Ahojte, potrebovala by som sa poradiť. Môj zubár mi odporučil navštíviť čeľustného ortopéda v Poprade- myslím, že povedal meno Borodak, nie som si istá. Chcela by som sa spýtať či má niekto s ním skúsenosti, aký je odborník, či sa s nim dá dohodnúť na tom čo chcem robiť s mojimi zubami alebo nechcem. Aký je cenovo atď....
Ďakujem za akékoľvek informácie.
@kikinda201 a rozhodovala si sa ešte aj o inom čeľustnom ortopedovi alebo tento bol jasna voľba? A strojček si si vyberala ty či chceš želiezka alebo nejaky priesvitny čo nevidno alebo on nariadil? A pišeš, že keby si to nestopla ty atď..... to znamená že ak sa ja rozhodnem napr.že po roku chcem s tym strojčekom skončiť alebo, že už nemám finančné prostriedky na ďalšie kontroly tak môžem skončiť kedy ja chcem, alebo ma bude nutiť, že musim pokračovať?
@martina374 áno, rozhodovala som sa ešte medzi jednou doktorkou myslím, že Sonogova sa volá, ale vtedy mala strašne veľa a dlho by som čakala v poradí, možno aj rok, tak ona mi ho odporučila. A s tým rozohodovaním, neviem či máš 18 rokov, ale ak máš, tak by nemal byť problém, na žiadosť pacientky napíše, že si súhlasila, ale bude ťa určite prehovárať.
@kikinda201 dakujem, ja mam sice ovela viac ako 18 tak uvidim. Vdaka.
@martina374 áno, mám s ním skúsenosti,pred mesiacom mi dal strojček dole, nosila som ho 4,5 roka, začala som ako 17 ročná liečbu, stále sa to naťahovalo, ak by som to mala rátať tak pod 2000€ ma strojček určite nevyšiel. Ak by som sa mala dnes rozhodnúť, volila by som čeľustného ortopéda, ktorý na začiatku liečby stanoví cenu a nie každú kontrolu inú sumu, po dovŕšení18 rokov som už riadne pálky platila. Ešte, že som si to platila po každej kontrole, lebo by som to nedala finančne asi naraz. A čo sa týka výsledku, čakala som lepšie výsledky, no on mi už pred pol rokom chcel čosi doťahovať, zuby sa mi nijako neposúvali, tak som to musela stopnúť ja, lebo keby sa neozvem, tak ho nosím možno ďalšie dva roky. A ako doktor ako taký, zo začiatku bol fajn, no teraz ku koncu už bol dosť arogantný, niekedy so mnou jednal ako s malým deckom, a to už mám čoskoro 23. Takže za mňa nie úplne zle, ale za tie peniaze by som čakala trochu lepšie.