Doma a ani nikde inde.... Iba v restike.
Ja sa priznam odkedy mu to nechavam, konecne sa viem najest a uzit si jedlo v restike. Predtym to bola katastrofa, skusali sme, vystrajal, neposedel, takze sme nikam nesli.
Doma pozera rozpravku iba na tv. Do 2,5r nepozeral ani tv.
Syn ma 3,5r.
Ahoj,odpovedala si si.ked len v reštike, tak nemyslím ,že to je niečo hrozne.aj keď by mi to mohlo byť jedno,ako to máte doma,ale keď už si sa pýtala 😁😁
A keďže je dieťa kľudne, ty sa kľudne naješ,tak vlastne robiš službu aj všetkým ostatným ,ktorí sa prídu najesť.lebo aj oni jedia kľudne, bez detského kriku
Tak vlastne super 🙆😁
Nie a ver mi, je to hrozný pohľad keď idem do reštaurácie s deťmi a všetky deti naokolo, väčšinou tých 80% čumí do obrazoviek. Radšej by som si vybrala reštauráciu s detským kútikom, kde by sa mohlo prrebavit. Ak už neobsedi na zadku.
My nedávame, nechceme budovať návyk pozerať na obrazovku pri jedle. Ak sa ideme najesť s dcérou, vyberáme reštauráciu kde je detský kútik a tam sa vie zahrať. Ak si chceme užiť jedlo, vybavíme si stráženie a ideme sami dvaja. Ak ani jedno z toho nie je možné, snažíme sa ju zabaviť inak.
Ale čo vidím v reštauráciách, kopec rodičov mobily deťom dáva, takže to nie je nič neobvyklé.
Nie. Cítila by som sa trápne, ak by dieťa nevydržalo v reštaurácii inak ako bez mobilu, tak by som tam nešla
neviem kam to celé speje, akurát dnes som čítala že mladí sa radšej dohovárajú písomne. nenaučení komunikovať furt čumia do tých mobilov… ja neviem posúdiť či by som dávala ak by boli vtedy také možnosti - ale my sme prežili v reštike bez mobilov, myslím že by ste prežili aj vy… 3,5 ročný bol celý het keď bol v reštike, cítil sa ako veľký chlapec keď s nami išiel a mohol si sám objednať…
nie, ani doma, iba v aute ak sme cestovali dlhšie ako 2 hod. Telefón do rúk malých detí nepatrí.
Nie!Okrem toho ze by som sa citila total trapne pred ludmi ako matka co si nevie vychovat dieta tak mu radsej strci do ruky mobil,tak si myslim,ze je treba deti vedome ucit sa spravat na takychto miestach aby sa vedeli v spolocboati spravat.Nas tak rodicia presne pre toto z casu na cas bravali.To ako sa ma spravat zacina vysvetlivanim uz doma a pripravou,nie v restauracii.
V restike určite nie, ani my dospelí necumime do mobilu
Nie, pretoze by mi ho treskol o zem. Co mojho 2 rocneho ale nachvilu zabaví, je priborovy nozik a nieco krajat... to su potom este horsie pohlady nez na dieta s mobilom :D
moje deti milovali chodit do restauracie a uzivali si to tam, takze si to nepotrebovali nahradzat pozeranim rozpravky - tu si pozreli doma.. keby ich to v restike nebavi, tak tam s nimi nechodim.. jedine, ze by som mala taky zivotny styl, ze sa bez jedla v restike neobideme, tak hej, tam by som to zariadila nejak, aby sa tam nenudili, ked uz tam musia byt.. ale nejak si to ani neviem predstavit.. mna by to tiez nebavilo, sediet v restauracii s dietatom, co cumi do mobilu
Nie nedávam, ale absolútne nesúdim rodičov čo áno. Moje zase majú mobil doma keď je "nuda".
Boli sme na dovolenke a teda ranajky obed vecera v hotelovej restauracii, bolo to dost tazke s 2.5 rocnou, neobsedela dlho, stale nieco vymyslala, po par dnoch uz to bolo lepsie, uz vedela co a ako, vysvetlili sme si. Mobil som jej do ruky nedala. A to nie som nejako extra proti, na tv pozera ale nejako som ai povedala ze to vydrzim bez mobilu nech sa aj ona trochu nauci ako sa spravat. Ked bolo zle tak si kreslila.
Nie nenechavam detom na mobile pozeratnic (tablet nemaju). Na mobile pozeraju tak max nase fotky a videa, ked si pripominame zazitky.
Zatial vieme fungovat aj v restike so 4,5r a 1r4m. Starsia uz je slecna a rada chodi sa najest aj na kavicku, takze s nou problem nie je a krpec uz papa sam, takze sedi v stolicke a nieco si dzobka. Ano obcas je s nim otrava a treba ho vziat na ruky a ja potom jem 1 rukou, ale to su deti. Za 2 roky uz aj on bude super partak.
Mne bolo fakt smutno na dovolenke, ked sme boli asi jediny stol s detmi, kde nefical pri jedle tablet alebo mobil 🙈
U nas pri jedle nastastie netreba nic davat, ked uz ma jedlo, tak je. Cakanie na jedlo je horsie, sediet pri stole a konverzovat ho zatial velmi nebavi 🙂 Beriem zosit na kreslenie, raz alebo dvakrat som pustila audiorozpravku.
Nie. Vedia ze do restauracie sa ideme najest. A ak budu “vystrajat” tak viac nepojdeme. Takze vedia ako na to a nikdy problem nebol. Ani doma. Ani v reštike.
Nie. Doma áno, ale v reštaurácii nemajú mobily ani svoje, ani môj.
Presne toto sme si všimli tento rok na dovolenke. Každé jedno dieťa v okolí pri stole mobil, ťukalo do toho, krby malo v tanieri sklené črepy, ani nevedia, že to jedia.
mne stačilo na dovolenke, na raňajky mamička viedla asi 3 ročné dievčatko za ruku, malá slúchadlá na ušiach a v ruke tablet, pri stole tablet opretý o poháre a na tanieri minimum, večera detto, plus k tomu mala na stole kopec hračiek zvieratiek
Toto keď som na dovolenke videla húfne v jedálni v rezorte, bolo mi až smutno.
NIE, nemáme mobily dodnes pri jedle. Od mala vedeli, že keď ideme do reštaurácie, je to príležitosť. Tak aj tá konverzácia pri čakaní na jedlo sa viedla/vedie tak, aby ich to bavilo.
Keď boli unavení, čas spánku a pod., vyberali sme miesta, kde sa dalo rýchlo najesť alebo sme proste nešli. Máme rešpekt aj voči druhým.
Rovnako sa učili pekné sedenie, príbor,..
Nikdy! V reštike nikdy nekukali do ničoho, sedia a čakajú na jedlo pri spoločnom rozhovore, keď boli mladší, chodili sme do podnikov, kde bol detský kútik/ihrisko. Kým neboli schopní tam sedieť a správať sa slušne ako sa patrí, do reštaurácií sme, jednoducho, nechodili. My celkovo pri stole žiadne mobily nepoužívame, ani doma. Jeme spolu každý deň, deti sú naučené, ako sa správať.
Normalne rozmyslam ako ludstvo fungovalo pred mobilmi a tabletmi?! 🤔 🤦
Nie. Je to hrozný zvyk. Zhovárame sa o témach, ktoré deti bavia a pre prípady, že im je už dlho, nosíme omaľovánky a knihy s aktivitami - pri tom s nami deti nielenže dokážu komunikovať, ale ešte aj aktívne zapájajú mozog, na rozdiel od obrazovky.
Ano, parkrat sme to urobili v situaciach ked:
- ona uz dojedla
- nebol tam detsky kutik
- nemali sme inu moznost cim ju zabavit kym my dojeme
Snazime sa vybrat podnik kde je ihrisko, detsky kutik, mame so sebou veci co ju zabavia pri stole, ale uz sme parkrat boli v situacii ked sme jej pustili na mobile rozpravku. Najma kvoli tomu aby nerusila ostatnych hosti kym my dojeme.
My máme dcéry 2 a 4 ročné. Boli sme nedávno na víkend v hoteli a dva dni sme sa nemohli normálne s partnerom najesť lebo tie deti neobsedia v kľude. A na tretí deň sme im dali tefony, lebo aspoň raz sme sa chceli aj najesť v kľude 😂
Nenechavam. ALE!!! ked sme cely den niekde, behacky, vylet, dovolenka, ze sme nonstop so synom. Kazdy chceme svoj klud, tak ten telefon mu s radostou dam.
S mojim dieťaťom to našťastie ešte riešiť nemusím ale nedovolim si súdiť ako mnohé tu. Každá má iné dieťa, s inou povahou, iným temperamentom, schopnosťou dohodnúť sa, takže nikto nemôže súdiť, kym nekraca v topankach toho druhého. Co v tomto prípade ani nejde.
A aj keď nie som fanda zabavania mobilom pri jedle a mam v plane to nerobiť nikdy, netusim, v akej situácii sa niekedy vyskytneme aj my... 😃
Veď reštaurácia je príležitosť. Za odmenu. Ja som tam ako dieťa bola doslova párkrát. A nie že to ani nebude vnímať 🤨 akurat sme boli s mojím 7.5r (veľmi neposednym) synom na dva týždne na dovolenke. Prvýkrát all inclusive, veľa národností. On sam (!) hned pri raňajkách okomentoval, ze koľko detičiek naokolo ma tablety (drviva vacsina). A dali sme diskusiu, prečo to nie je dobré. Vedela by som si predstavit taketo stolovanie, kde tu (ale asi nema väčšina rezortu deti s PAS, alebo čímsi podobným) A hold ak teraz bez tabletu vela nezjes, budeš hladný, a nabudúce si rozmyslíš. Maly bol prvý krát v reštike ako polročný. Ak drobne vyvádzal, tak bolo treba usmernenie, ak viac, tak hned otocka domov, a veru si zapamätal, že bolo zaujímavejšie v restike ako doma. A keby som mu dala tablet, isto by bol ticho s aj viac zjedol. Ale ja sa ho radšej budem snažiť uputat inak. A to som nanho sama, takže by som mohla byť prvá v rade s argumentom, že chcem mať chvíľu klud.
doteraz nikdy, práve sme v zahraničí na dovolenke a odteraz si tento zvyk berieme do sebou 😀 ale vybrala si si zlú stránku na takúto otázku, tu to predsa nikto nerobí 😉
Vacsinou nie, vo vynimocnich pripadoch ano a ano tiez sa vtedy v pohode a klude naje 🙂 tak obcas by som mu ho najradsej v tej restike dala vzdy, lebo inak by len vymyslal, obzeral sa, tocil, zliezal dolu a nejedol, takze uplne chapem o com hovoris