Viete mi poradiť ze ake máte skúsenosti sz psikom civava rozhodujeme ai takeho psika kúpiť len neviem či by bolo dobre k dietami lebo mame jednu dvojročnú dcerku vtom by som chcela radu
@lalia333 ako šteniatko to len papa a spi. Medzitým sa tak polhodinky potmoli okolo svojho pelechu. Toto mu vydrží do cca 6 mesiacov (čas bdenia sa postupne predlžuje).
Ale aj teraz pol dňa prespí. Okolo 22:00 už zalezeny v bude a spi celu noc.
Keď si ja cez deň sadnem na gauč, dokmotri sa ku mne na kolena, da sa do klbicka a spi. Hlavne aby som hladkala. 🙂
Treba však dopriať prechádzky alebo vybehanie ba záhrade, kvôli vybitiu energie, nech nie je nervózny.
Ale zas je ustekany ako iné malé psy. Na druhej strane milé, dôverčivé, zvedavé, prítulne zvieratko. Maslo by si naň mohla natierať, drží ako hluchý dvere.
Trosku ťažšie cvičiteľné (určite dôsledne trénovať na záchod). Ale milujúce a oddane.
U malého dieťaťa by som skôr dala pozor, aby mu neublížilo a neutekal potom pred nim. Toto si psík pamätá veľmi dobre, ak sa mu to stane ako šteniatku.
@lilyianka presne naše. Otvorím dvere, natešene vybehne von, zbadá dážď, celomvzad a ide dnu. Von ani za nič. 🙂
@moonlight1210 Ďakujem pekne za odpoveď vážim si to len tie pozitivne stranky píšete o civavke tie dobré 🙂 🙂 to som veľmi rada
Tiež máme čivavu- psika....prítulný, voláme ho sliedič lebo nás sprevadza a sleduje na každom kroku 😀 a trpezlivo čaká aj pred dverami wecka 😀 , stále hravý hoci už mal 2 roky,rád sa mojka a škrabka, uštekany nie je-iba občas zašteka ak je na chodbe v paneláku veľký hluk
@lalia333 ja zas čivavu nie, ale nie preto že je to " zlý pes " ale kvôli uštekanosti . Neviem či som len ja mala takú smolu ale čo som mala susedov buď mali yorka alebo čiivavu a teda riadne mi liezli na nervy, štekalo to ako bláznivé .
A to psov milujem , sama mám dvoch , v živote by som im neublížila ale niekedy som mala chuť niečo po nich šmariť 🙂
@lalia333 my mame dve,fenku a psika.
Psik je salamista a fenka maly cert, prava dama, na nej aj vydno ako sa nesie ze je zenska.
Fenka lubi skrabkat,mojkat no psik nie ten pride len ked on chce.
Mozem ist kde chcem on sa ani nepohne ked lezi, zato slecna kam ja tam ona😂
Aj teraz lezi na gauci len preto ze somtu ja. Inak mi pride nadrzovku lahnut na kokena aby ma neukradli.
Obe civavky strazia,stekaju ked treba a aj vrcia ked treba ale inak su to zlatusikovia. Ako moje deti😊
Moja dcera nema problem a ani havkaci nemaju problem s malou
@sabina_es ja mam doma dve a niesu ustekany, akoze ked niekto zaklope alebo niekoho nepoznaju tsk ano ale doma ak sme tsm len my tak nie ani nevieme ze ich mame az na to neustale mojkanie fenky lebo sme si ju tak neucili.
Mame zahradu cize su aj vonku a v pohode, este mi nikto neklopal ze sj hlucny a to sme ich najprv v byte a ani tuk pokial niekto cudzi sa nechcel vkradnut
@jania023
@lalia333
Ono je to asi aj o povahe....náš Beny mi je stále za pàtami, bez neho ani na krok...tak ako aj vaša fenka príde a uloží sa mi na kolená a potom spokojne odfukuje, ležať ostane iba ak na mňa vidi...alebo ide za manželom a dožaduje sa škrabkania či nosí mu loptu aby sa hrali, ale takto isto chodí aj za chalanmi ..všetko ho zaujíma,všade musí byť..chodia k nam aj malé deti (4 a 5) a hoci s nimi nie je často zahrajú sa v pohode,iba keď už ho veľa naháňajú tak sa pride dať zachrániť ( hore na ruky 😀)
Ešte dodam,že tak ako chalani nechceli čivavu(vtedy mali 11 a 14 rokov), tak by ho teraz nedali za nič na svete
@lalia333 ahoj. Nemame sice civavu..ale myslim, ze uplne v pohode..tak ako psik sa prisposobi Vam...dieta si zvykne a nauci sa🍀