Nechcem ďalšie dieťa, no okoliu sa to nepáči

patty1411
25. apr 2020

Ahojte , máme jedno dieťa a ja cítim že už ďalšie nechcem. Problém nastane v momente keď poviem toto manželovi už je hneď zle lebo on chce minimálne dve deti ( aj ja som najskôr chcela ) a že jedno je málo a pod. no a samozrejme všetci z rodiny a okolia stoja na jeho strane. Je tu prosím nejaká mamička čo mala taký istý problém ? Ako ste nakoniec presvedčili okolie že je to vaša voľba a nemajú vás za to odsudzovať ?

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
25. apr 2020

@patty1411 a povedala si mu dovody? Pripadne co Ti prekaza, ze on robi nedostatocne? Ci je to trauma z tehu, porodu, mas dost z tej vychovy? Lebo toto by mal on vediet. Ludom sa lahko hovori ved este jedno si spravte.

lenuliatko84
25. apr 2020

Aj nam staci jedno.manzel s tym suhlasi a cela rodina to nechápe.

patty1411
autor
25. apr 2020

@retatka snažila som sa ale tie výčitky si nevedia odpustiť , ešte že je tá karanténa inak by to bolo na dennej báze

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelia000
25. apr 2020

@patty1411 joj aj moj magel chcel 2 deticky..ale jak vidi prve tehu tak sam povedal ze druhe radsej nie. Treba si s nim sadnut a porozpravat sa. Nijak inak sa to neda

patty1411
autor
25. apr 2020

@kiki68 je to tak povediac trauma z dieťaťa od jeho počatia :D kruté trhu, príšerný pôrod , depresie , odcudzenie sa s manželom , náročné dieťa ... Jedna skúsenosť mi bohato stačí aj keď mi manžel veľmi pomáha proste konečne sme boli v štádiu keď sme normálne fungovali a teraz sme kvôli korone prišli o podstatnú časť spoločných záujmov a viem že keby prišlo ďalšie dieťa opäť by to bolo tak ako teraz a to už nechcem

patty1411
autor
25. apr 2020

@amelia000 skúšala som ale odpoveď : keby bol prvý chalan ok ale takto chce druhé a proste mu nedokážem vysvetliť že aj to druhé môže byť dievča a čo potom ďalšie kým sa nepodarí chalan ?

denden77
25. apr 2020

@patty1411 hlavne je to vec teba a tvojho muza.. zvysok rodiny do toho prd makovy.. ignoruj.. pripadne ich dakam posli..

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
25. apr 2020

Nebudu ti drzat gulomet pri hlave aby si plodila a rodila ! Zvýš si sebadôveru, najbližším iba v skratke vysvetli preco a že už sa k tomu nebudes vyjadrovat a nezelas si komentare vycitky a ine blbe reci.
Ked nebudu respektovat zmen tému, odíď , alebo zacni tému ktorá je neprijemna im.
Preco neschudnes, preco nedas prec vrasky bradavicu chlpy z nosa, preco tolko pijes, mas blby strih a farbu vlasov...

amelia000
25. apr 2020

@patty1411 ja som natom tak isto, chcel parik..teraz bude dievcatko. Ale ak vazne nechape ze dievcatko moze byt aj c2,3,4,5...xyz tak tazko radit. Treba mu najst nejaku zalubu asi 😁

nikiki29
25. apr 2020

@patty1411 ahoj, mám teraz trochu podobnú situáciu, povedala som to mužovi a vzal to v pohode, ale videla som, že je z toho smutný, tiež chcel 2-3 deti... nehovorím, že nebude druhé neskôr, ale som z toho na nervy, správame v obývačke v mini byte... no kde ďalšie 🙄 ani náhodou. Svokra nič iné nehovorí len ako toto bude pre Kristínku (pomyselné druhé dieťa) a kúpim hento a tamto pre Kristínku... no nebudem jej vešať na nos, že sme a rozhodli zatiaľ druhé nemať. Čo ju do toho. Keď trepe o druhom dieťati alebo nakupuje dievčenské veci (máme syna) tak sa len pousmejem, nevysvetľujem nič...
Inak dôvod, že chce chalana je dosť častý... a keď budete mať 4-5 dievčat tak dokedy bude tlačiť na to aby mal syna? 😁 Rodinu ignoruj a s mužom sa nirmalne porozprávaj... ak je normálny pochopí ťa

deti95060810
25. apr 2020

@nikiki29 prepáč ale tvoja svokra asi nemá dobrý rozum...Kupovať veci pre ešte neexistujúce bábo....🙄

nikiki29
25. apr 2020

@deti95060810 viem 😂 a čo s ňou... Keď som čakala syna, už sme vedeli že bude chlapec a ona mu kúpila ružové body so sukničkou 😂 tiež kupuje topánky o 2-6 čísel väčšie lebo sú v akcii, veď ich ponosí, no a čo že tá veľkosť zimných topánok mu možno vyjde v lete 😂

macekovam
25. apr 2020

@patty1411 nemusis nic nikomu vysvetlovat.. a uz vobec nie ,,okoliu,,,!a muz nech caka.. mozno sa časom dočka.

eliska13
25. apr 2020

@patty1411 je to tvoja vec.Mozno o 5, 10 r ho budeš chcieť.Aj, keď ak by tu bol príspevok v opačnom garde, že žena chce dieťa a muž nie, tak by bol sebec😅ešte chápem, že chcete jedno, ale chcieť druhé, lebo prvé je dievca??možno by ste mali 3 dievcata

kiki68
25. apr 2020

@patty1411 tak mu to aj tak povedz. Ze tehu je nocna mora, porod tiez a nechces si zlikvidovat seba a vztah s nim. Mozete aj druhe adoptovat. Poznam aj take rodiny, co sa napr z thajska vratili s adoptovanym, pripadne si adoptovali tu. Ale ist za cenu toho hororu do dalsieho dietata je blbost. Ludia to velmi podcenuju tie pocity. Moj muz by naopak s druhym tazko suhlasil, lebo u mna sa rozvinula dost nepekna prenatalna depresia. Stale dufame, ze hormony potom polavia a vratim sa k normalu. Tiez pocuvam kecy, ze ved ako mi je fajn, mam vsetko super. Ved mam, nech povedia hormonom v mojom tele, ze je vsetko super. Chapes, ti ludia zenu na psychine 2 mesiace mat nebudu a decko na krku. Ale Tvoj muz ano. A mal by si to uvedomit.

zuzanalila20
25. apr 2020

@nikiki29 Vážne je časté tlačiť na ženy, aby rodili kým milostivá rodina 'nedostane' vytúženého dediča? Toto by mne iba raz povedali 😂 Takú prednášku o psychologických dopadoch ich správania na moje zdravie a najmä zdravie dcéry plus podrobnú správu zahŕňajúcu antropologické, historické a environmentálne dôvody ich vrcholne nevhodného správania by dostali, že nabudúce by už radšej ani zobák neotvorili.
Och, som sa opustila 😂 Ale čo sme dorpčic v nejakej zaostalej časti Indie? Je to naša maternica a naša voľba, naučme sa to už. 💛

kiki68
25. apr 2020

@zuzanalila20 ja im dam dedica hned a nech daju vsetci pokoj 😂 ale hej nezijeme snad v monarchii... 🙄

nikiki29
25. apr 2020

@zuzanalila20 mať ta tvoj dar reči... ja radšej potichu prekrútim očami 😀 no ja to počúvam z každej strany, od kamošiek, od rodiny, kamošky kamošiek o tom rozprávajú... sila 🙄 naposledy sused kritizoval druhého suseda, že čo je on za chlapa, že nevie syna spraviť, že syn musí byť prvorodený inak je zlým chlapom 😂 čo dodať...

janinah
25. apr 2020

Mám známeho,ktorý veľmi chcel syna...aj ho mal....s inou ženou....aj mne sa zdá jedno dieťa pramálo,ale nik ťa nemôže nútiť,ani manžel nie,všetko okolo dieťaťa je na žene....ale zvážila by som to ešte,ani lietadlo nespadne 2x za sebou,to druhé môže byť o dosť lepšie....stres z prveho zážitku sa dá spracovať s pomocou psychologa....ak b ysi to teda chcela skúsiť kvôli mužovi,ktorého ľúbiš....alebo z obavy,aby sa nezariadil "inak"

heleninamama
25. apr 2020

@janinah Porodiť dieťa, ktoré ani veľmi nechcem zo strachu, aby si ho chlap neurobil inde je najväčšia blbosť na svete.
Sesternica sa takto nechala opakovane umelo oplodniť kvôli mladšiemu chlapovi a porodila ako 42 ročná. Teraz máme chlapca už dva roky v náhradnej starostlivosti. Otec ho ani nekontaktuje.

whatever1
25. apr 2020

@patty1411 Ved ich odpalkuj, oni v podstate urážajú teba tak im to vráť. Napr: Ak tak veľmi túžite po ďalšom vnúčati, tak si neake adoptujte", alebo "dajte mi už s tým konečne pokoj a starajte sa o seba" normálne sa naser a daj im to najavo nech s tým prestanú. Podľa mňa je to vrchol drzosti takto sa starať do vašich intímnych záležitosti. Áno plodenie je intímne. A co ak sa napríklad ozaj začnete snazit a nebude sa dariť? Tiež im budete musieť referovat detaily prečo nemáte ďalšie? Nie si povinná im nič vysvetľovať. To koľko detí budete mat je vec iba teba s manželom.

janinah
25. apr 2020

@heleninamama čítaj s porozumením....prečo to dieťa nechce a že dá sa s tým niečo robiť,ak s tým niečo robiť chce a to z akehokolvek dôvodu....nepíšem,že je to premúdre,ale treba o tom uvažovať,ona si muža pozná,vie,kam by až vedel zájsť....aj žena vie zájsť veľmi daleko,ak dieťa chce....

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
25. apr 2020

Mozno casom budes chciet a uvidis je to len tvoja volba a skus sa porozpravat

lujza123
25. apr 2020

Ja som prestala vysvetľovať a obhajovať prečo nám len jedno dieťa. Toto aj tak nevysvetlis, väčšina žien (a aj mužov) tomu absolútne nechápe, pretože majú v sebe zakorenenu túžbu po veľa detoch. Proste dva absolútne rozdielne tabory ľudí.

lala123
25. apr 2020

@patty1411 sama si si odpovedala v čom je problém ....dieťa nemôže za to, že mas zle tehotenstvo ani za to, že mas zlý pôrod ani za to, že je náročné...myslím, že hlavný dôvod toho, že nechces ďalšie dieťa je, že s manželom to nie je úplne 100% a ako sama píšeš, po dieťati sa to zhoršilo a až teraz je to ok....ale asi to take ok až nie je a ty podvedome cítiš, že s ním už ďalšie dieťa nechces....skús si predstaviť čisto teoreticky keby sa niečo stalo a ostala by si sama a našla by si si iného partnera chcela by si s ním ďalšie dieťa?a súhlasím s tým, že nie si nikomu povinná vysvetľovať či chceš alebo nechces ďalšie dieťa....jedine svojmu svedomiu