadna PN, to si len problem narobis.. pekne neplatene volno, ak budes mat platene zdravotne poistenie v zahranici tak je to ok, ak tam ides nacierno, tak is to poplať tu a nezabudni na dobre cestovne poistenie keby sa ti nieco stalo.. a mimochcom, nebudes pred uradmi na brigade, ale na studijnom volne...