Nechcem, aby sa mi o ňom snívalo

20. nov 2022

Ahojte... Je to asi 6 rokov od rozchodu s ex. Dost casto sa mi s nim sniva . Vztah som ukončila ja nakolko ma psychický týral, manipuloval mnou, posmieval sa mi, ponižoval ma, ked som mu povedala že sa chcem rozísť vyhrážal sa mi že sa zabije... Bolo toho proste veľa a v takom chorom vzťahu som nemohla pokračovať... Keby ho mám stretnúť niekedy osobne ignorovala by som ho ako človeka nebolo by mi takéto stretnutie príjemné....
V snoch ide o to , že akokeby sa chcel dať znovu do kopy somnou , v niektorych ma sexualne narážky, inde som s nim v byte a mam pocit ze spolu znovu zijeme... V každom jednom sne pociťujem odpor, hnus k nemu za to čo som si prežila, zároveň ked som v tom sne s ním tak si pomyslim ze preco som tu prave s nim? Ked mam doma úžasného milujúceho manžela? A hľadám sposob ako odísť preč. Vtedy sa v tom sne zacnem cítiť horšie. Naposledy sa mi snivalo dnes v noci bola som akoby so spoluziakmi na intraku a on prešiel okolo okna a keď ma uvidel tak ma pozdravil a opytal sa ci by bolo mozne byt somnou osamote. Ja som sa na neho pozrela a povedala ze to nepojde a ze mu prajem vsetko dobre a odisla som... Samozrejme ten pocit odporu k nemu tam bol znovu.

pribinak
20. nov 2022

Vieš ako sa hovorí, že hladnému prasaťu sa o kukurici sníva

autor
20. nov 2022

@pribinak ale ja ho nechcem ani vidiet ani mu nepisem ani ma nezaujima nic...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
20. nov 2022

Vieš, možno si pri ňom zažila traumatické situácie a tvoj mozog sa s tým snaží stále vyrovnať na nevedomej úrovni. Možno by pomohla návšteva psychoterapeuta. Znovu si rozobrať, čo si zažila, aj keď to bude bolestivé, odplakať/odhnevať si to, čo si vtedy aktuálne zatlačila do úzadia a trpela si ďalej a zmieriť sa so svojou minulosťou. Ináč neviem, čo by mohlo pomôcť. Mne to príde ako nedoriešená trauma/traumy, ktoré si proste zatlačila niekam do úzadia... Veľmi ti držím palce, aby ťa už neotravoval ani v snoch, aby ti bol úplne ľahostajný. (Tzn., aby si k nemu necítila ani nenávisť, lebo aj to je určitá emócia)

autor
20. nov 2022

@mikadooo ja by som o tom aj povedala manzelovi ale neviem ako ... Viem ze by sa nenahneval ani nic ine moj manzel je poklad a zalezi mu na mne ale vaham ci mu o tom povedat alebo nie co mam zacat ze sniva sa mi s ex? Pravda je ze ex bol moj prvy a co sa tyka aj po sexualnej stranke bolo to hrozne s nim a mam nejake sexualne problemy... Proste chcela by som to s niekym prebrat ale neviem a ani nemam s kym... Nechapem preco sa mi s nim sniva ked na neho ani nemyslim...

autor
20. nov 2022

@mikadooo traumatické situacie tam boli... A vela...

sima338
20. nov 2022

Aj mne sa sníva s ex, ale paradoxne sa mi snívajú také pekné veci, bežné zo života. Nie sme v kontakte ani sa nestretávame. Od rozchodu je to ale len polrok. Ja to nechávam tak, asi sa mozog ešte potrebuje s tým vysporiadať a podobne. Skús na to úplne prestať myslieť, neudržuj si v hlave tie sny, ráno vstaň a ži si svoj život.

kitycat
20. nov 2022

Je to len v hlave. Snad by ta mohlo ikludnit, ze realita je uplne ina a krajsia 💖

mikadooo
20. nov 2022

Ja by som mužovi povedala, že ma ex "trápi" v snoch. Že sa mi to vracia, všetko čo mi spravil. Že sa tým trápim, neviem sa pokojne vyspať, môj mozog to stále premieľa dokola, bez môjho "chcenia", prečo sa môj ex ku mne tak hnusne správal, keď som mu nič zlé nespravila. Že si s tým neviem rady a hnevám sa, že môj ex má stále na mňa takto negatívny dosah, aj keď teraz žijem úžasný život, stále mi to vie v snoch kaziť a ničiť. Muža by som poprosila, či by som nemohla skúsiť nejakého psychológa, lebo neviem si tým rady, som z toho znechutená a nešťastná, mám predsa úžasného muža a napriek tomu sa neviem oslobodiť od toho trápenia, čo som prežila v minulosti.

Keď sa muž bude pýtať, čo mi robil ten môj ex také hrozné, povedala by som tie najhoršie zážitky a pokojne by som si pri tom aj poplakala. Manžel by mal pochopiť, že sa trápiš. A že nie on je na vine tomu, čo sa deje. Že pri ňom ti je dobre a práve preto, že sa cítiš v bezpečí, tvoj mozog sa rozhodol spracovať tie zlé veci, aby sa s tým vedel vysporiadať. Je to zvláštny paradox, ale naozaj tieto traumy človek začína riešiť vtedy, keď je v bezpečí... Držím ti veľmi palce. Hlavné mužovi zdôrazni, že si s ním šťastná a práve preto nechceš, aby ti takto zasahoval ex do života a kazil ti krásnu prítomnosť.

autor
20. nov 2022

@kitycat ved ano ked sa z toho sna zobudím ďakuje Bohu ze to bol len sen...

autor
20. nov 2022

@mikadooo ďakujem za tvoje slova ... Prinutili ma premýšľať o tom ze to zrejme manzelovi poviem...

mikadooo
20. nov 2022

Určite mu to citlivo povedz. Ste v tom spolu. Nenechajte si zničiť pekný vzťah kvôli psychopatickému ex ♥️

zorkahorka
20. nov 2022

Podla mna nie si s touto castou minulosti uplne vyrovnana,preto sa ti to vracia v sne.

autor
20. nov 2022

@zorkahorka tak vies ze to vo mne cosi zanechalo...