Nemčina pre samoukov

eviki
31. mar 2014

Dobry den, chcem sa zacat ucit nemcinu, sama, ucebnic je viac, viete poradit, nejaku sikovnu, z ktorej by sa lahko 🙂 ucilo? Dakujem za odpoved.

ichbinich
31. mar 2014

@eviki:
Ja som sa kedysi nemcinu naucila sice sama, ale zo starej komunistickej ucebnice pre jazykove skoly 😉 😀 (co sa este z nej ucil moj otec, teda fakt starej 😀) Tie kecy o komunizme som ignorovala a bolo. Ale mala som tu vyhodu, ze som uz bola v Rakusku a vsade okolo iba nemcina 😉
Na tvojom mieste by som si vybrala urcite nejaku so sprievodnoym CDckom a zositom s ulohami... A taku, ktora ma potom aj pokracovanie... A pozerat nemecke programy v televizore, snazit sa mat nemcinu "v uchu".

hrjanka
31. mar 2014

jednoznačne táto je skvelá, nie je tam síce žiadne CD k nej, ale stačí, keď si nahlas čítaš každý text aj niekoľkokrát. Ja som sa z nej učila nemčinu, teraz som už na druhej knihe pre pokročilých samoukov, a môžem povedať, že je výborne urobená. aspoň mne vyhovuje dokonale.
A na počúvanie je dobrá stránka www.dw.de, je tam časť "Learn German", v rámci nej je dobre urobený Audiotrainer, aj Telenovela, je to dobre zrozumiteľné a v tej telenovele sa dajú zapnúť aj titulky, pre lepšie porozumenie. Mne to moc pomohlo, a to som bola skutočne len začiatočníčka.

eviki
autor
31. mar 2014

@hrjanka ahoj, pises, ze "tato" je dobra, ale nepises vlastne ktora🙂)

hrjanka
31. mar 2014

@eviki chichi, ja som zabudla dať link ;) No je to táto: http://www.martinus.sk/?uItem=48480
Ospravedlňujem sa, tak som sa do toho písania vložila, že som zabudla vložiť to najdôležitejšie 😉