Nejde mi zapnúť mobil

3. dec 2023

Možno tu bude niekto kto by mi vedel pomôcť ohľadom mobilu.
Babka nevie zapnúť mobil, vypisuje toto pýta si pin.
Skúšali sme štyri 0 ale nič nevere.
Fakt netuším aký pin to môže byť.

autor
3. dec 2023

Je to starší mobil. Zabudla si to nabiť úplne sa jej to vyplo a nevie zapnúť.

wade
3. dec 2023

To bude PIN k SIM karte. Pohladaj tu obálku od SIM karty, tam budeš mať PIN. Potom v nastaveniach to vieš vypnúť.

madeincssr
3. dec 2023

Možno to nie je PIN SIM karty (jeho vyžadovanie sa tuším dá aj vypnúť), ale užívateľom nastavený PIN samotného mobilu. Kto ho starkej kúpil/spojazdňoval? Mohol by si spomenúť, či nastavili ochranu mobilu heslom.

autor
3. dec 2023

@wade To už nemáme papiere k tomu, dlhé roky už má tú som kartu. No pin mala stále štyri nuly a nejde to

autor
3. dec 2023

@madeincssr Nevieme lebo už ten mobil má dlhé roky nevieme to ako zistiť aký tam bol kód mobilu. Na som kartu mala štyri nuly to sme skúšali a nejde.

kandelabra
3. dec 2023

Skus 1234 alebo ##7780##

aaadkaaa
3. dec 2023

Aky je to operator?

autor
3. dec 2023

@aaadkaaa Orange

autor
3. dec 2023

@kandelabra Skúšala nejde to a teraz píše toto

madeincssr
3. dec 2023

Hmmm, takže to nie je PIN SIM karty, ale ochrana samotného mobilu. Už nič nezadávaj. Možno v dobrom mobil servise si s tým budú vedieť poradiť. A potom hlavne všetky ochrany babke povypínať.

kandelabra
3. dec 2023

Mozno este 1111, potom uz asi len skusit reset, alebo ked si na to netrufas tak servis...

autor
3. dec 2023

@madeincssr Áno vyzerá to tak že to je ochrana mobilu.
V Orange by to nevedeli spraviť? Keď nie skúsim do servisu to dať. Len keď bude dráha oprava či sa to vôbec oplatí.

madeincssr
3. dec 2023

Asi skôr dobrý mobil servis. Nájdeš aj na google maps a podľa recenzií do niektorého skoč.

autor
3. dec 2023

@madeincssr Dobre ďakujem

vanilkovazmrzka
3. dec 2023

Toto uz nepyta skor puk kod? Ten ti poskytne operator.

madeincssr
3. dec 2023

Ani to sa veru vylúčiť nedá, že pýta PUK (tie preklady originálnych textov, ktoré mobil vypisuje, bývajú často takéto zlé, že z nich človek nevyčíta, o čo ide). Ten Ti podľa čísla SIMky v Orange vedia zistiť. To číslo SIM si zistia buď v svojom systéme, alebo po vybratí SIMky priamo z nej.

madeincssr
3. dec 2023

Čiže @vanilkovazmrzka môže mať pravdu a skoč najprv do toho Orange.

autor
3. dec 2023

@madeincssr Pôjdem poobede do Orange najprv a uvidím čo povedia. No stále pýta pin nie puk kód

madeincssr
3. dec 2023

Hej, ale pre istotu. Tie preklady fakt bývajú hrozné.

syslik81
3. dec 2023

urob hard reser (tovarenske nastavenie) telefonu .. sice strati data ak nezalohovala ale aspon sa dostane do letefonu

bylinka25
3. dec 2023

Ak si zadala štyrikrát neúspešne PIN, tak si mobil zablokovala, teraz od teba pýta PUK kód. Ak nemáte papiere od toho mobilu, navštív svojho operátora, oni ti dajú nový PUK kód.

13uzivatelka11
3. dec 2023

Podľa mňa to puk nebude, puk a pin kód nemá nič spoločné s mazanim údajov v telefóne. Do telefónu sa vie človek predsa už dostať aj bez pin kódu, len nebude pripojený k sieti

maranco
3. dec 2023

To je zámok v telefóne ktorý sa dá nastaviť nezávisle od SIM karty a operátora.
Ak tam nemá babka fotky, kontakty, alebo niečo iné čo chce zachovať môžete dať vymazať.
A babku treba naučiť pravidelne reštartovať mobil aby nevyšla z cviku aj keď je dlho v kuse zapnutý mobil tak sa niekedy spomaľuje.
Až po odomknutí mobilu a spustení Androidu sa pýta na PIN k SIM karte.