Momentalne papagaja…prosim,nepiste mi utocne veci,potrebujem pochopenie…nedokazem dychat,existovat a asi ani dalej pisat
@mondolina dakujem … toto jedno slovo obsahuje asi vsetko…moj priatel mi napisal ze nema silu na tieto moje sajrajty a ze sa mam postavit a ist dalej…stalo sa to dnes,ten papagaj ma prijal za mamu,rozpraval s so mnou,zboznoval ma a ja jeho…a ja dnes placem,nemala som sa komu vyplakat a on ma takto odpinkal…potrbujem to zo seba dat von
@kingus mrzi ma tvoja strata ❤️ a aj to, ze mas pri sebe takeho blba... teda vlastne, on ani pri tebe nestoji... je normalne smutit, plakat, byt par dni "mimo", za par dni, tyzdnov mozno mesiacov bude lepsie, ale teraz rob to, co treba... poznam to, mas zlomene srdce, citis fyzicku bolest.... on uz lieta v nebi a navzdy ta bude strazit,posielam ti pozitivnu energiu 😘
@lucka2019 dakujem velmi pekne z tieto slova…❤️❤️❤️ dakujem…poacem teraz od zialu a aj od dojatia…neskutocne to boli…neda sa to ani opisat , tato noc je nekonecna,ticha a tmava,viem,ze sa mi nepodari zaspt ani na sekundu,citim sa strasne osamelo,ako keby mi vytrhli kus z duse 😭
daj si lexaurin,pomoze,
@kingus Prvu macku co som mala som zdedila po mojej nebohej mame. Mala som ju rada ale stale som ju brala len ako macku - zviera co pride a odide. Ale ked sa jedneho dna stratila skoro mi srdce puklo. Mesiac som za nou plakala kazdy vecer. Sama som bola velmi prekvapena ako hrozne ma to zobralo. Cely zivot sme mali zvierata a tie umerali a so mnou to nikdy velmi nepohlo. Ale tato macka bola prva za ktoru som bola zodpovedna. Bola som ako jej mama, ale to som nevedela az kym som o nu neprisla. Ked po roku doniesol svagor novu macku este stale som na to nebola pripravna. Stal som cakala ze sa oja vrati.
Myslim ze aj ty smutis tak velmi preto, lebo si bola jeho mama. Je to hrozna bolest. Je mi to velmi luto.
Najhorsie je ze priatel nema ani stipku pochopenia. On je ten kto by mal stat pri tebe v tazkych chvilach. Povedz mu o tom, vysvetli mu aky si mala vztah k tomu papagajovi a co citis a povedz priatelovi co od neho potrebujes.
@andreatytler on vie :( ale on sa celkovo inak pozera na svet… pride mi to cele ako zly sen…
@kingus Ale to je jedno ze sa na svet pozera inac. Ja chapem ze on napriklad nikdy nebude mat vrucny vzah k zvieratu a to neznamena z je zly clovek, ale aj ked ma on takyto iny pohlad na svet, tak by ta mal podrzat, lebo aj ked mu nezalezalo na tom papagajovi, snad mu zalezi na tebe? Ak si ty smutna, je to v podstate jedno koli comu si smutna, dolezite je to ze mas bolest a s tou by ti mal pomoct. Ci ty mozes byt smutna len z toho co ti od odobri ako padny dovod na smutok? Nepoviem ak by zacal somrat po mesiaci, ale takto cerstve, ved na to mas dovod byt smutna.
@kingus Ja takto oplakavam kazde zviera ktore som mala.Mozno sa ti to nebude pacit v tom navale zialu ktory teraz citis,ale velmi sa mi osvescilo a odporucam to kazdemu,kupit si hned noveho papagaja.....ano,budes ho porovnavat s tym minulym,kazde zviera je ine,svojske,ale zahoji spolu s casom rany.....noveho papagaja si vychovas,bude ti veselsie,zasluzi si tvoju lasku🍀Aky to bol papagaj?Co sa mu stalo?Toho muza nepresvedcis,niektori ludia nemaju k zvieratam citovy vztah.
@kingus uplne ta chapem. Mne zomrela davnejsie macka. Taka divozienka to bola, nasla si nas a drzo sa k nam nastahovala. Ale mala nehodu. Poviem ti, rozkopala som po dvore gril , ( nechcel horiet). Asi tak. Po case som si doniesla novu. Malinku co bola len vnutri. Teraz mam 3 a psa. Jedine. Cas....
@kingus Raz som mala psika. Vypiplala som ho od jeho druheho dna zivota. Mal drobny razstep podnebia. Nevedel sa prisat. Kazde dve hodiny som k nemu vstava a davala mlieko cez striekacku. Ale raz rodicom utiekol, rovno pod auto....
Chapem tvoju bolest, ale len cas vsetko zahoji. Drz sa 💙
Och…smutne pribehy,rozumiem Vam. Tak aby som priblizila moj - mam psov,macku,kone,vevericku,hydinu,ovecky…papagaj bol v byte s nami,kazdodenny intenzivny kontqkt a mna si vybral ,stale chcel byt so mnou,tancoval so mnou,spieval so mnou, reagoval na mna okamzite( bol to maly spevavy papagaj) odisiel necakane,bol apaticky ,utekali sme na vet,robili sono,mal dilataciu zaludka…nejde mi to zatial stravit a to sol uz stratila dost zvieratiek a zakazdym som to velmi,velmi zle prezivala,neda sa to ani opisat….a mam pocit ze vekom sa to zhorsuje…uz sa skracuje cas na vytvorenie hlbokych vztahov…dnes som ako zombik,nedokazem ani rozmyslat a viem,ze vacsina ma za to odsudzuje…neviem si predstavit,ze nebude ranny spev … a vecerny…nebude na mna skriekat,ked ma zbada…;(
@kingus Uprimnu sustrast. Velmi dobre poznam tento pocit. Bohuzial. A ano, pochopi to iba ten, kto ma zvieratka naozaj rad. A ked s nim je kazdu chvilu v blizkom kontakte. Ja tiez kazdu stratu velmi prezivam. Prisla som o 2 psikov- 2 roky po sebe a potom postupne o 3 andulky. Bolo to hrozne. A tak ako aj predo mnou baby pisali, zaobstarala som si coskoro nove vtaciky, lebo ta bolest a prazdnota v dusi ako aj v byte bola neznesitelna. Teraz mam 4 😉 Daj tomu cas, odsmut to. A ked sa budes citit pripravena, zaobstaraj si noveho. Aj ked toho povodneho nikto a nic nenahradi. Ale aspon ticho nebude. A casom sa stane tvojim novym kamaratom.
Nám pred tromi rokmi zahynul psík, stále mi chýba, neviem sa s tým nejak stotožniť.
Čas je vraj najlepší lekár, u každého to trvá rôznu dobu.
U teba je to zrejme ešte čerstvé.
To zvieratko nám bolo priateľom, členom rodiny, preto je prirodzené, že nám jeho odchod urobil rany v srdci.
Súcitím s tebou, lebo sama viem, ako bolí strata aj toho najmenšieho zvieracieho tvorčeka.
Uprimnu sustrast,viem ako ti je.pomoze cas,musi to preboliet.ale je hnusne od priatels ako sa sprava.moj manzel so mnou zviera pochova ked uhyne.vie,ze mi na nich zalezi.
Dievcata,akokolvek vam to mozno znie necitlivo,ale pri vasej laske k nim dajte sancu aj dalsiemu zvieratku na krasny zivot s vami,urobte ich aj seba stastnymi,neutapajte sa len v spomienkach.....My sme pochovali z rok 4 zvieratka,muz to urobil,plakali sme nad nimi spolu....
@77daniela77 ono niekedy sa to neda hned.nam ked umrel bulik ,tak som nemohla mat hned druheho psa potrebovala som cas.
@misulka22 Mozno mas pravdu,u nas sa to osvedcilo hned do mesiaca.Nie,nezabudli sme na nich,len sme sa uz museli venovat tomu novemu,ktore uz samozrejme malo inu povahu.
@mergimar a vam tu prazdnotu v srdci nevie vynahradit naprikld rodina,deti?Ci mate skor chldne vztahy s ludmi a preto to kompenzujete zvieratmi.?Ako mne kebyze zdochne pes ,macka mam deti,rodicov,sestry.Ved taky je zivot,zviera predsa skor odide ako clovek.Ked si tak citliva preco si potom robis tie soky?Naco chovas v zivote iacej ako jedno zviera,to ta bavi kazde 4-7r zialit?
@kingus neprehanas trochu??? 🙈 Je to len zviera preboha 🙉
@kingus Je to este velmi cerstve,chce to cas. Nam ked odisiel psik,plakala som tyzden vsade kam som isla. Ale postupne sa ta bolest zmensovala. Aj po rokoch mi pride luto,to je prirodzene,ked si niekoho oblubis,travis s nim cas,tak ti je smutno. A to ako sa zachoval priatel je dost necitlive.
@elmivelmi Nie je to to iste. Ja som vyrastala so zvieratami na dedine. Psika(ov) sme mali stale, kedze otec bol polovnik. Mavali sme chovnu stanicu, chovali sme hydinu. Mala som vztah aj k nim. Teraz nehovorim, ze za kazdym jednym som smutila, ale ked som sa osamostatnila a mala uz to svoje, to bolo nieco ine. Tazko vysvetlovat niekomu, kto na uhynutie psa napise "zdochne". Aj to uz vypoveda o tvojom vztahu k zvieratam. U mna osobne maju zvierata v mojom srdci svoje osobitne miesto a nezastupi ich ziaden clovek. A nie, nemam chladny vztah k ludom vo svojom zivote. Prave naopak. Ale tak pubertaci sa uz stiskat velmi nenechaju a aj ked maju svoju chvilku, nie je to tak dlho ako by som ja chcela( je to fakt iba chvilka). A mm detto. A ja som velmi kontaktny clovek. Odjakziva. Toto ma naucili prave zvierata.
@mergimar az ma pri srdci pichlo,tieto iste pocity mam. Presne.teraz sme sa zase vyplakali s dcerou a spominali na neho.pre nas zviera nie je zviera,ktore “zdochne”. A nech si kazdy mysli svoje a tiez to neznamena ze nemam rada ludi,mam velmi. Je mi horzne tazko ale teraz a viem,ze to potrebuje cas,tato akutna faza a na nestastie,bude to este velmi boliet,to viem. Od vcera je tu take ticho,ako nikdy predtym.
@kingus Ked nam umrel nas papug, pomohlo mi vediet,ze uz sa trapil a teraz sa uz netrapi. A ze mal u nas nadherny zivot, co teda ozaj mal. A cas pomohol...drzim palce
@kingus
čas ♥️
bolesť sa časom zmenší