Nechce sa mi ísť na stretnutie zo školy

19. mar 2022

Ahojte. Este pred Vianocami zistoval spoluziak zaujem o stretnutie zo skoly po niekolkych rokoch- stretnutiema byt v aprily. Podakovala som za email . No ako sa to blizi, nemam chut tam vobec ist.. so spoluziackami nie sme v kontakte, nepiseme si, nestretavame sa. Co sme boli kamaratly tak uz sa nekontaktujeme. Kazdama ine hodnoty. Prisiel mi email od spoluziabky co to organizuje, aby sme poslali vsetci 50e zalohu za veceru a male obcerstvenie, alkohol v tom nie je.Neviem teraz co urobit, ked som sa najprv nahlasila.. nemam chut tam ist.. keby to bolo stretko z vysky, to je ine, to by som sa tesila a nevedela sa dockat.. ale toto mi pride ako z povinnosti. Poradte co by ste robili vy?

ckocka
19. mar 2022

Čo najskor by som sa ospravedlnila že sa nezúčastním.

zmrzlinka2021
19. mar 2022

Je to stretnutie exspoluziakov, nie the best priateľov. Čoho sa bojíš? Máš nejaké komplexy prečo tam nechceš ísť? Bola si sikanovana?

eliska105
19. mar 2022

Ja som tiez nechcela ist na stretavku nakoniec som sla ale aj napriek nie moc dobremu kolektivu bolo super 🙂 ale tak ja som sa s kamoskami odtial bavila… byt tebou by som asi nesla ked si nemas s nimi ci povedat… urob to akovto citis

diamond007
19. mar 2022

Už si to roky, veľa ľudí sa zmenilo nie len ty. Ak to je pre peniaze tak nechoď ale ak na to máš tak chod, vieš ísť na hodinu aj štyri. Uvidíš ako bude

dskjhfdlkdjhl
19. mar 2022

Ak nechces ist, tak cimskor napis, ze neprides. Ak zistovali zaujem pred vianocami, tak im musi byt jasne, ze zaujem sa mohol zmenit, lebo pred vianocami nie kazdy vedel, co bude v aprili.

pribinak
19. mar 2022

No tak nechod. Veď to nie je povinne. Ale buď slušná a ospravedln sa dostatočne vopred z neúčasti

motylik21
19. mar 2022

stretávka nie je nič povinné.... ak niekto chce ísť, ide... ak nechce, nejde.....len im daj včas vedieť, či sa zúčastníš.... ja osobne na stretávky zo SŠ nechodím... kolektív sme boli nič moc, s kým sa chcem stretnúť, s tým sa stretnem aj inokedy.. a akosi nevidím dôvod ísť na stretávku a tváriť sa, ako som rada, že všetkých vidím.... viem ten čas využiť aj zmysluplnejšie

dzulli1980
19. mar 2022

My sme ich mali už asi 5 ... bola som na jednej, po 15-tich rokoch myslím ... nedalo mi to absolútne nič, z mojej strany to bola len akási "nostalgicky povinná jazda" ... viac na stretávku nepôjdem ... slušne sa ospravedlň, že neprídeš a bodka.

lintu
19. mar 2022

Ak tam máš ísť len z povinnosti, tak tam nechoď. Ale teda určite im daj o svojom rozhodnutí vedieť.
Taká klasika - keď sa plánuje, chcú ísť všetci.... ako sa blíži dohodnutý dátum, ľudí odbúda.... až sa na stretávku dostavia len samotní organizátori 😀 Trochu prehnané, ale asi toľko k niektorým hromadným podujatiam 🙂

thoughtfulweirdo
19. mar 2022

Ja by som zo zvedavosti šla. Keď ale ty nechceš, normálne napíš, že ti do toho niečo neodkladné vošlo a nemôžeš sa zúčastniť. Hotovo.

nikaeli
19. mar 2022

ja som nebola súčasťou partie, nefajčila som, nepila, v piatky som musela byť doma do 22.00 a z diskotéky do pol noci 🤷🏻‍♀️ takže som so spolužiakmi nemala veľa zážitkov.. napriek tomu sa na stretnutie s nimi vždy teším, som zvedavá akým smerom sa vybrali, ako sa im darí, kde žijú (mnohí sú v zahraničí), vždy sa toľko nasmejeme, že sme si naposledy povedali, že by sme sa mali stretnúť častejšie ako po 5 rokoch 🙃 tento rok to bude už štvrťročnica 🤦🏻‍♀️

euka210
19. mar 2022

My praveze z vysky si nevieme dat stretko cez 10r lebo sme rozlietani a z gymka sa stale najde kto to urobi a hoci to mam teraz 100km tak idem...kto ako zije, pokecat, zaspominat, aj z fb clovek sice nieco vie, ...so vsetkymi som nebola kamoska, ale pohlad sa jednak vekom meni a s tymi co som si sadla v -nast, vieme si dobre pokecat aj teraz. Uz sme mali co ja viem 2 stretka a o rok to bude 20r...Boze!...to uz tolko! 😮 ...ziadnu zalohu neplatime...kto pride, pride, info chodi cez fb, aj triedna chodila este, kazdy si plati co zje a vypije.

janinah
19. mar 2022

My sme sa stretli zo ZŠ po 35 rokoch a bolo perfektné....len sme sa najprv museli popredstavovat...choď.odist môžeš ..kedykolvek

dundulica
20. mar 2022

@janinah my presne takto po 30 r., zorganizovala som ho ja, nasmiali sme sa, keď prišla spolužiaka a predstavila sa aj školníkovi, ktorý nám prišiel otvoriť triedu 🙂 mnohí sme sa za celé tie roky vôbec nevideli, a okrem dvoch prišiel každý, bolo to naozaj fajn

wilkova
20. mar 2022

Treba sa ospravedlniť. A to dostatočne vopred, nie na poslednú chvíľu.
Ja som bola na stretávke len raz, zo strednej. A stačilo mi.
Mám ale jednu dlhoročnú spolužiačku, s ktorou sa pravidelne vídam a tá išla vždy. Prvé tri stretnutia boli vraj fajn, z ďalšieho sa vrátila už deprimovaná, lebo spolužiaci akosi zostarli, všetci sa už len na niečo sťažovali /na robotu, na šéfa, na manželov/ky, na systém, atď./, každého niečo iné bolelo...vraj sa to nedalo ani počúvať 😨 A to sa jednalo o ľudí do 35 rokov 😅

janulka1802
20. mar 2022

Neišla by som a bez akýchkoľvek výčitiek.

asocial
20. mar 2022

Ja nechodim na stretnutia.nemam potrebu. Jednoducho napis, ze sa ospraveldnujes, ze zial nebudes moct prist a ze ich pozdravujes. Absolutne bez vycitiek.

aga2011
20. mar 2022

Ak nechces,nechod tam...

lucka_ke
20. mar 2022

neboj sa a skús ísť, ak sa ti nebude páčiť tak sa po večeri ospravedlníš a odídeš, môj ocko chodí na stretávky zo ZŠ a to sú už 80nici, vždy príde odtiaľ šťastný aj smutný, lebo ich je stále menší počet... ja som chodila tiež na všetky okrem posledného, ktoré sa konalo na súkromnej chate, keďže som abstinent nemala by som tam čo robiť, ale kým boli stretávky v reštaurácii chodila som, určite tam budú ľudia, s ktorými si budeš mať čo povedať

iwesska
20. mar 2022

Ja by som nesla a ani nechodim. Nevidim dovod sa stretavat pre mna s cudzimi ludmi,ktorych som 10-20r.nevidela a nemam si s nimi co povedat,len preto,ze sme spolu chodili kedysi do skoly. My sme boli hrozny,nesudrzny kolektiv,takze ja tie peniaze necham radsej pre rodinu.

oli18
20. mar 2022

Ak nechces, nechod. Ak by si si na poslednu chvilu rozmyslela, mozes ist aj bez penazi, ktore neposles. Tam si objednas , co budes chciet a zaplatis za seba. My uz sa neskladame. Kazdy si objedna na co ma chut a zaplati si. Je to super.

kormino
20. mar 2022

Ja nechodím tiež,bola som na jednej a stačilo.Neboli sme dobrý kolektív,nemala som tam priateľky,až na jednu.S tou sa sporadicky skontaktujeme.

number19
20. mar 2022

My sme mali len jedno stretko. A ked to zacalo tym, ze triedna ucka zobrala triednu knihu a kazdy sa musel podla abecedy postavit! a predniest ako sa jeho zivot uberal po maturite (studium, kariera, rodina)...tak som vydrzala 🙄 a ako nahle prisla sanca hned som sa odplizila...
Ak by islo o nesilenu stretavku v zmysle pomocem sa okolo ludi a pokecam s kym chcem, tak fajn, ale toto uz nikdy viac.
A to sa osobne nemam za co v mojom zivote hanbit. Len nie vsetky pribehy spoluziakov ma zaujimali...niektore si tam pocas prednesu poplakali (psychoterapia? ci co)...3 hodinova agonia...no otras.

mabenn
20. mar 2022

nebola som ani na jednom stretku...nie je to povinne...

aandrea9
20. mar 2022

Na prvý mail si poďakovala tak na ten druhy odpíš, že sa nezucastnis. Bez uvedenia dôvodu. A ak naozaj nemáš chuť komunikovať s nikým z triedy, na otázky ani nereaguj. Je to tvoje rozhodnutie a basta. Ja som bola na prvom stretku zo strednej pred 13timi tokmi a bolo určite posledné. Už mi ani maily nechodia, chvalabohu 😅

elizabet173
20. mar 2022

keď tam nechceš ísť, nechoď, prečo by si sa mala do niečoho nútiť? Odpíš na ten mail, ospravedlň sa, že sa nezúčastníš, zaželaj príjemnú zábavu a finito. Nie si povinná vysvetľovať prečo.

luccija
20. mar 2022

Keď nechceš, tak sa ospravedln.Co je na tom taký problém?
Z mojej skúsenosti stali tieto stretla vždy za to a ako sa mi nechcelo, tak vždy bolo vyborne

jana_eyre_2
20. mar 2022

Veď to nie je povinné.. úprimne mne by sa tiež nechcelo.. nerada sa stretávam po dlhom čase s niekým s kým som nebola x rokov v kontakte.. nie som spolocensky človek.. zo strednej sme sa stretli len raz, po 5tich rokoch, bolo to rozpačité a divne.. pred koronou som bola pozvaná na jednu stretávku z bývalej firmy ktorá sa rozpadla.. bolo tam dosť ľudí, nebolo mi vôbec príjemne, ale tváriť som sa musela, lebo veď slušnosť.. nabudúce by som už nesla.. ale ja som odlud, uvedomujem si to..

sashabb
20. mar 2022

@number19 jemine to vážne? by som ich hneď na začiatku zrušila 🙈

madeline1
20. mar 2022

Tak nechod ak nechces, napis, ze bohuzial nemozes, neda sa ti. Nie si povinna tam chodit, ak nechces.