Nebol mi doručený doporučený list

jackiem__
9. jún 2023

Dobry deň prajem,
chcem sa s vami poradit, ide o doporuceny list, ktory mi nebol doručeny, a nebol mi doruceny ani zlty papierik. Čo robit v takomto prípade, prosim? Ďakujem za normalne komentare.

vikusjk
9. jún 2023

@jackiem__ Skoc sa na postu opytat. Ja som takto bola s tym, ze nemam papierik, ale list by tam mal byt. Idealne, ak by si este mala od odosielatela podacie cislo, podla toho to hned najdu (a podla neho si aj ty overis cez stranku sl. posty kde sa zasielka nachadza).
Ale ja som bola aj bez cisla len tak, ze ci tam na moje meno nieco nemaju a nasli to.

jackiem__
autor
9. jún 2023

dakujeeem krasne Vikusik

cheeta
9. jún 2023

toto je dosť nebezpečná situácia, pretože u nás platí takzvaná fikcia doručenia...
takýto list sa môže považovať za doručený, napriek tomu, že nebol. a z tohto fiktívneho doručenia plynú všetky právne dôsledky ako keby bol doručený: napríklad začína plynúť lehota na odvolanie etc.
zriadila som si kvôli tomu službu Slovenskej pošty na doručovanie...dostanem aktuálny deň upozornenie e-mailom, že mi bude doručovaný taký list...
kvôli poštárke na predchádzajúcej adrese.
neriešilo to ale situáciu na predchádzajúcej adrese, pretože túto službu nahráva pôvodná poštarka...X-krat som sa sťažovala. bez efektu

julinka65
9. jún 2023

zazila som podobnu situaciu. mne nastastie volali z institucie, ze som si neprevzala zasielku, ci nie je nejaky problem. tak som hovorila, ze mi nic neprislo a ani papierik nemam, tak mi vtedy nadiktovala cislo zasielky a s tym som isla na postu. ale kludne chod aj bez toho na postu sa informovat.

maryetta
9. jún 2023

A si si ista ze bol odoslany? Ak ano tak len ist na postu “hladat”.

elanor
9. jún 2023

ak bol doporucene, vypisaj si od odosielate podacie cislo. Aj min. na stranke posty si vies podla toho pozriet, kde asi je. Ci je este stale na ceste, alebo uz caka na zteba na tvojej poste.

hygienka
9. jún 2023

@cheeta ja som si tiež zriadila elektronickú službu, žiadna sms ani email mi neprišiel 🙈 a list bol na pošte. Akože ceny nehorázne, ale služby otras

nikam
9. jún 2023

Ak mas podacie cislo, pozri na tandt.posta.sk , kde sa zasielka nachadza. Ak na Vasej poste, chod si ju vyzdvihnut.
V kazdom pripade je potrebne podat stanost na neoznamenie alebo nedorucenie zasielky. Ak budeme len frflat, sluzby sa nezlepsia.

jackiem__
autor
9. jún 2023

dakujem vam vsetkym krasne 🙂)