ahojte kočeny, sťahujeme sa do RD a chceme si kúpiť psa. Máme 20mesačného synčeka, ktorý psov miluje rovnako ako ja 🙂 a teraz nastala dilema- zobrať nemeckého ovčiaka, lebo je rozumný a stráži, alebo huskyho, ktorý je hravý a priateľský? alebo oboch? nemám predstavu, koľko taký pes zožerie, vždy sme mali len bastardíkov stredného vzrastu, ale teraz chceme niečo vyslovene k deťom... pozemok máme veľký, cca 12 árov, takže o výbeh nebude mať núdzu 🙂
@danik1505 Ahoj. My máme nemeckého ovčiaka. Kúpili sme ho keď mal starší syn necelé dva roky a mladší syn s ním bol prakticky od narodenia. Niektorí nás varovali že nem. ovčiak môže byť pre deti nebezpečný, ale náš je veľmi priateľský a hravý. Zároveň je výborný strážca a nikoho cudzieho k nám nepustí. 🙂
U nás bol Husky naj pes. 😉
@abbey1
@stary_ujco
@sanym no a som tam, kde som bola 🙂 tak co teraz? oboch? a kolko taky pes zozerie? sa smejem, ze dost sprosty, aby tahal sanky a mal z toho zabavu 🙂
@danik1505 Ahoj, ja by som sa skor priklanala k nemeckemu ovciakovi. Je to ucenlivy pes, da sa cvicit pomerne lahko. Ziadny pes, pokial ma naplnene svoje potreby - potravu, kontakt so svojou svorkou a dostatok aktivit, nebude robit doma problemy.
Obe plemena, ktore si uviedla, potrebuju vela pohybu. Husky o nieco viac, nez NO. Potrebuju mat zamestnanu hlavu, u huskyho je to jednoduchsie, on je naozaj slachteny na to, aby tahal sanky za vodcom, takze on nepotrebuje tolko cvicenia. Poznam vela psickarov, vela z nich tvrdi, ze husky je proste necvicitelny. Neviem, co je na tom pravdy, huskyho som nikdy nemala. NO zas vyzaduje pravidelny cvicak, ak z neho nechces mat stekajucu otravu na dvore. A samozrejme, ak si chces byt ista charakterom a povahou, kupuj iba stena s preukazom povodu. Nepodporuj, prosim, mnozitelov.
NO moze zozrat odhadom tak 450g granul denne, to je hruby odhad, zalezi od velkosti a aktivit. Odporucam skor kupovat kvalitnejsie granule, odrazi sa to pozitivne aj na nakladoch na veterinara a celkovom zdravi psa.
Nech sa dari.
@danik1505 Ja by som takychto velkych psov krizencov k dietatu nebrala. Cisto moj nazor. sama mam teraz psa z ulice, ale je to taka mala safalatka, co neublizi ani muche. Velkeho psa jedine ak ho viem na 99% ovladat. Na 100% sa ziadny pes ovladat neda a preto by som to k detom neriskla.
Husky je pes pracovny. Budes sa mu venovat tak, aby nestradal? Lebo ak by sa mal povalovat po pozemku tak to nie je dobra volba psa. Potrebuje fyzicku zataz. Rovnako vlciaka treba dobre vycvicit. To je sluzobne plemeno a tak k nemu treba aj pristupovat, ak si nechces zalozit na nejaky pruser do buducna. K dietatu by som asi volila ine plemeno.
🙂 my mame doma kombinaciu, nemecky ovciak krizeny s huskym 😀 aj tento naš a myslim aj husky a ovciak potrebuju vycvik a pevnu ruku. Myslim, ze sa daju aj k detom, ale musia mat jasne urcenu hierarchiu, aby ten havo vedel, kde je jeho miesto a kto je na dvore sef. Nasa Nela (pes🙂 nebola zvyknuta na deti a zo zaciatku mala tendenciu skusat, co si voci nim moze dovolit - vrcanie, stuchanie, sibnutie chvostom... ale jasne vedela, kto je pan a stacilo jej to raz "vysvetlit" a teraz jej decka mozu robit co chcu 🙂 Je jasne, ze aj dieta treba viest k tomu, ze psikovi sa do misky nechodi, a aj buda je len psia...
HUSKY...... 🙂
@stary_ujco hlúposť!!
@silviaeli Po 4 rokoch jedno slovo a bez jedineho argumentu...
Tak skus po dalsich 4 rokoch povedat, v com som nemal pravdu. Dakujem
@stary_ujco pani sa pytala na psíka ktorý je absolútne vhodný k deťom tak myslím, že jej nešlo o to, aby iba ťahal sane🤔..mame dvoch a aj keď už neskoro pisem, tak nesúhlasím, že nie sú vhodní, ako vychováte tak máte 🤷🏻♀️
Naši sú skvelí priatelia pre môjho 4rocneho syna, vyhrajú sa celé hodiny a neustále sú v jeho blízkosti..oni zbožňujú deti😉
@stary_ujco
@silviaeli ved hravi a priateľskí... A počúvajú na slovo predpokladám. Najme bez skúseného majiteľa...
@stary_ujco ty si iba taký frlfloš 😀
Zase netreba verit, ze husky len behat behat behat .... Rad sa povaluje, ano niekedy, ked sa nudi vyvedie somariny, prevrati kochliky , vyhrabe jamku ... Za mna husky, to ze je hlupy je blbost, ak sa mu budes venovat a cvicak cvicak, dokaze to co normalny pes ... Nebude vyhladavat drogy ako vlciak, ale sadni, lahni, nesmies, ostat ... Toto v pohodke naucis, dokonca husky dokaze chodit vedla nohy aj bez voditka ... Ano je to lovec, ale zase je to otazka ak ho das od mala k sliepkam a macke tak sa na nich nauci ... Za mna husky, je to maznak a hlavne nesteka ako blaznivy ... Na ulici mame v kazdom dome vlciaka rexa a dakujem pekne coto doraba, ked ide niekto okolo plotu, a v noci tiez ... V lete poriadne ani okno v noci neotvorit .... Husky toto samozrejme nerobi, lebo to nieje pes na strazenie ... Je to pes, co by zlodeja pozval dnu a uvaril mu kavu 😂 je spolocensky, nasa sa vytesuje cudzim ludom, aj ked pridu elektriku odpisat ...cudzich novych ludi zboznuje a decka ani nevravim ... To sa ide zblaznit ... Zalezi od toho co od psa ocakavas, pretoze husky ti dom urcite nepostrazi, a netreba sa ani bat ze ako chudatko trpi v lete, lebo je to snezny pes ... Pohodka on si este lahne na slnko a vyhrieva sa ... Myslim, ze je to o tok co do psa ty das ake usilie a cas to sa ti vrati ...
Ps : ale treba pamatat, nato ze fakt potrebuje cas a pozornost, a hlavne dobry plot ak byvas v dome ...radi chodia objavovat nove veci 😉 odporucam, dlhe rozhodovanie, lebo nie kazdy zvladne vychovu, fakt treba mat cas a chut sa mu venovat od malicka 😉 nie si kupit male steniatko a nechat tak ...
Labrador jednoznacne.Je mudrejsi ako ovciak aj husky.
My mame k detom labradorku fenku, chcela som len fenku, lebo tie maju materske pudy a citenie a bolo to najlepsie rozhodnutie, je to uzasny psik 🙂
Husky je mozno pekne a hrave zviera, no absolutne nevychovavatelne.
Poviem to mozno vulgarne ale tak to je: husky je dost sprosty na to, aby tahal sanky a mal z toho zabavu. No pocuvat ine prikazy bude len s problemami.
A na ovciaka treba dat tiez bacha, bez vycviku je z neho neprijemne zviera (ako z kazdeho psa, co nemal vychovu).