Nemám chuť na sex

28. apr 2020

Ahojte, potrebujem sa poradit, resp. uistit, ze to je normalne co prezivam.
S muzom sme 4roky zobrati, dve deti po sebe, som dva roky po porode od druheho porodu, odvtedy to ide s nasim sex zivotom dolu vodou. Kojila som rok, myslela som si, ze je to tym, nemam chut moc ani potrebu, tiez po druhom porode mam pocit zmeny tam dole (prvy bol sekciou), ked je dnu, boli ma to akoby, u doktorky som zatial nebola kvoli koronavirusu. Mam co robit cez den a ked sa na mna muz zavesi, len naznak, ze to chce, neni mi to prijemne. Preto sa chcem spytat ti ktori su dlhodobo v manzelstve, ako fungujete, moze sa vasen len tak vytratit? Nemame cas mat rande, byt spolu znamena, ze pozerame tv, obcas priroda, a v zasade behame okolo deti, lenze muz ma chut a ja nie, pomoc rodin bohuzial nemame. Nasilu to nedokazem robit ☹

ivangeline
28. apr 2020

Som na tom podobne. Tiež prvý sekcia a druhé prirodzené. Ideme na to pomaly,no nachádzame si aj nežne chvilky. 🙂 Určité to nie je to,čo pred deťmi ale za to vzácnejšie a myslím,že postupne to bude ešte lepšie,pretože viac zdielame a snažíme sa jeden druhému vyhovieť. Ja som rada,že muž je ohladuplny a čaká...a to ma akosi návnadi viac než keby chcel sex za každú cenu (skvelé je,že som stále pre neho príťažlivá ale som radšej,keď vie počkať a myslí na to,čo prežívam ja). Som 3m po pôrode. Určite si musíte nájsť čas aj pre seba. Na rozhovor. Byť len sami. Aj keby to malo byť o pol noci v objatí. 🙂

ladyvi
28. apr 2020

Si moj pripad. Aj ja som zvazovala tu napisat, ale potom som si uvedomila, ze kazdy vztah je jedinecny. Parkrat som sa postazovala kamoskam, ale reakcia bola, ze to nie je normalne a ze ony by sa zblaznili bez sexu tak dlho. Nuz nemaju moje topanky obute, a ani deti.
Mame 2 deti, ziadna pomoc rodiny, sme iba my a 2 deti. Pri prvom dietati sa nam podarilo jedno rande osamote. Prvu polhodinu sme nic nerobili,len sa obzerali okolo, ze kde mame dieta. Sexovali sme normalne az po odkojeni, cize po roku a pol. Potom sa to rozbehlo, rande nam nechybalo, zblizili sme sa intimne, stacilo nam k tomu spiace dieta, a mne nekojenie. Mne to predtym vadilo, ze mi tieklo mlieko a pod. Potom prislo druhe dieta, rovnaky scenar. Ale uz ani v tehu sme 2 a 3 trimester nesexovali. Ani ja, ani mojho chlapa to nejako nerajcovalo to moje brusisko😂 potom opat kojenie. Navyse sa pridruzili nejake rodinne problemy (nie nase, ale nasej blizkej rodiny) a sex siel bokom uplne. Opat. Rozpravali sme sa o tom, ze toto uz nie je normalne, ze sme si takto odvykli. Moj chlap ma ubezpecil, ze mu to chyba ale vie, pozna ma, ze akonahle odstavim,stanem sa opat jeho zenou😂 Nesilime to. Neriesime to. Este par 2-3 mesiace pokojim, a potom odstavim. Uz je to u nas rok a pol bez sexu ak neratam par smiesnych pokusov. Malokto ta pochopi. Citala som tu par diskusii, a proste mam pocit, ze vsetci sexuju hned po 6nedeli, aj skor. Len my nie. Ja total sucha, libido nulove, prsia plne mlieka. Ale aj toto obdobie raz skonci 😉

autor
28. apr 2020

@ladyvi 🙂 ja uz ale rok nekojim ☹ sex sme mali 2x od noveho roku, ale neviem si ho uzit

lucia147852
28. apr 2020

Ja mam len jedno dieťa, má 3 roky. A veru úplne chápem. Po pôrode ma to minimálne rok a pol fest bolelo vždy keď šiel dnu. Chuť žiadna. Nepomáhalo nič. Kojila som len polroka. Chuť sa ako tak po 2,5 roku obnovila ale tiež to není stále skôr také svetle chvíľky. Vnútri ma to pri krčku tiež niekedy este boli. Fyzicky som vraj ok podľa Dr. Takže des a to ja som bývala predtým ta zhavejsia. Poradiť neviem, píšem len aby si vedela ze nie si sama a ze držím palce nech je čím skôr lepšie

ladyvi
28. apr 2020

Daj si spravit hormonalny profil. Zdover sa doktorke. Moja ma vysmiala, ze mam 2 deti, co cakam. Dufam, ze ty mas lepsiu doktorku.
Sama si si vedoma toho, ze to nie je uplne standardne a ze to nemoze takto ani dlhodobo vydrzat. Ak uz nekojis, musis porozmyslat. Si spokojna so svojim telom? Nehanbis sa pred muzom? Ak v tomto nie je problem, nariadte si sexualny den v tyzdni. Znie to choro pre mnohych. Nam to pomohlo po 1.dietati. Dali sme si povinny spolocny vecer, vino, vecera, film a velakrat bol sex. A casto aj nie. Lebo nam vyhovovalo len kecat a pit vino 😉 ja som ten typ co sa ubeha ako stvana zver. Este pracka, este varit, este poskladat pradlo, este este este.

ladyvi
28. apr 2020

@ladyvi cize ja som, nebyt planovanych spolocnych vecerov,vzdy uprednosnila nedorobky v domacnosti.

autor
28. apr 2020

@ladyvi ten hormonalny profil je dobry napad 🙂 muz mal problemy s alkoholom v minulosti, dlhodobo abstinuje, nechcem pred nim pit ☹ to by asi trochu pomohlo

autor
28. apr 2020

@lucia147852 dakujem, niekedy je mi je smutno, ze to nie je co to byvalo, predtym som bola fakt naruziva, teraz nic ☹

marvin1234
28. apr 2020

Ahoj, my máme 2 rocneho syna a intimny zivot sme obnovili len asi pred 2 mesiacmi. Dovtedy bolest ze to proste neslo. Tiez podla dr vsetko ok. Tak sme furt cakali ze to prejde same,nepreslo. Museli sme pomaly a opatrne aj cez bolest a po par razoch sa to zacalo lepsit. Nastastie muz je velmi chapavy v tomto, hoci po takom dlhom abstinovani to trva velmi oratko. Vtom zas musim byt teraz chapava ja, kym to prejde. Co sa tyka chuti, u mna kym som kojila bola 19 mes. na absolutnom bode mrazu. Teraz sa to lepsi ako sex pribuda. Co zazivas je podla mna omnoho castejsie nez sa zda. Drzim palce.

lenuliatko84
28. apr 2020

Baby vzchopte sa.sex je krasny.a ak sa budete takto chovat dalej, cakam príspevky typu,,muz ma opustil,,
Akoze vam sex nechyba?ci patrite do skupiny ludi po porode nikdy viac?omg vschopte sa ,sestonedelie je na regeneráciu potom zite normalne.10 minút za den vas nezabiju,ale ak mate muza co vam neda orgazmus tak na to ste mali mysliet skor

ladyvi
28. apr 2020

Mne ani neslo o ten alkohol, ale skor o zastavenie sa. Zakazali sme si mobily, a ze este pracka, este rychlo do obchodu, este zmyt podlahy. Proste nie. Dieta zalahlo, kym som uspavala, on chystal nieco pod zub. Stiahol film. Mobily prec. V dnesnej dobe, pri 2 detoch, ubehani obaja, nik nam v nedelu obed nenavari, nik nepovaruje deti, to bez takeho vedome naplanovaneho dna u nas neslo. A navyse my nie sme ani tie spontanne typy, ze vidime pracku, dieta sa ticho hraje, podme na rychlovku. Takze kombinacia vsetkeho nas viedla k planovanym vecerom a popravde velmi nam to vyhovovalo.

ladyvi
28. apr 2020

@lenuliatko84 odpusti si premudrete reci 😉 nikomu tym nepomozes.

ladyvi
28. apr 2020

@lenuliatko84 nemyslela som to tak ako to vyznelo, ale jedmoducho su ludia a ludia, vztahy, povahy aj okolnosti rozne. Proste presne takto reagovali moje kamosky a vobec mi to psychicky nepomahalo a ani ma to nenakoplo. A ano, vedela som aj to, ze moj muz by mohol uletiet za inou.

autor
28. apr 2020

@ladyvi ten hormonalny profil sa robi viacmenej ked mas problem s otehotnenim podla googlu

ladyvi
28. apr 2020

No ja si myslim, ze by mohol byt aj pri znizenom libide spraveny. Ale to sa musis aj sama do seba pozriet, ci to nebude skor v hlave vsetko. Lebo castokrat je dovodom problemov nasa komplikovana hlava. A inak mne pomohlo aj uvedomit si, nakolko viem, ze sex mam rada, aj ma bavi, ale nejak toto babatkovske obdobie nas odrovnalo a navyse mna to kojenie uplne v tomto smere, ze som sa zamyslela nad tym, kolko rokov sexualnych mame pred sebou. Ved to pozname, poruchy erekcie, menopauzy, podlomene zdravie s rastucim vekom, a vtedy sa mi v hlave spravilo blik😂, ze sup sup este trosku pokojim, a potom na to skocime, kym sme mladi, zdravi.

retatka
28. apr 2020

@lenuliatko84 To je odpoved a čo to robia tie baby naschvál?Potom by tu iste nepísali keby nepotrebovali pomoc,trošku empatie by nezaškodilo

blob1
28. apr 2020

Presne takyto problem sme mali my po porode (tiez cisarsky rez), akoby to proste neslo. Bola som na fyzioterapeutickom vysetreni a dr povedala, ze mam stuhnute panvove svalstvo. Citala som, ze to moze byt po cisarskom (ale aj prirodzenom porode), trauma svalstva. Existuju nejake cviky na uvolnenie, aby to uz nebolo stiahnute.
@marvin1234 Mozno to bol aj Vas pripad, ked sa to po case pomaly zlepsilo, ze sa aj to svalstvo uvolnilo..

myela
28. apr 2020

Ja si myslim ze je to normalne pre maminku malych deti, radost a naplnenie ma z deticiek ale tie vsetky povinnosti okolo deti a domacnosti ju fyzicky aj psychicky vycerpaju a tak na taketo veci uz moc chut nie je. Myslim si ale ze vecer ked deti zaspia, je dolezite si aspon priebezne spravit spolocnu chvilu kde nebudete kukat telku ale sa aj objimete, budete sa rozpravat, alebo si spolu nieco zahrate a pri tom budete kecat, ale aby tam bol aj ten fyzicky kontakt aspon sa trochu objat. A na tie sexualne veci viete ist pomaly ked tavto boli, skuste nejaku dlhsiu a zaujimavu predohru, musis sa dobre uvolnit a nemat blok z toho ze ta to bude boliet, lebo potom sa neuvolnis a to bude boliet. Treba sa zamerat na tvoje uvolnenie, skusajte vselico co by mohlo pomoct a potom uz podla mna budes mat aj chut.

anjelaa
28. apr 2020

@lenuliatko84 sex je krasny iba ak si ho užívajú obaja. A nie, nie u kazdeho to trva 10 minut. Vôbec nie je rarita ak to trva aj hodinu ci viac. Aj ked to myslis dobre, vidno ze nevies co pises, resp.mozno len nemas skúsenosť.

lenuliatko84
29. apr 2020

@anjelaa trapna odpoved.

lenuliatko84
29. apr 2020

@retatka ani jej by empatia neuskodila

autor
29. apr 2020

@blob1 moze byt veru, bo ten pocit ked je dnu je akoby mi tam dali dake drevo natvrdo ozaj velmi divny pocit ☹

anjelaa
29. apr 2020

@lenuliatko84 trápna odpoved bola akurat ta tvoja.

marvin1234
29. apr 2020

@blob1 No presne tak to znie, proste ani jemne, ani menej jemne, s gelom, bez, proste nijak, akokeby som bola stiahnuta a nesli yie svaly vobec povolit. Divila som sa ze.mam taky problem po sekcii, cakala som ze nebude nic inac. Ja som ale teda mala dost traumu z toho ze som skoncila sc, strasne som to nechcela, mozno to tomu prispelo. Tak sme na to sli extrem pomaly, citlivo, prvy krat strasna bolest, potom asi 5-6 krat menej a postupne to zmizlo.

lenuliatko84
29. apr 2020

@anjelaa nikdy nepochopim zeny,ktore nekomentuju daný prispevok ale komentuju komentujuce zeny.ked ste take mudre chodte robit psychologa

autor
29. apr 2020

este ked mozem dodat, aj orgazmus mam velmi silny tam dole, az taky neprijemny no proste vsetko sa to tam pomenilo