Názor na matky - influencerky

17. apr 2022

Zdravim. Hned v uvode chcem napisat, ze nechcem vyvolat ziadnu burlivu diskusiu, len ma zaujima, ako vnimate taketo matky - influencerky, ktore maju kopu spoluprac a na svojom ucte de facto pouzivaju svoje deti k tomu, aby si takto privyrobili. Priznam sa, ze som zacala par zien sledovat, lebo sa mi najprv, ked este zacinali, zdali inspirativne. No ked sa ich ucet rozbehol, zacali im spoluprace, vzdy len preklikavam xyz tychto spoluprac a uprimne, je mi velmi luto tych deti, ktore pouzivaju na tieto svoje ucely. Ked si uvedomim, co vsetko zdielaju zo svojho sukromia, ze fotky tych deti moze ktokolvek akokolvek zneuzit, pride mi to od nich velmi nezodpovedne. Ako sa na to pozerate vy?

portret7
17. apr 2022

Nevadi mi to, i ked ja by som to nerobila. Vadia mi skor podpriemerne, nezaujimave ucty, naopak niektore su velmi inspirativne.

kikushaa
17. apr 2022

Ja tiez sledujem niekolko mamin, skrz inspiraciu, ale tie moje az tak mega vela spoluprac nemaju. Ale hej mnoho z nich je len sama spolupraca a ziaden obsah, take pre mna nema zmysel sledovat. Ci uz s detmi alebo bez nich 🤷‍♀️

andreafa
17. apr 2022

Ahoj, je to ich zdroj obzivy. A velmi lahky a za velke peniaze. Ci tam daju fotku ich dietata, je na ich zvazeni. Ja by som to neurobila, ale proti gustu, ziaden disputat. A zneuzit foto dietata, no ako?

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2022

Nic take nesledujem a keby vsetci ludia zili viac v realite ako na soc. sietach, tak taketo maminky by si mohli davat na net cokolvek, mali by z toho velke nic.

sense
17. apr 2022

Nesledujem... Dokonca som prestala sledovať nejaké pretože kým deti nemali tak mi prišiel účet zaujímavý a teraz je to 90perc príspevkov len s dieťaťom..

janulik2008
17. apr 2022

Ja sledujem aj tuto z MK niektoré a niekedy sa aj zasmejem. Lebo ozaj je to tan akoby bol svet len ružový 😀

travelllerka
17. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl presne, ja tiež nikoho nesledujem, tak absolútne netuším nic o týchto matkach 🙂 a ešte to vnímam ako výhodu, môj život je jednoduchší a ušetrím 🙂

vilma7
17. apr 2022

Myslím si len to, že chcú rýchle a ľahko zbohatnúť a zrejme nemajú lepší nápad, ako dávať tam foto svojich detí.
Ale nesledujem ani jednu z nich, jediné miesto kde nazriem sú diskusie na MK, Insta a ani iné srandy ani nemám.
Na inšpiráciu nepotrebujem odkukavat od iných matiek, som spontánna a fantáziu mám tiež.

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2022

@travelllerka hlavne, realny zivot je zaujimavejsi, ako zivot na soc. sietach😉

elizabet173
17. apr 2022

nesledujem, nezaujíma ma to, nech si každá robí ako uzná za vhodné. Oni budú raz svojím deťom odpovedať na to, prečo sú ich fotografie na nete

melanta
17. apr 2022

Nesledujem žiadneho influencera, zatiaľ som neprišla na dôvod robiť tak. Zato tu na koníku registrujem, že tu ženy bežne dávajú fotky mužov a detí. By ma zaujímalo, či tí muži alebo puberťáci vedia, že sú na koníku.

lienka.7
17. apr 2022

Koho máš na mysli? Iba také co maju na tom založený biznis?
Nie nesledujem nikoho konkrétneho, občas si pozriem nejaké chabé pokusy tu na MK, ale no comment radšej 🤣🙉🙈

lavinis
17. apr 2022

Nesledujem ziadne okrem mamavie a tie, co sa venuju detským kniham. Každý si zaraba, ako vie. Co sa mi nepáči, proste nesledujem.

liusa82
17. apr 2022

Ja som donedávna ani nevedela kto je influencer a žila som😀 absolútne toto nesledujem na insta.Jedine čo tam sledujem sú stránky miest a krajin kam mám v pláne isť ešte na dovolenku😀 Volakedy to neexistovalo a dobre bolo.Ani neviem na čo sú tí influenceri dobrí a čim väčšia sprostosť tým je to asi viac platené

danielinaa
17. apr 2022

U nas su jedni, vesa na net seba, manzela, deti, foto ich domu....aj spolupracuje s roznymi znackami... je to take umele, silene, aj na tych foto, aj ked ich clovek stretne osobne. Je blondyna, stihla, ale dost namyslena. Ja by som to nerobila ani za tisice eur. Vsetci vedia aky maju dom, co v nom, deti, fotky v spodnom pradle, ktore za mna patria do rodinneho albumu, nuz ale ich vec.

miadi
17. apr 2022

Nesledujem nikoho na insta som nebola rok dva nejak ma to nebavi.. ale nehovorim si ze chudatka deti je to ich vec . Tak Snad tie mamky minu tie $ na tie deti na kvalitu ich zivota.. to by si mohla dumat aj nad sestrami Serena a Venus w.. ze ich otec chudatka trenoval a bol ich manazer tazil z toho ., horsie to mali Jackson’s 5 museli od malicka koncertovat .. nemali moc decstvo., Keby sa kazdy viac staral o seba bol by lepsi svet .

7lenka11
17. apr 2022

Sledujem len zmysluplne IG ucty a take, co maju nejaky hlbsi obsah. Ziadne fashion ani beauty maniacky, s vynimkou LucidStyle. Ona sa mi paci aj ako clovek a matka, zaroven je to uspesna zena.
To, ze influencerky zahrnaju deti do reklamnych postov.. Je to ich vec, no mne sa to nepaci, hlavne tie deti sa raz mozu za to hanbit, nehovoriac o sikane ci zneuziti fotiek. Mne by asi nebolo prijemne, ak by som dnes videla, ze moji rodicia zverejnovali fotky mna ako dietata v roznych situaciach.

Na druhej strane uz davno som pochopila, ze IG je jedna velka iluzia. Potvrdilo sa mi to aj pred dvoma dnami, ked som na jednej akcii stretla jednu influencerku. Podla IG som cakala totalnu dokonalost, poznala som ju podla dokonalych fotiek, vzdy vysmiata a stylovo nahodena. No takmer som padla na zadok, ked sa oproti mne objavila. Nazivo je to sedy priemer - postava priemerna, plet so silnym akne, ze to ani make up neprekryl a ked sa neusmeje, posobi ako stale nadurdena. Dalsi priklad, ze IG treba brat s rezervou...

mirkasmile
17. apr 2022

Co ja viem 🤷 deti ma nejako nenadchynaju.
Ja sledujem influcenerov - kuchárov, cukrárov, pekárov. Taký chalanisko z Británie, super zaujímavé veci vari, báb zo Slovenska vegánske jedlá+ tipy kde čo kúpiť atď.
A potom ešte také 3-4 všeobecne fashion style účty, kde sa inšpirujem,že čo ako skombinujem 😂😂😂
+ klasika účty s vtipnými videami.
Ale takéto slovenske, český a neviem aké influencerky nie

nela82
17. apr 2022

Ja si viem pozriet Mariu Cirovu.Nesledujem nikoho,no Mariu si viem pozriet...len v poslednu dobu som "ma prestala bavit" Prezentuje sa prilis dokonalo.Vsetko krasne,mudre,sladke...proste tutu mutu-prestala som jej verit tu jej stastnu rodinku.Zrazu uz je dcera v serialy atd...za mna nie.
A celkovo sa k tomu vyjadrit...az raz zrusia,ci zakazu toto vsetko-co budu ti ludia robit??
🤷‍♀️🙈

kate_cs
17. apr 2022

Za mňa je základ používania sociálnych sietí- sleduj len toho, kto ťa zaujíma. A tak aj robím. Že niekto zarába zo spoluprác? Keď je šikovný, nech. Zas, nie je to úplne jednoduché byť influencer a zaujať ľudí, značky, vymyslieť nejaký koncept, odfotiť, napísať. Stojí to aj veľa času, editu, plánovania.
Ja ani neviem, či som si na základe reklamy na instagrame niečo kúpila. Toto ide úplne mimo mňa, nakupujem len to, čo naozaj potrebujem, minimum oblečenia, hraciek a hlúposti.
Matky influencerky niektoré sledujem, ak ma zaujíma čo píšu, alebo fotia.

danielinaa
18. apr 2022

@kate_cs len niekedy si nevyberies. Mne fb tu influo.. od nas hadze do noviniek a nakolko je to reklama na istu znacku oblecenia, nijak to neviem vypnut, ide ma rozdrapit z toho. Neda sa to zablokovat a nonstop ju mam v novinkach. Na porazenie.

kate_cs
18. apr 2022

@danielinaa ale to musí ísť. Na fb? Keď si klikla hore v rohu na tri bodky a potom, že skryť reklamu, tak ti ju naďalej stále ukazuje? Mne keď niekoho na instagrame stále ukazovalo, klikla som na skryť reklamu a mám pokoj. Vidím naozaj len to, o čo mám záujem.

danielinaa
18. apr 2022

@kate_cs neslo to nechapem preco. Ona mala aj cely ten profil komercny, ze sa nedal blokovat. A prave preto ze byva kde ja ju asi automaticky hodi do tych noviniek.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
18. apr 2022

Ja som mala.odkliknutu len maminu 8mich deti.. neviem vlastne čo si myslieť, je to asi inšpiratívne pre niektorych ludi, ale potom mi tak začalo.prekazat veľký tok tých informácií premna o úplne cudzej rodine.. príde mi to všetko na jedno kopyto, nevravím že mi to bytostne prekáža, ani nesudim že sa ženy takto rozhodli, ale ja by som také čosi nedokázala.. najmä sa stavať stále do pozície ženy, čo má v rukáve nejaku životnú múdrosť..

Vlastne má ešte napadlo že.mam odkliknutu moju bývalú spolužiačku, čo otuzuje.. jej životný štýl sa mi veľmi páči, ja by som tak žiť nevedela, ale tým že ju aj osobne som kedysi poznala, beriem to tak inak..

Je to však velmi veľký vstup do súkromia, osobne si myslím že niekedy je fajn nevediet všetko.. ale tak každý ako sa rozhodne..

anickaaa6aaa
18. apr 2022

Ja nesledujem nikoho na insta.. Vlastne instagram ani nemám 🤭 skor nazriem sem obcas. Ale osobne by som nejako syna pre biznis na net nevesala..

janulik2008
18. apr 2022

@jana_eyre_2 mamu ôsmich detí som sledovala aj ja a tiež som ju zrušila. Aj odtiaľ niektoré sledujem ale mne to tam príde už ako na ružovom oblaciku 😒

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
18. apr 2022

@janulik2008 áno, presne vystihnute - na ružovom oblaciku, že obyčajný človek sa potom cíti ako luzer 😅

janulik2008
18. apr 2022

@jana_eyre_2 hlavne na každom príspevku len reklama na niečo 😀 akurát sledujem doubletrouble a tá aspoň dáva zo života fotky 😀