Necítim sa na druhé dieťa

catmartina
17. jan 2021

ahojte, su tu mamičky, co sa proste necítili na druhe dieťa a nejak cítili ze neskor to bude rovnaké a teda, ze im staci to jedno? Si pripadám ako Mimoň ked do 3rokov veku dcérky nečakám dalsie a ani neplánujem..no ja som unavená uz teraz, nespavam dobre lebo mala sa stale koji..a ani necítim ze by som sa chcela zas vrátiť do kolikoveho obdobia a este väčšieho stresu s dvomi deťmi..ste tu take mamičky?

matejko18
17. jan 2021

@catmartina ja mám síce 3 a ďakujem za ne 😊 ako bábätká boli úžasné, pekne spinkali všetky ale každé dieťa dá zabrať 😁 ale mám kamošku a tá teda jedno a bodka.... každý to cítime Inak a podľa toho sa zariad.mozno časom keď bude staršia to prehodnotis....

ewwe
17. jan 2021

ja mam jedno, cakala som na ten pocit, tuzbu na druhe dieta, zatial som ju nepocitila, dcera ma 11rokov a ja 37 cize predpokladam, ze uz asi nepride

catmartina
autor
17. jan 2021

@ewwe a netlacilo ta okolie? Si spokojná s tym ako to bolo, ze si zostala pri jednom?

staskast
17. jan 2021

@catmartina ahoj. V prvom rade robi určite veľa únava. Nám syn začal naozaj že spávať keď mal 4 roky. To prespal celu noc a zacal vstávať o pol7 co bol luxus. Celé to s ním je od 4 rokov jednoduchšie keďže je samostatnejši a hlavne ten spánok. Syn mal teraz 5 ja v maji rodim 🙂 o druhom som nechcela počuť a prišlo to samé že to skúsime dať druhýkrát. Hlavne nerieš, keď to príde tak príde. Ak nie a v budete šťastní tak je všetko v poriadku 🙂
A aj u nás boli stále otázky kedy bude druhé ale čakám aj teraz že budú otázky že kedy bude tretie. Nerieš 🙂

petamich
17. jan 2021

@catmartina my prave cakame prve a sme si na 1000% isti, ze chceme iba jedno mame to tak od zaciatku, citime to tak aj teraz a teda neviem co by nas prinutilo alebo motivovalo zmenit nazor 🙂 svokra si sice mysli, ze by sa patrilo mat dve ale rovno sme jej to vysvetlili, bude jedno a bodka (este to jedno je len na ceste a nech hlavne pride zdrave ale patrilo by sa mat dve, co my to mame obcas za nazory) a co si mysli okolie mi je srdecne ukradnute :D to je take podedene od pra-materi najskor kedy bude svadba, kedy bude dieta, kedy bude druhe 🤦🏼‍♀️

poslednepogo
17. jan 2021

@catmartina môj má zatiaľ 4 mesiace, ale necítim sa že by som chcela ďalšie dieťa.. pre tú neskutočnú únavu a dá sa povedať stratu slobody... S manželom sme spolu 12 rokov a teda je to teraz dosť iné 🙂

anile12
17. jan 2021

Nikde nieje napísané že musíš mat viac detí ako jedno. Ja síce len bábätko čakám ale som rozhodnutá mať len jedno a dať mu aj všetku pozornosť aj všetko čo budem môcť. Nežijeme v ľahkej dobe štát sa môže čokoľvek a viem ze s jedným sa lepšie prebijem životom. Celkovo sme si s partnerom povedali ze jedno a dosť. Kto vie možno raz sa nám to zmení ale zatiaľ necítim žeby som chcela veľkú rodinu. Je pekne keď sú súrodenci a vedia si pomôcť ale ja ani nemám chuť celý život byť pri plienkach. Chcem mať jedno užiť si všetko okolo toho.

denden77
17. jan 2021

ja mam jedno a je to konecny pocet 😊

elizabet173
17. jan 2021

@catmartina ked sa na druhe necitis, tak ho nemaj. Je to vysostne vec teba a tvojho manzela. Nikde nie je napisane, ze do troch rokov prveho dietata musis cakat dalsie. Nikomu nie si povinna zdovodnovat svoje rozhodnutie.

alvaluka
17. jan 2021

@catmartina okolie bude mat vzdy poznamky, ale nikto ti asi nepride uspavat alebo krmit v noci druhe dieta. Mam zatial jedno a iba obcas mi pride, ze by bolo mile, keby mala surodenca, potom si uvedomim, ze 80% ludi, co poznam nemaju idealny vztah so surodencom/cami v dospelosti a prejde ma vsetko.

motolica
17. jan 2021

@catmartina my máme tiež len jedno 5 rocne a tlak okolia je mega silný,stále otázky typu prečo nie ďalšie a kedy bude ďalšie a jednému je smutno,už mi to aj lezie na nervy trosku...ale zase na druhej strane si hovorím,že nebudem mať druhé dieťa kvôli okoliu,ale keď budem ja s muzom sama chcieť...ale jasne,že mám také chvíle a myslím,že dosť casto,že či mať alebo nemat,už mám svoj vek,buď teraz alebo nikdy a aké by to bolo ,keby bolo druhé...no neviem,možno si to budem raz vyčítať,ale mne je proste teraz už dobre ,nemám sa na čo sťažovať 😀

zuzzinkaa
17. jan 2021

@catmartina ja mám 1,5 ročnú dcéru a každý ma tlači do toho aby sme už robili druhé. Z každej strany to omieľajú. Mám toho plne zuby, myslím že mi ešte viac zväčšujú ten odpor 🤣 a keď poviem že budeme mat len toto jedno, tak hneď tie hlúpe reči... ja viem že im by sa to páčilo. Ale k dieťaťu budem vstávať ja a starať sa o neho tiež budem ja a nie ony. Už 17 mesiacov som sa nevyspala! Mala je zlá v noci ako čert, čo nikto nevidí a cez deň anjel, takze mi to ani nikto neverí, ale už som tak fyzicky vyčerpaná že jej hovorím že si sama môže za to že bude jedináčik 🙈 (nehovoriac o tom že je predcasniatko a doktor mi povedal že každé moje tehotenstvo skončí skôr) Mám šťastie že sme obe zdravé a druhýkrát to riskovať nemienim 🙂 Vždy si poviem čo by iné ženy dali aspoň za to jedno čo mám ja💙

janci05
17. jan 2021

Ja mám jedno a o inom počte som ani neuvažovala. Sama som jedináčik, ale netrpela som tým. Mala som kamarátky, syn má 10 r. a súrodenec mu nechýba.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
17. jan 2021

okolie ti dieta nevynosi, neporodi, nebude k nemu v noci vstavat.. nevychova ho, ani ho zivit nebude, ci sa on starat, ked budete mat konecne s muzom cas vypadnut aspon na pohar vina..
💩 na okolie.. ako sa vravi: ked sa kazdy bude starat sam o seba, o kazdeho bude postarane 😉

dominushka23
17. jan 2021

ja ma dve zo 4,5rocnym rozdielom...vedela som ze druhe chcem ale urcite nie hned..nastupila som do prace uplne sa odreagovala od toho babatkovskeho obdobia a prote potom prisla tuzba ze uz je ten cas kedy chcem druhe..po 7mesiacoch snazenia som otehotnela . Uz ma mladsia 3,5 roka a ja mam strasnu tuzbu v sebe ze este chcem tretie babatko, ale muz ani pocut 😀

lasina
17. jan 2021

Pozri na okolie sa môžeš s prepáčením vysrať. Oni ti zaplatia účty, plienky, budú strážiť dieťa ?? Nie...takže je to len a len na tebe.Maj deti toľko, na koľko sa cítiš. To len tu sa radi druhí montujú do života iných.

lienka192
17. jan 2021

Tak ja mám jedno 4.5 ročné dieťa. Do jeho 4 - och rokov som bola na 100 percent presvedčená , že druhé už dobrovoľne nikdy mať nebudem. Bábätko bol síce veľmi dobré, ale potom prišlo obdobie vzdoru medzi 2 - 3 rokom a to bolo veľmi náročné pre nás všetkých. Teraz je syn už väčší, je to s ním stále lepšie. Zároveň sa začína meniť aj moje myslenie, často ma napadne, aké by to bolo, keby boli dvaja. Nie každá žena je stvorená na to, aby mala deti s malým vekovým rozdielom. Takže možno ta túžba príde neskôr. A ak nepríde, nič sa nedeje, robte tak ako to cítite ty a manžel.

rainee
17. jan 2021

Nenechaj sa do tlačiť do dieťaťa ak to sama nechceš a necítiš sa na to.
Ja som mala ťažký pôrod, náročné dieťa, ani som neuvažovala o druhom. Sama som jedináčik. Potom sme sa o tom veľa rozprávali keď dcérka povyrástla a bolo to dosť lepšie že či predsa len nie druhé aby nebola sama, nakoniec sme sa rozhodli ze to skúsime. Mam rozdiel skoro 6 rokov medzi deťmi. 2 malé by som nezvládla. No je to fuška aj tak, stále sa hasteria, veľa som im obetovala aj kariérne, ale neľutujem to.

rainee
17. jan 2021

No musím povedať že niekto má 1 a kolabuje a niekto aj 3 zvládne s prehľadom. Každý má hranice inde a pozná svoje možnosti, tak nech sa riadi podľa seba a nie okolia, ti sa vám o deti starať nebudú.

aspinka
17. jan 2021

@catmartina ja mám tiež 3, ale pri prvej v jej 3 rokoch som sa necitila na dalsie ani ja.... Druhé sme mali až keď išla do školy a nejako mi to dobre padlo školáčka a babatko... A tretie? Po druhom som este nevedela povedat, ze uz viac deti nechceme takze chapem naopak maminy, ktore vedia, že už nechcu. Treba to nechat tak a okolie si nevsimat ked pride tuzba budes pripravena.... Co sa tyka jedinacika urcite by som nechcela len jedno uz preto, aby malo surodenca 😉

mily7
17. jan 2021

@catmartina A ak okolie povie,joj máš škaredú fasádu na dome tak ju premalujes? Ak ti povedia si príliš chudá,bolo by dobré pribrať priberies? Ak povedia,že si príliš tučná, hneď schudnes? Ľudia stále riesia iných. Ty si vysporiadaj v sebe hlavne dôvody a potom vti bude suma fuk čo si myslí okolie. Neubližujes nikomu takže nie je čo riešiť. Ak poriesis v sebe,potom odpinkas okolie. Najlepšie pravdou,či nejakou pripravenou hláskou. Ty si mama,ty sa budeš starať. Nerieš čo polície okolie.

ndrag
17. jan 2021

To je nejaka povinnost mat prave 2 deti? Akoze do paru? Ci potom daju vsetci zazracne pokoj, ked si zena splni svoju "povinnost" mat 2 deti a bude klud? Nieco mi asi uslo, alebo mam tas strasne v p... toto cele sproste tlacenie spolocnosti 😂

sevcikovaa
17. jan 2021

@catmartina ja som jedináčik a do dnes to zazlievam rodičom...chyba my súrodenec..mam 10rocnu slečnu a 1 rocneho princa....ten vztah je jedinečný ....mala som potrat a potom sa nedarilo a dcerka len kedy bude súrodenec....niekedy je to tazke a som unavená no nemenila by som ...cez Vianoce ma manžel z dcérkou prehovorali na ďalšie...hned to určite nebude no možno časom ( nezvládla by som prelezat cele tehotenstvo)

nominativ
17. jan 2021

Okolie bude vždy riešiť. Ja mám dve. A keďže dve baby, tak každý rieši, že ešte skúsiť chlapca.

Keby mám chlapca a dievča a náhodou tretie, tak zas by sa riešilo, že načo toľko detí, keď už mám z každého druhu, lebo tu je tri už magické číslo, co sa rovná 11 deťom pred 150 rokmi.

Keď mám dve baby po sebe 2 a trištvrte roka, tak veľa ľudí rieši, že dosť malý rozdiel. Máš väčší, tak zas veľa ľudí rieši, že veľký rozdiel.

Máš jedno, veľa ľudí bude riešiť, že kedy súrodenca...

To si len treba zvyknúť alebo sa teda nejako obrániť, ale ja som si zvykla, nič mi to nerobí. Na nejaké veci typu "ešte chlapca" poviem, že ja by som aj tretie chcela dievča a sú ticho. Treba si nájsť svoje frázy.

Nikdy by som nemenila, ja som bola jedináčik a vidím, že súrodenci sú úžasní a s týmto (s počtom,.rozdielom, pohlavím atď) som vrcholne spokojná. Ja. Ty môžeš byť spokojná s jedným. 🙂 A bez výčitiek.

akbara77
17. jan 2021

@catmartina nechápem jedno,čo je koho.do.toho, kto má.kolko.deti a.ci vobec ma.dieťa. Ja by som sa.v živote nespytala, že kedy budete mať.dieťa alebo kedy bude druhé? Je to príliš osobná otázka...nech sa kazdy stara o svoj rodokmeň.Hawk!

luccija
17. jan 2021

@catmartina tak preco to chces silit?na niekoho ta tuzba nepride uz nikdy a staci mu jedno.Babo ma prist chcene, lubene a nie preto, ze by sa patrilo....mat dalsie do 3 r je pre mna sialenstvo🙂)jedine, ze su to dobre kludne deti a to malokedy su obe;)
A potom su zeny, ktore maju prve dobre a naivne si myslia, ze aj to druhe bude take.A potom sem pisu ako sa vsetko zmenilo ani surodenec uz nie je tak nadseny z maleho krikluna a ako hodili prveho na druhu kolaj
Su zeny flegmosky, ktore zvladnu sj 3 deti bez ujmy na psychike sj zle a nespavci mozu byt...
Garantujem Ti, ze ak budes chciet druhe tak to ucitis.Ja som bola unavena aj z jedneho v 4 r prespala noc, skoncil vzdor, nastup do prace to bola obrovska zmena, potom prvacka skola, kruzky chvilu som si okolo 8-9 rvydychla a zapochybovala ci nie je cas na druhe a prisla puberta a bolo rozhodnute.

luccija
17. jan 2021

@catmartina ved este kojis... psychika zeny je tak nastavena preto aj zeny nemavaju dlho menzes pocas kojenia ani chut na sex, lebo sa maju venovat dietatu🙂su aj vynimky....
Ked nemas 35 r mas cas...chvilu odist z domu do prace, prve vypiplat nech je ako tak samosatne...co sledujem kolegyne, kamaratky ideal je 10 r🙂)zabudnes na zle, prve Ti uz zacne ist na nervy pubertou a odtahuje sa a zatuzis mat zase babo pre ktore si cely svet.

alvaluka
18. jan 2021

@sevcikovaa ako dospela stale zazlievas rodicom, ze si nemala surodenca? Opytala si sa niekedy na dovod? Vies mam brata, ked sme boli mali zahrali sme sa ale odkedy sme chodili do skoly bolo to o tom, ze kazdy mal svoj svet a je to tak doteraz. Kazdy mame vlastny zivot a ani sa velmi nestretame. Kazda rodina je ina, kazdy clovek je iny, ale neznamena apriori, ze surodenci si budu vzdy pomahat, milovat sa, a budu mat vynikajuce vztahy.

catmartina
autor
18. jan 2021

@alvaluka presne, ja so sestrou som nikdy nemala dobry vzťah, vzdy sme mali kazda svoj zivot..dokonca za svedka si vybrala kamarátku..ked bol otec chorý,ani mi nepomahala..skor na príťaž vsetko s nou, je o dost staršia ale hlavne je uplne inej povahy.preto si nemyslím.ze mat súrodenca je vyhra