Ahojte, idem si sem po radu, čo a ako prebieha. Mal som autohaváriu s tým, že nie som vinník, ale som poškodený. Všetko sa spísalo ako má. Bolo mi povedané, že bude mi volať z poisťovne obhliadca, že kedy sa zastaví. Ako to s ním potom chodí alebo celkovo s poisťovňou ? Preplatí mi celú sumu poisťovňa, ktorú mi vypočítajú v servise ? Obhliadca príde s tým, že mi pozrie auto, čo a ako je poškodené a už potom si mám dať auto pozrieť do servisu a vlastne faktúru len potom preposlať do poisťovne alebo ako to chodí ? Bo si to chcem dať normálne do autorizovaného servisu, len sa bojím, či poisťovňa mi preplatí celú sumu. Ďakujem vám.
Buď príde na obhliadku technik z poisťovne k tebe alebo pôjde auto do zmluvného servisu, kde urobia obhliadku aj auto opravia
S náhradou škody rozpočtom skúsenosť nemám, ale s opravou v servise áno:
Záleží od poisťovne vinníka, naše skúsenosťi
2x Kooperatíva nepreplatila celú škodu, rozdiel sme vymáhali od vinníka - úspešne
Allianz a Komunálna poisťovňa preplatili celú škodu
@patka06 vinník má poisťovňu Allianz a auto chcem dať opraviť normálne do autorizovaného servisu
Allianz s plnením nerobí problémy a je to aj rýchlo vybavené
@patka06 ďakujem vám, čiže ak dobre rozumiem, tak obhliadca príde do toho servisu a vlastne oni všetko čo dajú do faktúry, čo treba opraviť, tak preplatia ? Jedine sa bojím toho, že to celé nepreplatia.
Ak je to zmluvný servis Allianz, tak tam zrejme obhliadku robí priamo servis - aspoň ja som to tak pochopila. My sme tam len dali auto, neviem presne čo sa dialo ďalej. Dostali sme späť opravené.
Allianz preplatil všetko, oni nerobia problémy.
Allianz síce preplatí všetko, ale len všetko, čo spôsobila daná nehoda. Tvoje staré škrabance, oťuky a i. pod to nespadajú.
@ivanaks jasné, to rozumiem, auto mám v poriadku, iba z nehody je poškodené. Ďakujem vám všetkým 🙂
@patka06 kázali mi poslať fotky online a už potom mi vraj bude volať obhliadca, tak uvidím, čo a ako ďalej
Treba sa opýtať aj v autorizovanom servise, či nerobia obhliadky. Treba určite vyplatiť na faktúru, aby poisťovňa priamo zaplatila servisu.
Hlavne si vyber autorizovaný servis , kde majú zmluvu s Allianzom a v prípade doobhliakdy ju vie vykonať aj technik servisu , aby si zbytočne nemala dlho auto v servise .
Buď pôjde auto do zmluvného servisu (ktorý ma zazmluvnený poisťovňa), alebo sa oprava vyčísli rozpočtom, to znamená že podľa tabuľky (typ auta, rok výroby… ) stanoví sa suma ktorú ti poisťovňa preplatí .. my sme napr teraz riešili niečo, oprava bola drahšia ako suma ktorú stanovila poisťovňa, smola, rozdiel ti nepreplatí nikto …