Ahojte, mňa by zaujímalo aký máte názor na balenie naširoko. Balíte ešte svoje detičky naširoko?
@misshelliness pediatricka povedala ze do prvej kontroly USG balit 🙂 na kontrole doktor povedal ze este mesiac a tak nemusime 🙂 a po 2 mesiacoch na kontrole povedal ze netreba 🙂
Chod na USG vysetrenie a uvidis co ti doktor povie 🙂
Ja som balila tak ze som dala pemrs( alebo inu znacku) a nato latkovu,lepsie sa mi mala drzala na rukach,kamos ortoped povedal ze je to lepsie ak sa bali aspon do 3 mesiaca
Samozrejme, ze balit nasiroko. Aspon 3 mesiace urcite. Aby sa dobre zrastla klbova jamka.
Samozrejme su pripady kedy sa nikomu nic nestalo ked nebalili nasiroko. Moze ale aj nemusi tato skutocnost nebalenho nasiroko dobehnut v buducnosti.
@misshelliness po prvom mesiaci života na kontrole u ortopéda nám odporučil baliť mesiac naširoko, tak sme to aj robili, je to krátky čas, rýchlo to prejde a u väčšiny deticiek aj u nás to bolo len preventívne riešenie.
ja som balila dcerku do pol roka, tak mi to odporucala aj pediatricka, obidve sona mala v poriadku
Vôbec sme malú nemuseli baliť naširoko...v nemocnici tiež to nerobili a ani pediatrička ani ortopéd nevravel že treba
Suhlasim s @evica01, dcerku som podla vzoru zapadu nebalila, a nakoniec skoncila s ortezou. Nakoniec pediatricka priznala ze to bol omyl, vyhodnotit to "podla zapadu". V 3,5 mesiaci dcerka dostala ortezu na 22 hodin denne.
Odporucam ist rovno ortopedovi, nespoliehat sa na sono a vyhodnotenie pediatrom.
@misshelliness ja som balila a vsetko bolo v poriadku. Ked som sa pytala doktorky odporucala balit, ja osobne som v tom problem nevidela