Dobrý deň dnes sa mi stala taká vec že navigácia má hodila do Kittse cez hranice na diaľnicu a nemala som diaľničnú na prvom výjazde som hneď zišla dole ale na hranici si opisovali SPZ takze pokuta pride za ten kusok?
@sofca17 tu sa pripnem. My sme boli v januári v Parndorfe a tiež navigácia nás naviedla na diaľnicu. Samozrejme bez diaľničnej známky.....
kedysi boli dialnicne snimace/kamery az za ich prvym vyjazdom a tak ak ta nechytila nahodou hliadka, pokutu si nedostal. Teraz ale aka je situacia neviem, ale myslim, ze uz maju kamery aj skor, takze uvidis o par tyzdnov.
V AT to funguje inak ako na Slovensku. Na Slovensku ak vyjdeš na diaľnicu bez známky, ak kúpiš dodatočne v ten deň, pokuta ťa obíde. V Rakúsku musíš mať známku v danej chvíli, ako vstúpiš na diaľnicu, čiže nestačí kúpiť následne v ten deň. Takže teraz už iba čakať, či ťa očekovali alebo nie.
ano dostanes
@tanicka907 a jedy zvykne chodiť neviete?
Ak Ta s tym priamo nechytili, tak jedine ze by to snimac zameral. Nakolko policia by to riesila ihned na mieste
@sofca17 nám prišla pokuta z AT cca do mesiaca, ale bola za rýchlosť a do 15 dní sme mohli podať odpor (museli sme preukázať, že máme elektromobil a tak na nás neplatila obmedzená rýchlosť vrámci IGL značiek). Ale raz sme prechádzali, najskôr boli colníci a pri výjazde na diaľnicu boli policajti, ktorí kontrolovali diaľničné známky. Ale tí zastavovali a riešili hneď. Ale súhlasím s vyššie spomenutým, už len čakať, či áno, či nie.
Dobrý deň, ako ste dopadli? Prišla pokuta? Aká? Dnes som na prvýkrát netrafila na letisko, hodilo ma to na diaľnicu, šla som 5 km. Policajti tam neboli, ale stĺp s kamerami áno.
Čítam tu rôzne diskusie, pokuta za znamku na mieste 120, poštou 300 €. No to sa mi fakt oplatilo sa tam trepať..
Nikde sa však neviem dopátrať, akú dobu majú na zaslanie pokuty.
Rýchlosť a diaľnica sú dve sakra odlišné veci. Rýchlosť riešia policajti, majú nadnárodné dohody a pokuta chodí dosť rýchlo, je rovno vymahatelna na Sk. Diaľnice spravuje súkromná spoločnosť, dohoda o doposielani pokút sa jej nedotýka. Ak zistia majiteľa, doposlat môžu, ale pravdu povediac o takom prípade neviem. Tiež môžu poveriť slovenského advokáta vymáhaním, to už som párkrat počula, ale neviem, či je to pravda či len jpp. Takže pokiaľ ťa nezastavili hneď, je len veľmi málo pravdepodobné, že príde pokuta.
@vroni to by bolo fajn. Ja viem, že za chyby sa platí, ale 300€, čo som tu na MK vyčítala, je fakt dosť.
Pritom som len zle vyhodnotila tabuľu a počet metrov na odbočenie.
A na mieste vymáha pokuty pre súkromnú spoločnosť polícia? Ci sami si naháňajú autá po diaľnici? A súkromná spoločnosť ako získava dáta o autách, má kamery? Skôr recnicke otázky.
@lusyc, obvykle stojí auto ASFINAG a policajti im len robia sprievod. Zvyknú stať aj na odpočívadlách a hraniciach a lovia dušičky. Samotní policajti diaľničné známky nekontrolujú, resp. nemali by. Ale poskytujú (v rámci krajiny) tejto spoločnosti údaje z registra áut a vyhodnocujú im kamerové záznamy. S policiami ostatných krajin diaľničiari zmluvu pochopiteľne nemajú, takže nemajú vo všeobecnosti možnosť dostať sa k údajom majiteľa auta. Ak si sa však dopustila iného dopravného priestupku, ktorý polícia zaregistrovala, môžu policajti tvoje údaje poskytnúť aj na diaľničnú pokutu (tuším je tam 6 mesačná lehota, v ktorej smú držať tvoje údaje, ale nie som si istá).
@sofca17 teoreticky by nemusela, ale prakticky vraj chodia. Aj mna kedysi navigacia naviedla na dialnicu, som zuril riadne. Treba vypnut dialnice na navigacii, iank ta tam bude vzdy posielat kedy sa len bude dat.