Ahojte, poradte prosim kvety do domacnosti (byt + balkon), ktore su rovnako nenarocne ako lopatkovec. Kvety sa mi pacia, ale neviem sa o ne starat, zabudam polievat a pod. Za tie roky mi nevyschol hadam len lopatkovec, ten sa vzdy preberie a dokonca kvitne, plus este muskaty ako-tak zvladam. Dakujem za rady 🙂
zelenec, svokrin jazyk, hoya, tradescantia, plektrant-rymovnik..rozne sukulenty
este seflera.. Ta je nezmar a velmi jednoducho sa aj rozmnozuje...
Hladas nieco skor take ako je ten lopatkovec, ze vela zelenych listov alebo skor nieco kvitnuce?
svokrin jazyk je v takomto pripade super a vlastne aj vsetky sukulenty. ak proste nemas k tomu nejak velky vztah a polievanie je sporadicke, tak by som sla do nich, tie narocne nie su
Kadejaké sukulenty pozri, alebo aj svokrin jazyk, aloe, mám aj brečtan doma a tomu sa tiež celkom darí. A teda mám napríklad aj orchidei a poviem ti, že čím menej sa o ne starám tým sa im viac darí.
@deedol ja mam slabost na fialky, ale zatial ich mam len 2. Su to take vdacne rastlinky. Kvitnu mi uz niekolko tyzdnov. Len co odkvitne o par dni mam dalsie kvety. Mam aj okrasne listom ako napr. pachira, svokrin jazyk, kalathea, paprad a samozrejme aj klasika muskaty. Este by som zopar kvetov chcela dokupit. Z domu si urobim dzunglu. 😅😅
@midka obi, merkuri, lokalne kvetinarstva, alebo online - bazos, marketpalce, pripadne tu: https://www.kvetaren.sk/
https://svokrinejazyky.sk/
@midka svokrin jazyk znesie aj tien.Ja si ich sama pestujem vždy kúsok odrežem a už mám 7 kusov🙂to rýchlo rastie a zakoreni.Ale u mňa su top tie anturie kvitnú skoro celý rok ružové, biele mám rôzne...orchidea chytila vosky všetko som vystriekala kúpila novu koru musela som ich dat preč
je tu aj skup s kvetmi https://www.modrykonik.sk/group/2065/
@selu11 senecio je podla mna dost narocne, vela ludom vykapalo.
Este by som pridala Yuku, cisus, sukulenty nie vsetky, ale napr. Euphorbie, mozno aj lampasik - ceropegia . Asi najlepsie popytat sa znamych...ci by nemali odrezok 🙂 a aj poradia.
@tomaskovamaminka Ja som si tak jedno odpásla kvôli polievaniu, teraz keď mu dám vodu len do misky raz za čas mi rastie ako burina. A to som v podstate pestovateľ začiatočník, ale tu som sa naučila, že ak človek nevie pestovať rastliny najčastejšie kvôli tomu, že ich prelieva. Pretože rastlina skôr zhnije ako zvädne.
@fem a nepreliala si ich ? napr. mojej mame sa casto stava, ze preleje kvety ( hlavne kaktusy 😂 ) a potom jej zhniju. Ja polievam tak, ze skontrolujem ci je hlina sucha alebo mokra. Vacsinou kazdy druhy ci treti den polievam. V lete ked slnko svieti, tak aj kazdy den vecer alebo rano a obcas aj 2x denne, ked je to potrebne ( hlavne tie rastliny co mam vonku v zahradke )
@bessie12 No kaktusy vseobecne v zime treba dat do chladna, svetlo nemusia mat, na jesen obmedzit zalievku v zime nepolievat vobec, na jar postupne privykat na slnko a opatrne zacat polievat, najlepsie im je v lete vonku na slniecku a vtedy znesu dost vody, nesmu ale v nej stat. Toto ale neplati to uplne pre vsetky, zalezi aj odkial pochadzaju. So sukulentmi to je narocnejsie, lebo to svetlo v zime potrebuju a zaroven chlad. Inak kaktusy su druh sukulentov. Este ma napadlo Adenium -pustna ruza v podstate nenarocna, tiez je to sukulent, v zime v izbe v pohode, v lete je rada vonku a krasne kvitne, teda rozne kvety maju iba stepene, inak su ruzove a maju jednoduchy kvet, ak sa ti podari zohnat.
@tomaskovamaminka Sukulenty som mala v skalke, ale potom som prestala ich pestovať. Kaktusy uz pre mamu nekupujem 😁 a mňa nejak nefascinuju. Ja mam radšej skôr rastliny okrasné listom alebo tie fialky ako som spomínala 🙂
@deedol 📌😁
@deedol zamiokulkas môžeš pokojne zabudnúť poliať, aj ho strčiť niekde do rohu bez slnečných lúčov.