V Čechách každý týždeň obchody oznamujú stiahnutie nejakého potravinárskeho výrobku z trhu. Na Slovensku nič. Akokeby sa nás to ani netýkalo.
Dokonca na webových stránkach reťazcov v Čechách sa to dá jednoducho dohľadať. Pozeral som web rovnakého reťazca (Billa) a na slovenskej verzii stránky nie je vôbec nič. Ani taká sekcia neexistuje. A tie výrobky sa predsa vyvážajú aj ku nám.
Tak ma napadlo, že takéto vlákno môže byť pre kuchárov užitočné. 😉
@fido69 Aj slovenský Kaufland o tom informuje
https://spolocnost.kaufland.sk/tlacove-spravy/n...
Mne to stále vyskajuje na FB, čo sa týka slovenských potravín, resp. potravín, ktoré sťahujú z predaja na Slovensku. Takže nejaké info tu je, len škoda, že nie každý má FB a nie každý sa o tom dozvie.
@fido69 nechceš si radšej nájsť milenku a venovať sa jej? piecť 2h zemiaky a hľadať nebezpečné potraviny, asi máš priveľa voľného času 🤭
@fido69 ked sa stahuje vyrobok, tak v prvom rade sa stahuje v obchodoch z regalov a zo skladov. To co mas doma a kupil si v nevedomosti, to ti nepomoze ani ked to bude u predajcu na stranke. Ci obtyzden pozries co mas v spajzi a pre istotu skontrolujes tam kde si kupil ci je to OK? Lebo ja si matne nepamatam kde som kedy co nakupila. Ked na mna vyskoci nejaka podobna sprava a viem, ze taky vyrobok kupujem idem skontrolovat spajzu, ked viem, ze som nikdy taku ryzu nekupila ostavam v klude. To iste plati aj o liekoch.
@zuzanka.zuzu To bol návrh? 😁
@fido69 no si predstav ze takmer denne keď som pracovala vo veľkoobchode chodili maily na stiahnutie z predaja. Ak to bolo niečo vážne bol hneď vytlačený oznam o stiahnutí z predaja a vrátenia tovaru na predajňu
No ja sice nesledujem co uvadzaju retazce a nesledujem ani TV takze ani spravy, ale kakao pokial viem uz niekedy z jari u nas stahovali z obehu a o sosovici som tiez vedela cize urcite to bolo dost avizovane, ked sa to aj ku mne donieslo 🙂
@fido69 snáď každý deň na mňa v googli vyskočí správa, čo nebezpečné sa sťahuje. Môžeš byť v kľude, nezabije ťa to, ak ich máš doma. Napríklad sa zmení zákon o množstve niečoho v potravine, takže pred rokom a roky pred tým si to jedol a teraz už sa to nemôže predávať. Alebo sú povolené rôzne množstvá niečoho v potravinách v rôznych krajinách. Takže na Ukrajine to jesť môžeš v pohode, u nás sa to sťahuje z predaja.. ak by bolo niečo fakt nebezpečné, bolo by to v správach v televízii, v rádiu, na googli a články v pluske a pod...
BIONEK OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA JABLKO, HRUŠKA, BANÁN 90G
Společnost PENNY informuje o stažení produktu výrobce Deva Nutrition a.s. BIONEK OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA JABLKO, HRUŠKA, BANÁN 90G
Z důvodu preventivní ochrany spotřebitele stahujeme z trhu výrobek společnosti Deva Nutrtion a.s. BIONEK OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA JABLKO, HRUŠKA, BANÁN 90G s datem minimální trvanlivosti 27.05.2025.
U výrobku byl překročen limit maximálního reziduálního množství pesticidů.
Kaufland z trhu sťahuje produkt
K-Bio Šošovica zelená 500g
Výrobca Przedsiębiorstwo "ROL-RYŻ" Sp.zo.o. z
GTIN 5902481059766
S dobou minimálnej trvanlivosti a šaržami:
DMT 01.2025 L:2024/01/294
DMT 01.2025 L:2024/01/347
DMT 03.2025 L:2024/03/610
DMT 06.2025 L:2024/06/234
Pri kontrolách boli zistené zvýšené hodnoty olova.