Ahojte baby.idem sa trosku postazovat a mozno aj niekoho najst😊
S priatelom nemame ziadnych spolocnych kamartoc ani znamych.Po narodeni dcerky sa "stratili".Kazdy mame par svojich kamaratov ale tiez sa nejako moc nestretavame.Oni su bez zavazkov tak je to take ins...
Rada by som mala niekoho aj na take spolocne chvile,stretavanie,posedenie.
Teraz zaciname riesit dovolenku a vyzera to tak ze pojdeme len my 3.Nie ze by to nebolo fajn ale viete ze ked dieta zaspi tak s niekym posediet atd..
Mate aj vy taky problem?
Nechce ist niekto s nami na dobolenku?😀😀😀
Ale to tak na odlahcenie...
@smoulinka1505 odkedy som v 24. otehotnela, stratili sa vsetcia kamarati. Stali sa z nich len znami. Oni vtedy riesili chaty, pitie a pod., my s MM babo. Teraz riesia oni babatka a my mame skolacky. Kazdy mame ine priority. Zvykli sme si. Znamy zostali, ale uz to nie su kamarati. Stretavame sa mozno 2x rocne.
Myslim, ze je to uplne normalne. Parkrat sme sa snazili riesit aj dovolenku spolu, ale nikdy to nedopadlo dobre. Tak chodievame ako rodina. No a komu sa venovat vecer, ked deti zaspia? Predsa manzelovi 😀
ďalšia vec je, že slobodní bez záväzkov sa nechcú prispôsobovať programu/režimu bábätka 🙂 pre vás samozrejmé, pre nich otrava... vy hľadáte prebalovací pult, oni najadrenalínovejší tobogán 😉 úplne prirodzený vývoj životnej situácie.
Baby,chcete mi naozaj povedat ze zijete v bubline len vy dvaja a deti?
Ved ja nehovorim o zurkach kazdy vecer...
Ale tak je to o uhle pohladu
Dakujem za nazory😀
Nie je to o ziadnej bubline, ludia bez deti tazko chapu ze detom sa casto treba prisposobit. A napriklad ja detom nebudem organizovat program podla zvysneho osadenstva. Dovolenka, nedovolenka maju svoj rezim a hotovo. Tiez ked som bola bezdetna deti ostatnych ma otravovali 😬 mala som uplne ine zaujmy.
Ak sa da chodim so sestrou a jej detmi. Tie dovolenky mam rada, vzdy sa vieme dohodnut a uziju si vsetci bez toho aby sa niekto citil ukrateny.
Tiez nemame spolocnych znamych, na dovolenke si vystacime sami al.posedime s rodinou kedze zijeme v zahranici dovolenku mavame na svk....
Takusto sa nemusime nikomu prisposobovat a podobne,rozhodujeme sa spontanne...a ani nam sa nemusi nikto prisposobivat
A vobec mi to nepride ako zitie v bubline, ked chcem na zurku idem s kamoskou a chlap strazi, ....
@smoulinka1505 čo keby si si našla nejakú kamarátku, čo má aspoň 1 dieťa v približne rovnakom veku ako to tvoje... a postupne by si sa zoznámila s jej manželom al. priateľom a možno by z toho bola aj nejaká spoločná dovolenka. Ak teda nie je s kým sadnúť, pokecať z vašich známych.
@smoulinka1505 tak teda my mame uplne rovnaky problem 😜
@smoulinka1505 my sa snažíme brať našich bezdetných známych na výlety a zatiaľ sa to osvedčilo. Pre nich je to zmena, ísť na opekačku, do ZOO, na piknik do parku, dopravného múzea, na výstavu vlakov atď. Ale nie sú to hromadné akcie 🙂 Zoberieme nejaký pár a urobíme program tak, aby sa to malému páčilo, vezmeme kočík/nosič - on sa vyspí aj tam. Je to iný typ stretka ako "za slobodna", ale pre mňa je to dôležité, byť s nimi v kontakte 🙂
My tiež nemáme spoločných priateľov s kým by sme mohli niekedy večer ísť niekam posedieť .Sme iba my 2 a naše 3deti.Už mi to ani nechýba,radsej sa venujem deťom. A co aa týka dovolenky,síce my sme neboli ešte na žiadnej,ale nikto sa aspoň nemusí prispôsobiť vám a taktiež vy nikomu
Mozno ze zalezi aky si typ cloveka, pokial si spolocenska je normalne ze sa ti to pyta. Ja som presne ten typ co nemoze zit v bubline. Mame s partnerom kazdy svojich kamosov ale nemame problem sa stretnut najvzajom s jeho alebo s mojimi. Mne po porode kamaratky ostali, bud si urobime program s malou alebo ked sa podari ideme vecer von, a bud ostane partner s malou alebo ide k babine. Raz za dva tyzdne cca ideme na caj vecer s kamoskami alebo len tak spontalne ked je priestor. Ja by som zivot v bubline nezvladla, potrebujem ruch ludi okolo seba. Ked sme boli v chorvatsku v kludnej rodinnej casti tak nas prekvapili kamosi v mladsou dcerou ako mame my a prisli na tajnasa za nami den po tom ako sme dorazili, a zase dalsi co boli vtom case 100km od nas v novaliji dosli na cely den. Mam to rada grilovacky, posedenia, myslim ze pravi priatelia ostanu vzdy ta kazdych okolnosti
@smoulinka1505 to najhoršie je,ked si niekto hladá doslova priateľov..známych..na nete..
či už na novodobé kočíkovanie,kávičkovanie,alebo dovolenky..
starí známy tu boli,sú a budú..máte ich odklepnutých,poznáte ich povahu,život..treba nadviazať znova kontakty..
dalšia vec je..treba sa venovať mužovi a muž tebe..tak isto dieťaťu..
to je relax,ked si užijete samých seba..
lebo ja nájdem kamošku a muž sa do nej zahladí? alebo naopak? 😀..
Úplne to poznám, mame 4mesacne bábätko, ja mam 22 priateľ 24 takže všetci kamaráti ešte behajú po chatách, akciách, nikto sa nechce ísť s nami prechádzať do parku a podobne, podľa mňa to tak ma väčšina rodičov :/
tiez som mala pocit,ze sa bavim len s detmi a najblizsimi,ked boli deti male. Sem-tam kamoska, ktora mala zrovna tiez male dieta, ale dovolenky spolocne sme neriesili. Zlepsilo sa to,ked deti zacali chodit do skolky - uz maju kamaratov zo skolky, z ihriska, resp. na dovo vieme ist s kamosmi,co maju deti v pribliznom veku.....ale uprimne, z 5 spolocnych vyletov sa podari tak 1,lebo vzdy nejake dieta ochorie...cize casto sa to bud odklada alebo ideme / idu sami.
@smoulinka1505 ved to je normalne ze nemate to je teraz nejaka moda ze musite ma spolocnych priatelov? mna by skor zujimalo preco ludia vyhladavaju a vyplakaju ze nemaju priatelove a pritom maju zalozene rodiny? to im nestaci? nestaci chodit na dovolenky s rodinou? je ten co rad travi cas iba so svojou rodinou "asocial"? nerobia si ludia nahodou zbytocne problemy z nudy a vymyslaju nad kamaratmi pretoze z nudy nemaju koho riesit lebo ich problemy su nezaujimave?
@smoulinka1505 Preco bublina ? Kazdy, kto ma deti, ma svoj zivot, vlastne starosti....detom sa treba prisposobovat a nie vlacit ich medzi dospelych. Ked ideme na vylet, tak ako rodina. Ked idem s kamoskou, tak do SPA a bez deti. Lenze mne je uz o chvilu smutno bez nich a nechcem byt bez nich. Ani moj muz. Posielala som ho lyzovat. Nechce ist bez nas. Chce ist s nami, ale s 1,5r lyzivat sa nie je bohvieco. Nam je tak dobre. Mame deti, oni nas, mame seba, ja mam muza a to mi staci. A on zbehne s kamosmi ked ma chut.
@deltaa ono to nie je iba o tom,ze niekomu nestaci rodina. Niekto je proste spolocenskejsi. Aj ja rada obcas idem s inou rodinou - kamosmi. Aj deti sa spolu zahraju, aj my si mozme pokecat,ze napr. tatovia sa hraju chvilu s detmi a my mamy pokecame a potom sa vymenime,ze mamy sa venuju detom a chlapi idu na chvilku na pivo. a na take vylety / dovo chodime obcas...niekedy sami ako rodina, niekedy s inou rodinou....
My sme boli na dovce s kamaratmi, kt maju 3 deti, vtedy 7,2 a 6m.. a nemala som pocit ze sme sa prisposobovali alebo oni nam.., kazdy siel na plaz kedy chcel, mali sme tam spolu deky, kazdy odisiel kedy chcel, my sme isli na kavu, oni inokedy na sendvic, vecer sme sa vzdy stretli, obcas sli spolu do obchodu a bolo nam veselo... a vzajomne sme si postrazili aj deturence a tie boli happy ze maju partakov.. boli sme spolu, ale to neznamena, ze sme sa jeden bez druheho nepohli.. je to podla mna uplne normalne travit cas s priatelmi a nielen s rodinou.. s tymi bezdetnymi uz veru cas malo travime, lebo v tomto veku oni nemaju deti lebo nie je s kym alebo maju problem dieta spravit.. a to im na psychike nepridava.. plne s tebou suhladim @mila23
@mila23 tak kecaju ci sa venuju detom? ked sa venujem co i len 1 dietatu tak sa nestiham vykecavat. Potom to dopadne tak ze dospeli sa vykecavaju a deti sa hraju a prekrikuju jeden cez druheho aby prekricali dospelych. Ked s chces hrat a venovat dietatu tak sa neda sklbit zaroven aj pocuvanie a odpovedanie dospelemu. Preto dospeli chodia samy vecer na pivo a vykecaju sa a cez den sa venuju detom.
Ja som si cez matersku nasla nove kamosky,kedze dovtedajsi kamarati zili svoj zivot bez deti a my sme sa rozhodli mat deti skor. Postupom casu sme sa zacali navstevovat, strazit si deti navzajom a pomahat si tak zrazu aj manzelia sa zapojili a bolo to. Napriek tomu nechodime spolocne na dovolenky, je to cas proste pre nas nasu rodinu,kedze skola praca kruzky zabijaju vela casu.
proste nasli sme si novy okruh priatelov ale starych sme zase opatovne znova nasli ked sa dostali do takej istej zivotnej situacie tiez. Ano urcite vztahy sa uz nikdy nezintenzivneli ale takto malo byt. Nesil to ono to pride samo
@smoulinka1505 Casto zijeme v bubline len my a deti, z jednoducheho dovodu - nemame cas. Ked sme konecne vsetci piati spolu, su to take vzacne chvile, ze rozhodne nemam chut ich zdielat s niekym inym, nech su to aj najlepsi priatelia. Na dovolenke sme boli s oboma babkami a bolo to super, lebo babky su predsalen ina kategoria a nevyzaduju nejaku extra ohladuplnost (rozhodne nie taku ako dalsia rodina s detmi).
Raz sme boli s kamosmi s detmi, ale bolo to dost odrzku - kazda rodina ma iny rezim, ine zvyky, ine predstavy a rozhodne sme vecer po tom, co decka pospali nesedeli spolu, lebo sme boli uplne vystaveni z celeho dna, plus, ehm, chcem sa venovat muzovi nielen kamaratom. A nenechala by som decka same v izbe v hoteli, zatial co ja idem do restiky, to nie.
Ak som s detmi vonku, tak nemam sancu sa vykecavat s nikym, pretoze mame 3 deti a sme 2 dospeli a ked sme pri vode, tak jednoducho musim davat pozor. A vecer kym vsetkych uspim a poriesim, tak mam dost a chcem si tak sadnut ku knihe. Lebo ist do baru a potom rano co, budem ako vyorana mys a total nevyspata davat pozor na deti pri mori? Neviem, pre mna je to nerealne. Mozno s uplne malym babom sa to da, ale s mojimi uz nie. Este nie zodpovedne same za seba, ale uz nie poslusne sedia kam ich posadim, ze 😀
Takze mozno preto nechodime s kamaratmi - pre nas je to obmedzujuce minimalne v tom, ze sa musia dohodnut aspon 3 dospeli, kedy maju dovolenku z prace. A to tiez nie je najjednoduchsie.
To len aby si pochopila, preco ani ludia s detmi casto nechodia spolu s inou rodinou na dovolenku.
@smoulinka1505 no nám sa stratili tiež...mali sme prví z partie deti. Kým môj najstarší bude mať tento rok 11, ich deti majú 3 roky 🙂 Takže sme chodievali na dovolenku sami. Ale teraz už tretí rok chodíme tak, že ideme sami, stretávame tam v tom istom termíne rodinu z Čiech. Ich chlapec je v rovnakom veku ako ten náš. starší... Všetci traja sa prehrajú, poplávajú, posurfujú...A my sem tam večer posedíme, pokecáme, popijeme...samozrejme nie každý večer a takto nám to myslím obom rodinám vyhovuje...Stretneme sa cez deň na pláži, prehodíme pár viet, na obede...
Este som chcela dodat, ze kazdy vecer sme sa vsetci spolu stretli, aj s detmi, deti sa hrali a my sme kecali a kto chcel pil.. ved je to dovolenka, iny, volnejsi rezim.. decka boli s nami v pohode aj do 23,30h, a najmensi spal aj pri hluku, tomu to tak bolo este jedno 🙂
tak my sme asi ini alebo mame inych priatelov. A to mame 3 deti. S priatelmi sa pravidelne stretavame, chodime spolu pravidelne na chaty (minimalne 2x do roka) a stale raz do roka si vyberieme nejaky festival, kde ideme tiez s detmi a taktiez dovolenky riesime spolu. Priatelia nemaju deti a nemaju problem sa prisposobit. Okrem toho sa stale stretavame. Nehovorim, ze ide o nejke velkse mnozstvo priatelov, ale mozno prave preto ze ich je takych iba par, tak je to tak ako to je.
Ja hlavne nechapem preco niekto hovori o prisposobovani na dovolenke. My sme proste fungovali ako normalne, rano sme sa stretli na plazi, potom isla nasa spat vratili sme sa potom ich a zase sme sa tam stretli, vecer sme sa bud dohodli ze pojdeme na veceru, alebo grilovat alebo budeme sami, podla mna to neni o ziadnom prisposobovani, isli sme na vylet chceli ist snami isli ak by nechceli nejdu ja vtom nevidim ziadne prisposobovanie
nie je to o bubline, my nemame problem ist na dovolenku samy, moc toho casu nie je aby sme sa mohli venovat len sebe aby sme si mohli oddychnut v pravom slovazmysle a hlavne radi ideme na dovolenku samy, lebo nemusime sa s nikym dohadovat, nemusime nikoho nalady znasat a pod 🙂
Tak ja som z tých nespoločenských a k šťastiu nepotrebujem aby so mnou niekto bol na dovolenke. Mame odskúšané, vždy sa musí niekto prispôsobiť príklady, cela rodina zbožňuje sushi, kamaráti a ich deti nie, ti majú radi klasickú kuchyňu, čo my zjeme, ale moc nemusíme, kde si dáme večeru?, jeden z nás sa bude musieť prispôsobiť, další kamosi, boli sme s nimi lyžovať - naše decká lepší lyžiari, ich slabší, decká chcú byt spolu, museli sme lyžovať na jednoduchých tratiach, vkuse postávať, niekoho vyčkávať - nuda, další príklad, chudobnejšia rodina- my si len niečo malé zahryzneme, rozumej junk food, my chceme poriadne jedlo, v nie lacnej restike, nechcem aby sa cítili blbo a objednali si len predjedla, lebo nechcú/nemôžu minút toľko peňazí....osobne najradšej sami a pokoj, keď posedieť, tak len s dospelými, nemám rada, keď niekto dovlecie malé deti, vkuse odbieha a počúva ťa tak na pól ucha a po hodine sa zodvihne, že deti majú pevný režim musia ísť spat ...Chápem, že niekomu takéto veci nevadia a majú prispôsobivú povahu a vyhovuje im, keď niekto za nich všetko organizuje, aj takých som zažila, ale osobne nemám potrebu niekomu organizivat dovolenku, či nechať sa niekym organizovať. A take, že ideme spolu a každý si robí, čo chce a možno sa niekde náhodne stretneme nenazývam ísť spolu, keď ľudia idu spolu, tak chcú robiť spoločne aktivity, stretnúť sa pri jedle a pod....
@smoulinka1505 som nespolocenska a dalsi ludia by ma skor vycerpavali, kedze aj pracujem s ludmi, takze nie, priatelov nemame a uz vôbec nie spolocnych a vystacime si sami, plus sirsia rodina
Nie, nemame takyto problem, lebo na priatelov momentalne nemame cas, Uz vobec nie na spolocnych. Dovolenka s niekym inym by nam s detmi bola skor na zataz, venujeme sa sebe, nasej rodine a nasim detom. Ked deti odrastu, potom sa budeme venovat len sebe a spolocnym priatelom.