Nenávidím mľaskanie

eleven234
24. aug 2021

Mľaskanie mi celkom lezie na nervy. Moja babka vždy keď jeme kuraciu polievku, vezme si celé mäso a začne ho tam okuskávať a cmúľať. Hlavne hrozne okusáva chrupavky a mľaskoce…Moja sestra tiež v jednom kuse ako stroj. Aj spomínaná babka s mäsom. Ak máte nejaké príbehy alebo niečo môžete mi napísať sem.

vemi23
24. aug 2021

@eleven234 napodobne nemam rada ak niekto mlaska alebo ak niekto tzv chlipe polievku. Doslova som na to alergicka a radsej odídem z miestnosti ak sa to týka osob ktorých je neslusne napomenut ze mi to vadi.

merynka33
24. aug 2021

tiez mi to leze na nervy.. moja sesterka tak nechutne mlaska pri vsetkom.. ma 15.. hocico ked je tak je to pocut a ked si to vsimnem tak uz musim odist z miestnosti... mam aj rodinnych prislusnikov ktorym popri mlaskani este tak zvlastne chrapci v sanke a aj to ked si to vsimnem tak je to na nevydrzanie.. ale napr moj pes mlaska ako prasiatko, chrape, grga, prdi a je to ako keby som pocula anjelsku hudbu.. (to lebo ju lubim najviac na svete a vsetko co spravi kazdy jej prejav je pre mna top.. ju jedinu znesiem..)

oli18
24. aug 2021

Uz tu bola tema o prdeni a myslela som, ze to je zlaty klinec tem a ajhla, o mlaskani este nebola 😂😂😂

len_nig
24. aug 2021

@oli18 vždy lepšie ako fotky vytokov, hlienovych zátok, žaludov pubertiakov atď 😂😂😂🤷🏻‍♀️

zuvelyn
24. aug 2021

Príbeh nemám ale neznášam ked niekto mlaska, srka, naprázdno klepe zubami (co sa uz len dá prežuvať na kremovej polievke?🤷🏼‍♀️) Nahlas prežuva poprípade je s otvorenou hubou (hubou a nie ústami, lebo kto tak je jedlo ako krava seno nemá ústa ale hubu)... Co s tým? Jesť sama 😅

kukucka100
24. aug 2021

@eleven234 mlaskanie som schopná akceptovať, to mi až tak nevadí, kľudne prežijem keď niekto je po "svojom", ale nie som absolútne schopná akceptovať, keď niekto vycucava zvyšky jedla zo zubou, taky ten nechutný cmuk keď sa snaží ten kus mäsa vycucat medzi zubami... Ženy ja by som vtedy skákala z okna a zvracala zároveň. V robote som mala kolegu, ktorý to robil, musel prestať, aj šéfovi som ponúkla zubnú niť... Keď to počujem a viem ze to neviem ovplyvniť tak odchádzam, proste nie... A to mi verte že ja nie som žiadna fajnovka.

patus_2
24. aug 2021

@eleven234 volá sa to misofonia a je to choroba. Mne osobne tiež extra vadia všetky tieto zvuky, mľaskanie, cmuľanie, glganie, funenie, sŕkanie a smrkanie, ťahanie nosov a žutie. Zachraňujú má sluchátka a tlmiče 😅

pimpulka
24. aug 2021

mne to sice neni neprijemne, ale trosku mi to vadi, ak niekto rozprava prave ked je....mi to pride velmi "sedlacke"...zda sa mi ze to okrem mna kazdy robi

katulastraka
24. aug 2021

Boze, ja nenavidim ked niekomu piska nos. A mojmu muzovi piska skoro stale ! Vtedy take nervy do mna, normalne mam chut zobrat vysavac a vysat mu nos, nech to nemusim pocuvat 😂😂😂 a tiez neznasam, ked niekto kto ma zubnu protezu je a klepoce mu v ustach pocas zuvania. To je des. Fakt des. Jo a neznasam ked si dakto daco vybera spoza nechtu druhym nechtom a vyda to taky hnusny cvakaci zvuk. Vtedy sa mi zjezia vsetky chlpy na tele a zdrham 😂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adriana1980
24. aug 2021

Volá sa ro misofonia a má ju môj manžel. Jemu ale vadia asi všetky možné zvuky, co si vie clovek predstaviť - mlaskanie, sŕkqnie, chrúmanie orieškov, luskanie jadierok, sekundová ručička na hodinách, naštarované auto pod oknom, vrndžajúca chladnička, striekanie spreja.....Je toho strašne vela a všetko mu lezie na nervy. Niekedy už idem zabiť ja jeho 🤣🤣

barborachors
24. aug 2021

A prosim vas, moze mat dakto misofoniu na brechanie psov? Neznesitelnu averziu na psi stekot, poznate niekoho kto to ma?

gladys_07
24. aug 2021

no mlaskanie a srkanie su u mna len vrchol ladovca. Moj muz si da nechet medzi zuby a tak nim prechadza. Alebo klopka obruckou po ovladacke. Svojho casu som vela chodila vlakom - jedna zenska hodinu a pol luskala slnecnicove semiacka. Iny chlap hral hru na PC a klikal mysou ako magor. Ked ma niekto hudbu v sluchatkach tak nahlas ze ju pocut (opomeniem ak ma niekto hudbu pustenu bez sluchatiek, to je kar). Pri vystupnej prehliadke po porode si zenska vedla mna v cakarni odstipkavala kozku okolo nechtov….mohla by som pisat este dve hodiny.

Inak ak je to choroba mohla by daka dobra dusa vymysliet liek, mne to nehorazne strpcuje zivot, tie situacie ma az paralyzuju, mne prestane fungovat mozog a musim sa z tej situacie co najrychlejsie dostat inak az panika

adriana1980
24. aug 2021

@gladys_07 určite by liek mohli nejaký vymyslieť.Alebo aspoň terapiu 🤣🤣 By som tam okamžite môjho manžela poslala

dayanare
25. aug 2021

@barborachors Pri misofónii može byť spúšťačom u každého iný zvuk/iné zvuky a pokojne to može byť psí štekot.

@gladys_07 @adriana1980 Misofónia je spojená s abnormalitami v mozgu, to je potom ťažké hľadať liek, ale vraj pomáha kognitívno-behaviorálna terapia.

Príbeh zo života misofonikov: moj brat je citlivý na akékoľvek vysoké tóny, ja zase nedobre znášam hlboké tóny a basy. Vybrať hudbu, ktorú možeme počúvať obaja je občas nesmierne ťažké 🙂

janetinka27
25. aug 2021

@oli18 veru uz aj o mlaskani bola 🙂 a o misofonii 🙂

@eleven234 tiez neznasam mlaskanie a rozne zvuky, klepotanie zubami popri jedeni. u nas sme doma nevydavali pri jedle zvuky, lebo aj otcovi to vadilo a aj babka z ocovej strany mi hovorila, ze aj ona bola vzdy na to citliva, uz ako dieťa 🙂 takze ni jej deti (moje tety) a ich rodiny nemlaskaju.
ja som od detstva tiez sedivela, ked sme boli u starkej (babka z maminej strany) na prazdninach a moja sesternica s bratrancom mlaskali. ach....
teraz moj muz mlaska strasne, ja ho stale napominam, staci ze periferne vidim, ako ma pri jedle otvorene usta a pozera tv, mam okamzite bojovu naladu 😂 rovnako aj svokrovci, ked sme u nich na navsteve a obedujeme, to je pre mna utrpenie, mozu byt na obed rezne alebo slavicie jazycky, ja automaticky idem do otacok a musim to v sebe dusit a vobec nic z toho jedla nemam, vobec si ho neuzijem :D mlaskanie, chlipanie, cmulanie, cmukanie, rozpravanie s plnymi ustami, fucanie..... 🙉 😂
kdesi som citala, ze aj kludny kultivovany clovek trpiaci misofoniou sa moze zmenit na vrazdiacu priseru, ked pocuje mlaskanie 😂

marcellka32
25. aug 2021

Vadí mi mlaskanie, grganie, luskanie tekvicových semiačok ústami (odchádzam vtedy), luskanie arašidov, naťahovanie sopla do seba (🤮), klepot protézou alebo čo to má v ústach keď zuje počujem rachot doslova, ale top bol keď brat robil s vietnamcami na trhu a zavolal vietnamca k nám na obed : frkanie, mlaskanie, ťahal sopel do seba počas jedla, grgol....mala som dosť, ale mlaskanie je u nich prejav, že je to chutné jedlo, no tie ostatné prejavy ako v maštali

janetinka27
25. aug 2021

@marcellka32 uz len citanie mi dviha tlak😂 hned by som nahradila slovo usta vo vsetkych prispevkoch slovom vrata, huba alebo papula😂 lebo aj pekna pusa sa pri mlaskani meni pre mna na papulu😀😀

pimpulka
25. aug 2021

@marcellka32 jajjj a "vyhrat" v lietadle sedadlo vedla azijskych spoluobcanov hranicilo s psychickym zrutenim u mna haha...let trval 10 ci kolko hodin, uz ani neviem, stastie ze to bol nocny let a teda nejedli moc casto ako by mohli....ale pocut ich pri jedle neprajem naozaj nikomu

cacianka
25. aug 2021

Chlipanie jedla akoby z pol metra,
Nadžga do huby mega kus jedla a potom nevie žuť normal, iba s otvaranim huby
Ťahanie soplov miesto vyfukania alebo pouzitia kvapiek ak je problém
Chrchlanie a odpluvanie na chodník pred ľuďmi
Vydrzim všeličo, aj .... a ....., ale toto ne-zná-šam

marcellka32
25. aug 2021

@pimpulka aziati jedia tak zvláštne negustiozne, ale ja som citlivá na toto, a vyberám si s kým jem, aj rande som raz mala so slovákom také že: šli sme na večeru, on začal pomaly naberať jedlo na vidličku a potom smerom do huby už zrýchlil, žul rýchlo a chrapcal pri tom, šalát jedol ako prasa, mňa to zabilo tam 🙂...už sme sa nevideli potom

janetinka27
25. aug 2021

@katulastraka presne, piskanie v nose😂😂 raz pomajbovi piskalo v nose a bolo to strasne pocut v tom malickom mikrofone,co mal pripnuty na tricku pod nosom v nejakom programe pre mladez (pred vyse 20 rokmi) a odvtedy ma u mna tuto piskaciu nalepku, nedokazem na to zabudnut 😂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz