Stalo sa vám prosím vás, že ste posielali listovú zásielku obyčajnou 2.triedou a neprišla k adresátovi? Ja som posielala tento týždeň vôbec prvé balíky takto... predtým som vždy doporučene, no a z 5 listových zásielok, riadne označených, riadne zabalených, jeden určite nedorazil adresátovi... :( Som z toho smutná a normálne sa bojím, či prídu aj ostatné, ktoré som posielala neskôr... ☹
Prosím o vaše skusenosti... dakujem.
No pekne... Dakujem za skusenost. Len toto bolo posielané obyčajne, 2.triedou a nie doporučene, čiže ked tá zásielka nemá ziadny kod, nemaju ju podla coho vyhladat... ☹
@didaemka ked nemas podaci listok tak nevyriesis nic ... to je to riziko osobne neposielam bez doporucenky ...
Jeden krát sa mi to stalo. Ale bola to dosť objemná igelitová obálka s detskými oteplovačkami, takže to bola asi vyslovene lákavá zásielka ☹ už posielam obyčajne len na žiadosť príjemcu. A raz som napriek tomu dala na vlastné náklady zaslať doporučene - tiež to bola drahšia vec a na poslednú chvíľu som to radšej na pošte priplatila a vypísala.
No už ani ja nebudem posielať bez doporučenia, človek sa učí na vlastných chybách, zial... ale skoro všetky kupujúce si to tak žiadajú... Tak som myslela, že to bude v pohode... A bola to len klasická A4 papierová obálka s bublinkami zvnútra...
@didaemka ahoj jasne ze sa stava a jabtiez preferujem doporucenu zasielku.ja si vsetko tak davam posielat a ked ja niekomu posielam tak je to na nom a v podmienkach mam napisane ze za obycajnu zasielku nerucim.vela krat sa stalo ze posta to zapatrosila priadne si nehali tetusky.mne dodnes nechodia casopisy a take kde su vzorky.a hadaj kde to skonci? Jasne ze u postarky ale kedze nemam dokaz mzem sa hadat akuratvtak saa so sebou.ale zahada je to ze nasa postarka mala volno a zastupovala ju jedna moja znama a po 100 rokoch mi dosiel katalog.zaujimave ze?
@evamarek77 Tak to si mala asi šťastie... No ja som tiež predpokladala, že ked by som poslala napr. 50 zásielok takto, tak sa môže stat, ze jedna nepríde alebo co... No poslala som len 5 a toto... :( Mozno je ešte šanca, že by prišla aj na 4.den? Budem dúfat... :(
Mne sa v roku 2012,v tomto obdobi pre Vianocami stratili 3 baliky 1tr. doporučene !!! Ja som bola kupujuca a na MMA som vyhrala baliky,pre mna,pre maleho a pre muža.Doteraz ani jeden z nich nedorazil,ked som pozrela aj po mesiaci podacie čislo,stale tam bolo iba zasielka podana.Naštastie mi predavajuci vratili peniaze aj s poštou spat. Tak bud sa ozaj stratili (čomu neverim) alebo si niekto pred sviatkami urobil radost s cudzimi balikmi,kedže z tej pošty kde boli podane nikdy neodišli (tri rozne mesta na SR) Takže ja posielam obyčajne iba na riziko kupujuceho,čoho vopred upozornim.
@didaemka osobne si myslím, že list alebo balík sa nemôže stratiť "len tak" 🙄 . Ak sa tak stane, podľa mňa je za to NIEKTO, kto si nespravil svoju povinnosť tak, ako mal, ZODPOVEDNÝ. ALE! Žiaľ, ako všetko nemožné je na SK možné 😠 . Aj takéto veci. Ja tiež posielam na žiadosť mamičiek aj obyčkom aj mne na moju žiadosť chodí pošta obyčkom a zatiaľ, klop,klop sa mi nestalo, aby sa niečo len tak stratilo. Možno balíček zásielka predsa len príde, opäť (aj) môj prípad - obyčkom list prišiel už na druhý deň a 1.trieda s poistením - poriadne veľký balík - chodil vyše týždňa ! Poniektorí ľudia na SK potrebujú poriadne hlasitý budíček, aby sa prebrali, no ani ten nie je zárukou, že nebudú naďalej sladko spať vo svojej nevedomosti 😅 .
Ahoj mne sa stalo ze som si objednavala zknizku z bazaru a trvala som na doporucenej poste a omylom mi to poslali obycajne a kniha nechodila a nechodila .nakoniec asi po dvoch tyzdnoch mi ju na moje naliehanie nasli.takze stane sa.musi ist osoba ktorej ste to posielali na postu a poprosit niektoru pani aby to pohladala podla adresy dorucenia.alebo nech si pocka na svoju postarku a dohodne sa z nou aby to prezrela este raz
Ja posielam vela a vela aj dostavam, lebo takmer vsetko objednavam cez internet. Za cely cas sa mi stalo teraz prvy raz, ze moja zasielka nebola dorucena. Ratala by som, ze za posledne dva roky som poslala a dostala dokopy mozno aj sto balickov. Dodatocne som teda tej pani, co sa stratil balicek, poslala balicek prvou triedou doporucene, znova neprisiel. Medzitym ten obycajnou postou pani zistila, ze bol na poste, ale nebol jej do schranky dany oznamovaci listok. Tak este je sanca, ze ten vas nedoruceny je na poste adresata, ak bol vacsi, nemusel adresat dostat oznam. Nech sa popyta na svojej poste. Co sa tykalo toho mojho nahradneho, prvou triedou, doporucene, ten sa po ceste naozaj stratil, dala som reklamaciu, mozno mi vratia peniazky. Okrem toho, ta pani, ktorej sli balicky zistila, ze dalsi doruceny balicek, nie odo mna, mala na poste bez oznamovacieho listka. Takze tam vyslovene zlyhava ta pobocka posty podla mna.
Mne sa to stalo teraz pár dní dozadu... Ozvala sa mi kupujúca, že už to je týždeň a balíček jej neprišiel. Tiež chcela obyčajne. Ale potom ona sa vybrala na poštu k nim a bol tam. Asi jej poštárka zabudla dať lístok do schránky, lebo napr. naša poštárka sa nenamáha balíčky, ktoré sa nevojdú do schránky, nosiť. Hodí len lístok OLZ. Nech skúsi tá dotyčná osoba pozrieť u nich na pošte. Ale teraz ja som tiež z toho nervózna a už fakt len na vyslovenú, 2x overenú žiadosť pošlem obyčajne... 🙂
Po mojej skusenosti uz ani doporucene neni zaruka - ak tam zle nalepia ten kod a odlepi sa, tak to nemaju ako najst. Ale v provom rada by som sla na postu, nasa postarka nie raz dala do shranky oznam az o 3-4 dni, skratka zabudla.
My sme si napriklad nasli za 2 tyzdne v nasej schranke 4 listy pre susedov - a pritom to boli ludia, ktori tam dlho byvaju. Tak som ich predtym ako som iim ch hodila do shranky odfotila a sla som na postu reklamovat...nasa postarka ma uz vytacala davnejsie...Uznali mi to, napomenuli ju, odvtedy sa to zlepsilo
Predtym sa mi stavalo bezne, ze som bola doma a v shranke listok, ze adresat nezastihnutelny. Tiez mi zabudala davat oznamy....
@mircalla mne mamka par dni dozadu vyberala schranku a ze mam dve zasielky na poste, datum dorucenia 13.10. a kolkeho bolo v stredu... 19.10. a mamka v utorok bola pozerat moju schranku ved ako kazdy den a ziadne oznamenie tam nebolo. Takze sa asi postarka spamatala po tyzdni, ze treba mi oznamit zasielku. Alebo to mala niekde zastrcene. Neverim nasej poste, no zial, ine moznosti tu nejak nemame. kurieri su drahi.
@didaemka
Všetky zásielky posielané 2.triedou obyčajne vždy prišli. Či už som posielala ja, alebo posielali mne.
Tiež mám radšej posielané doporučene, lebo tam existuje aspoň aká-taká kontrola.
Pri obyčajnej, ak to posielam niekomu ako súčasť bazárového obchodu, si vždy na pošte vezmem aspoň potvrdenie o zaplatení. Síce to nevyrieši stratu zásielky, ale aspoň mám dôkaz, že som to posielala. To ako na obranu voči špekulantkám. 😉
A áno, raz mi jedna takáto zásielka šla mesiac. To bola pohľadnica, ktorú som posielala v predstihu a i tak to nestihla. Šlo to do zahraničia.
No teda, to je skúseností... ďakujem, budeme ešte pátrať po tej zásielke 🙂
Mne sa 2 x stalo z MMA - mimibazar, ze kupujuca chcela vydrazenu vec poslat obycajne, ale potom akoze jej nic neprislo, ohlasila to adminovi, administratorka sa mi vyhrazala policoiu za to, ze som riadne a podla poziadavky kupujuceho poslala tovar, nemam blok o poslani tak musim vratit peniaze nepomohlo ani prekopírovaný text komunikacie, kde kupujuca ziadala poslat obycajne. Peniaze som vratila a nato som dostala mail od kupujucej, ze mi dakuje za balicek + peniaze vratene, poslala som to administratorke MMA a ta, ze to je uz nasa vec jej sa to netýka...takze viem, ze nikdy viac mimibazar aj s ich podvodnikmi ! Podla tohto viem, ze nie vzdy je posta vinnikom.
@janettka93 to ze ich hamba nefackuje.ich netrapi ze mas ich adresu a este sa ti vysmeju ze diki za balicek .keby to bola draha vec tak by som ju asi dala na policiu.no nam sa nieco podobne stalo ale zo zahranicia a to bolo uz fakt neriesitelne.ludia vedia byt svine
@janettka93 to snád ani nie je pravda... ale karma nepustí, resp. božie mlyny... všetko sa každému raz vráti.
Môj nedoručený balík sa mi vrátil nakoniec spať, že adresát neznámy... Na pošte mi nevedeli podať vysvetlenie, kupujúca vsak mala riadne označenú schránku... Tak som nové nenosené topánky za 2€ posielala na žiadosť kupujúcej ešte raz na svoje náklady, čiže som za topánky dostala AŽ 1,20€ :D dobrý kšeft, čo? :D
Mne sa to stalo teraz tiež, balík nedošiel na adresu 7 prac. dní....vyparil sa, nie je to 1x....kradnú, veď keď sa dá, prečo by si niekto neprivlastnil, čo nie je jeho....že? žijeme na SLOVENSKU predsa
Monka
@didaemka No niekedy sa stane, ze postarka neda listok do schranky, sla by som na postu.
Ci to budu ochotne hladat je druha vec. Ja som mala minule problem dokonca s 2 zasielkami 1. triedou doporucene, jedna dosla bez toho kodu s podacim cislom ako obycajna a druha az po tyzdni a nemala ziadny kod....vo vyhladavani zasielok cez net je stale evidovana ako len podana....co sa stalo nik nevie.....nakoniec dosla ako obycajna zasielka bez kodu
Od nasej posty ma neprekvapi nic. Priatelovi balik z anglicka nedosiel nikdy, bola tam kozmetika za 90 euro