Nemám problém s konzumáciou horúceho jedlo

22. jún 2020

Ahojte baby😂 moja otázka je trochu divná, ale nevadí to snáď. Moja mama sa mi smeje, že mám ústa z azbestu vraj preto, lebo keď skúšam nejaké jedlo, ktoré sa varí tak bez problémov a fukania ho dám rovno do úst. Polievku aj iné jedla jem úplne vriace, ale mne proste také najviac chutí 😂 keď je letné, už je podľa mňa hnusné. Moja otázka je, či je tu ešte niekto taky a ci z toho nemôžem mať nejaké zdravotné problémy 🤔podotýkam, že cítim potom napríklad spálené ústa, ale nevadí mi to natoľko, aby som s tým prestala. Ďakujem za odpoveď 🤣

sunny8
22. jún 2020

Môžeš mať problémy so žalúdkom 🙂 tiež som taká že polievku úplne horúcu hoci 2-3x fuknem ale jasné že nie je hneď chladná .. aj čaj horúci ..

autor
22. jún 2020

@sunny8 aj ja presne, čaj úplne horúci nemôžem počkať 😄 wifonku ani nehovorím

janulka1802
22. jún 2020

aj ja ľúbim horúce ale bez popálenin to mi už vadí a zdravotne všetko ok tak verím že to tak aj ostane

lenuliatko84
22. jún 2020

Aj ja mam usta z azbestu a som uplne zdrava

suzitok
22. jún 2020

Jedavam vylucne všetko horúce...som zdravá....😄 Zatial 😄

zuzzqa
22. jún 2020

ja polievky vylucne horuce a poriadnou davkou chilli :D

blumie
22. jún 2020

Mozes si podat ruku s mojim muzom, polievku zje taku ze ja by som mala popaleniny druheho stupna v ustach 🤣. Okrem toho co tu uz bolo spomenute, teda problemy so zaludkom, moze horuce jedlo sposobit prilis citlive zuby az popraskanu sklovinu na zuboch. Ale ked sa pytas, tak asi zatial problemy nemas.

karpina
22. jún 2020

Príliš horúce jedlá a nápoje, môžu zapríčiniť rakovinu pažeráka a žalúdka. Je o tom dosť popísané na nete, naštuduj si a zváž..

autor
23. jún 2020

Asi sa budem musieť krotiť 🥺 hrozne, ešte aj pikantné jedlá milujem

jaskolka
23. jún 2020

Tak môže ti to po čase spôsobiť popáleniny v ústnej dutine a pažeráku, čo sa môže zvrhnúť do nepríjemných veci, asi by som to neprehanala až s, tak vriacimi jedlami. Jedna vec je teplá a úplne iné vriaca polievka, omáčka, zemiaky a podobne.Raz za čas je to v poriadku, ale predstav si, že pravidelne by si liala horúcu vodu na ruku. Po čase si vyrobis chrastu, vred, otvorenú ranu a podobne. Sliznice sú ešte citlivejšie.

lenuliatko84
23. jún 2020

@karpina to by sme mali vsetky uz davno rakovinu

simca06022011
23. jún 2020

@lenuliatko84 no kazdy by nemal, ale iste percento tu rakovinu dostane... treba to riskovat? ;)

modrava
23. jún 2020

@lenuliatko84 neverila by si kolko vyssich rocnikov ju ma. samozrejme ze inac sa regeneruje 20-30 rocne tkanivo po par rokoch takeho drazdenia. to tkanivo ma popaleniny a stale sa snazi zahojit. vznikaju jazvy a rastu.. nikdy nevies kedy sa to zvrhne na bujnenie.

jaskolka
23. jún 2020

Nikde nie je napísané, že každý, kto jedáva vriace jedlo, hneď dostane rakovinu. Ale zvyšuje to riziko, rovnako ako napríklad fajčenie, tiež nie každý dostane rakovinu pľúc. Ale fajčiar je viac ohrozený,rovnsko ako konzument pravidelných veľmi horúcich jedal.autorka sa pýtala na možné riziko, čiže ano, je tam vyššie riziko poškodenia slizníc, skloviny, vystelky pažeráka, úst, žalúdka, ktoré sa môže po čase zvrhnúť aj týmto smerom

lenuliatko84
23. jún 2020

@simca06022011 tak samozrejme ze nejem tu polievku aby mi popalila usta,to robi len sadista

simca06022011
23. jún 2020

@lenuliatko84 precitaj si na nete.. nemusi vobec dojst k popaleniu, uz ked je to horuce "ze to azbestista zvladne" tak to skodi slizniciam.

janamoto78
19. mar 2024

Ja si do vrela nechám aj v reštaurácii prihriať polievku. Nenávidím vlažné jedlo 🤷🏼‍♀️