Nemôžete sa hádať v súkromných správach?

brumbrumbrum
22. nov 2021

Čaute ľudia....len tak rozmýšľam 😂 nemôžete sa doťahovať v súkromných správach?
Človek si ide prečítať rozumné rady/skúsenosti ohľadne nejakej témy, prípadne sám ide danému človeku k veci poradiť, a hneď skoro pod každou debatou sa nájde nejaká Janka, Katka, Zuzka a neviem kto, a hádajú sa tam úplne od veci, zaspamuju to 50timi komentármi úplne od veci, a človek sa ani nedostane k odpovedi na danú otázku.
Kúsok sa zamyslite, buďme ohľaduplní, a keď k danej téme nemáme čo povedať, lustrujme ďalej, prípadne dajme len ten lajčík a konec, dovidenia.
Ak mám potrebu niekomu dačo ku komentáru dodať, nech sa páči, súkromné správy existujú.
Myslite aj na to, že Vašimi nepotrebnými komentármi sa jednak strápnujete, ponižujete, ubližujete ľuďom naokolo z k čomu to je dobré?
Ten čas, čo sa pohadate, viete aj užitočnejšie využiť - štrikovaním napríklad 😅🙏
Majte pekný a príjemný večer a prosím Vás, z tých mien si nič nerobte, to boli prvé, čo mi napadli 😁

annamalaga
22. nov 2021

Nakoľko je to diskusné fórum , tak pravo na názor má každý , každý sa môže vyjadriť a tebe hádky nikto nekáže čítať , môžeš tému preskočiť.

janinah
22. nov 2021

Pozerám,si tu 2 mesiace,ja som tu 15 rokov.Môžem napísať len jedno- neber to tu tak vážne.Určite si človek s tvojou inteligenciou nájde potrebné info aj bez riešenia nepodstatných,hádavých,hlúpych a konfliktných komentárov.Prosto-nerieš,ignoruj,nekomentuj.Je naivné si myslieť,že tvoj dobre mienený príspevok niečo zmení,míňaj energiu na niečo podstatné.Napriek všetkému tu nájdeš kopu milých a rozumných žien a kúpou cez bazár aj dosť ušetríš.

brumbrumbrum
autor
22. nov 2021

@annamalaga ono keď sa chce človek dostať ku komentáru,ktorý dáva odpoveď na danú otázku, musí žiaľ prečítať aj komentáre s hadkou (či náhodou ten komentár není ten s odpoveďou).
Postupne už potom človek vyfiltruje mena, ktoré sa tam len hádajú, a čítať to nebude,lebo je to od veci, a jedine,čo človek na to môže dodať je len facepalm 😅🙏
Ale preklikávať sa až na 5-6stranu, lebo niekto sa tam háda...to je fakt dosť blbé 🤷🤔😂

brumbrumbrum
autor
22. nov 2021

@janinah ale šak jasné, jak povedala tá pani v prvom komente, reku každý má právo na názor.
To nikomu neberiem....len je dosť smutné,že sa ľudia takto hádajú a ponižujú na sociálnych sieťach 🙈
Viacmenej som si účet spravila skrz jednu tému, ktorá nemala veľa komentov 😅 no s pani sme si vymenili rady aspoň cez správy, nájdu sa tu aj ľudia,ktorí sa hádať nepotrebujú 😁🙏

ckocka
22. nov 2021

Vo vačšine prípadov úroveň odpovedí zodpovedá úrovni otázky.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hivanik
22. nov 2021

Joooj....dnes sa mi "páčilo " v jednej diskusii ako sebavedomo vystupovala / písala jedna pani ...no strašne....A potom o pár hodín príspevok od nej ako hľadá psychologickú podporu lebo to nezvláda....

0silvia0
22. nov 2021

@hivanik a co nezvladala? 😳

hivanik
22. nov 2021

@0silvia0 .....to nenapísala....asi súkromie...
Len sa dosť navazala do jednej baby , zariadila že jej zrušili účet na Mk( sama to v diskusii napísala ze to zariadi )a pritom len niečo ventilovala a vypustila paru

0silvia0
22. nov 2021

@hivanik no veru v poslednom case je kon plny ventilujucich sa osob🤷‍♀️

hivanik
22. nov 2021

@0silvia0 ...áno.....Viackrát sa mi potvrdilo že nieje všetko zlato co sa ligocé....Niektoré sa tu prezentujú v superlativach ...kritiku nevedia zniesť, hodia pár usmievacikov a potom ľaľa ho

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
22. nov 2021

@vlcik1 Naopak, je potrebné sa prisposobiť aby našu odpoveď autor chápal -
na blbú otázku blbá odpoveď.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
22. nov 2021

@vlcik1 Ak tu niekto hladá odpoveď na základnú otázku života, vesmíru a vobec všetkého, tak sa obávam je na zlej adrese.
Všetko ostatné sa dá s vynaložením menšieho úsilia vygúgliť.
Takže sem sa chodím baviť.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
22. nov 2021

@vlcik1 Je to relax po práci, doprajem si ho bez výčitiek.

jana_eyre_2
22. nov 2021

Hádať sa bez svedkov, prípadných suhlasnych lajkov či podpornych komentárov je nuda 😅 na sme boli diskusie dobre predelene že bolo jasné kto na aký komentár odpovedá, to, že tu je to spravené jednoducho neznamena že ľudia si sem nemôžu prísť vymeniť nazory.. o čom sú vlastne tieto diskusie? Veď výmena názorov, hádky sú predsa tiež informácie, ak sa aj odkláňajú od témy, patrí to k diskusii, je to normálne a prirodzené.. keď sa baví viac kamarátok na kave, tak sa tiež bežné stáva že diskusia je farebná, roztahana a ide každým smerom.. tak je to aj tu, len niektoré ženy majú anonymný pocit moci a tak si dovolia viac urážať ako v reále.. hlúpe urážanie mi vadí, avšak viem že to k ľuďom patrí, keď to skryjes do súkromných správ čo.sa tým zmení?

Písané slovo je úžasné tým, že ho vieme odignorovať, nikto do nás nebude dobiedzat aby sme počúvali keď nechceme.. takže keď niečo nechceš tak fakt sa to dá preskočiť..

katkamatka7
22. nov 2021

@brumbrumbrum Dobrá diskusia dokáže naučiť. Patrí tam rešpektovanie názoru iného a dáva svetlo na miesta, kde zadávajúci vidí tmu. Patria sem aj pichľavé komentáre, ak je niekto niekomu tŕňom v oku, no sám sa stáva tŕňom niekomu inému. Podobne diskusie lekárov tiež nesú známky toho, kto má navrch a za kým stoja názory iných a pripomínajú hádku, pre zasvätených je to však obrovská výmena informácií, ktoré majú viesť k riešeniu. Nový v tíme je neistý a znechutený. Dokáže vniesť to spomínané svetlo do tmy a sám si nájde to, čomu bude venovať pozornosť a čo pokladá za rušivý šum v pozadí, ktorý časom ignoruje.

scorpionflower1
22. nov 2021

@brumbrumbrum Mylis si diskusne forum.s poradnou. Sem si ludia chodia aj vymenit nazory (to je diskusia, ostrejsia diskusia je polemika). Ja sa na Modrom koni pre istotu nic nepytam 😀 iba ak vidim, ze to ma naozaj zmysel. Ak sa pytas cosi na anonymnom fore jednoducho s tym musis ratat, ...Tiez si myslim, ze by sa mali ludia spravat slusne aj v anonymnom virtualnom svete, ale tiez si uvedomijem, ze je to utopia.

annadan
23. nov 2021

tak je to také ako na sa dá natrafiť na niekoho, kto zrovna nemá svoj deň a hocijaká odpoveď alebo otázka rozladí a je to no 🙂 treba ísť ďalej

uhgara
23. nov 2021

tak ak sa niekto niekde hada tak odtial odidem a necitam si to 🙂

santiago_segura
28. jan 2023

Takže ak založím tému hneď pod to napíšem aj pravidlá. Tí čo chcete k téme píšte, tí čo mi chcete vynadať nech sa páči cez súkromnú správu a nešetrite ma 🙂