Ahojte, chcela by som sa s vami podelit o zazitok z poslednych dni (vsetko sa to stalo asi tyzden dozadu). Myslim si ze sme mali navstevu z druheho brehu 😀 Zacalo sa to dverami v spalni, ktore na noc nezatvarame, lebo strasne pukaju pri otvatani a kedze manzel chodi spat neskorsie ako my, dvere len privriem, aby nas nezobudil. A poslednom case boli vzdy v noci zatvorene. Myslela som si, ze som iba prepracovana a vzdy zabudnem, ze ich zavriem, ked idem do postele ( aj ked mi vrtalo v hlave, ze preco by som to robila, ked uz viac ako rok ich iba privierame). A jednu noc som sa zobudila nato, ze citim cigaretovy dym. Kedze si manzel sem-tam zapali, myslela som si, ze iba zle privrel vchodove dvere. Tak som sa postavila, aby som ich zavrela a nasla som manzela spat na sedacke pred tv (dvere do spalne som mala opat zavrete). A najvacsi gol bol asi dva dni nato:manzel v praci, ja so synom doma. Isli sme sa do kupelne poumyvat, maleho som mala na rukach a stale sa otacal do dveri, potom pozeral do zrkadla, potom zasa na mna a zasa sa otocil na dvere. Tak mu hovorim, len tak zo zartu:"zlatinko, kto je tam, koho tam vidis" maly na mna pozrie a povie "a" ("a" v jeho reci znamena ujo...proste kazdeho chlapa co vidi vola "a" a ked mu poviem, povedz ujo, povie nie, "a" 😀 ) Mna az zamrazilo, pozriem na drobca a pomaly sa ho pytam:"zlatinko, kde je ujo" a syn ukaze prstom na dvere, usmeje sa a zopakuje "a"....uf, no poviem vam nebolo mi vsetko jedno..Myslim si, ze to bol manzelov otec, ktory zomrel este ked bol manzel maly. Ze sa prisiel pozriet na vnuka....Myslite si, ze to tak mohlo byt? Ja takymto veciam verim. Verim aj tomu, ze deti do urciteho veku vidia duse...mali ste aj vy duchovny zazitok? Mna totizto taketo veci fascinuju...
Ja viem, ze mnohe mi si budete mysliet, ze som si to vymyslela (ani sa nebudem cudovat po rozpravkarkach, ktore sa tu nachadzaju), ale toto sa nam fakt stalo...
Zabudla som napisat, ze to v tej kupelni sa stalo pri rannej hygiene 😉
Dnes ráno som sa pozrela na kotol, a bolo tam že voda je teplá na stup. ale ako je to možné, veď včera večer mala
30 stup. a dnes má už 45? Čo to zapol niekto z iného sveta? Ja nie, deti som dala spať, manž. nočná. Vysvetlenie sa našlo. Syn. Takže keby som sa ho nepýtala, tak by som si myslela že nejaký duch. takže aj u Teba to bude tak nejako podobné.
@bonaqa2013 no ja som sa manzela pytala....v dome byvam ja, moj manzel a 15 mesacny syn. Ja idem uspat syna, niekedy zaspavam s nim a manzel prichadza potom a ten jeden tyzden boli dvere vzdy zatvorene 😉 Ale samozrejme ta nebudem presviedcat...moze to mat aj racio vysvetlenie...nie kazdy takym veciam veri, respektujem to 😀
@sam2 keď som mala asi 3 roky, zomrel môj dedo - otec môjho otca a mama mi hovorila, že večer po pohrebe sa prišiel rozlúčiť lebo ma nevzali na pohreb. V noci sa mama zobudila a rozprávala sa s ním, chcel ma na ruky. Pamätám si, keď som chodila na strednú, že oco došiel do kuchyne celý spotený a vravel, že videl svojho oca s bratom ako naňho mlčky pozerajú. Vždy, keď sa niečo také stalo, dali sme za nich odslúžiť omšu a bolo dobre. Pred týždňom mal pohreb babkin brat, ktorý mal nádor na mozgu, už posledné mesiace len dožíval a večer predtým ako zomrel, sa jej prisnil. Povedal jej, nech každého pozdraví a že ide niekam, kde mu bude dobre. Osobne som nič podobné nezažila, dúfam, že ani nezažijem. Kamoškin syn tiež videl duchov. Určite by som dala odslúžiť omšu za tie duše a budete mať pokoj. 🙂
@sam2 možno by stačilo dať iba za zomrele duše v rodine. My sme veriaci, takže toto sme vždy riešili takto. Ešte jedna vec - vyznie to fakt divne, ale ocov bratranec má zasa taký problém, že ak na Vianoce nezanesie svojmu nebohému ocovi na hrob nejakú vetvu so salónkou, tak im každý rok spadne vianočný strom. 😀
ked môj otec tragicky zahynul.........presne v tom čase sa nám zosypalo všetko drevo........spadlo narezané na špalky až úplne zozadu, s ktorým sa nedalo ani hnúť.......z troch strán steny.............bola to taká rana, som myslela, že nám spadol dom........ :(
@anetkaadamko ach, to mi je luto...nieco podobne sa stalo mojej sestre. V spajzi mala na policke poukladane taniere, ktore doniesli z bytu manzelovej starkej, kedze ju museli hospitalizovat pre zly zdravotny stav a vo chvily ked starka vydychla naposledy tie taniere popadali. Nic ine sa s policky nezosmyklo a taniere sa len rozpolili...
mojej kamoske sa to stalo, jej dcerka tiez,ze mama tam je teta...ona ze kde aka teta,ze tam v obyvacke...tiez myslela,ze ju drbne z toho 🙂 vselico sa stane, ved tento zivot sa urcite nekonci fyzickou smrtou.
No ja som asi pred mesiacom zobudila mm ze citim cigaretovy dym tak sa siel pozret a ze mi sisi (u nas nikto nefajci),baby ale ja som ho vazne citila
Citlivejsi ludia vidia duchov ja v to verim.
Mne sa raz stalo,ze som spala,u rodicov doma.Prebudila som sa v noci na to,ze na mna niekto hladi,Verte neverte pri mojej posteli klacal chlap,doteraz si pamatam ze mal blond vlasy a cervene tricko a velke modre oci.Ja som zacala kricat tak som sa zlakla.Doteraz to mam pred ocami.Odvtedy sa mi to nestalo.
Takisto ked dedko zomrel sa mi prisnil,takisto ked zomrela moja kamaratka tak v tu noc som sa zobudila na to akoby ma niekto doslova tahal z postele,zima mnou presla,akoby vas silny vietor ofukol.Az ked som zasvietila svetlo to preslo.
Su to strasidelne veci ale ano,pre nieco sa to deje.Ja mavam casto take zvlastne pocity ze je niekto pri mne,vtedy staci zapalit sviecku...
Ked sa mi mal narodit syn,den pred porodom sa mi snivalo s nebohou babkou,ze prisla ku mne domov,ja som jej ukazala babatko a babka povedala neboj sa krasny bude vsetko bude v poriadku a na druhy den sa maly narodil.....
Tak toto hadam nemyslite vazne. Aby este teraz niekto veril na duchov
Pozrite na TLC médium
@mato12345 To nie sú duchovia, ale duše, ktoré občas "zablúdia". Ja verím aj na veštenie, raz do roka chodím, aj teraz sa chystám a pred štyrmi rokmi mi zomrel dedko z maminej strany. Dal by mi aj modré z neba, lebo som bola jeho jediné vnúča. Krátko po smrti som šla k veštkyni. Nemala som nič čierne, dokonca v ten deň som mala extra dobrú náladu a ona mi zahlásila, že so mnou prišiel aj starý pán, ktorého sme nedávno pochovali. Ten pán ma veľmi miluje a dáva na mňa pozor. Až ma zamrazilo. Môj oco by mohol písať knihy na pokračovanie o tom, ako sa mu zjavujú nebohí z jeho rodiny. Akonáhle však dáme odslúžiť za ich duše omšu, tak to prejde.Ja zas neverím na diablov, resp. neverila som, kým nám v práci kolegyňa neukázala na fotke. Jednoducho sú veci medzi nebom a zemou a či si to priznáme alebo nie, tak sú. A nevysvetlí to ani zdravý rozum. Dúfam však, že ja nikdy nič podobné na vlastnej koži nezažijem, že sa mi niekto zjaví, lebo to by som sa asi "pototo". 😀
S tym dymom, manzel sedel v kresle, ked si ty spala a manzel pozeral telku dam krk nato, ze kedze si myslel, ze sa nezobudis nechcelo sa mu ist fajcit vonku, ale si len otvoril okno, alebo nieco podobne.
@mamulka211 100% nie, kedze moj manzel je zasadne proti fajceniu vnutry, takze pochybujem ze to tak bolo 😉
@sam2 ten cigaretovy zapach mohol byt aj z vonku,alebo vedlajsieho bytu. Ja to takto mam v byte. V kuchyni mi obcas citit cigaretovy dym od susedov. Ide to cez ventilacku alebo co. Akokeby niekto pri mne sedel a fajcil. Tak intenzivne to je.
@anatalia77 byvame v rodinnom dome..novostavbe...cez okna necitit ani ked susedia palia...baby verte mi ze aj ja som sa snazila najst racio vysvetlenie...no nech sa snazim ako sa snazim, preste musim prijat fakt, ze su veci, ktore vysvetlit neviem 😕
ja som minule pustila sprchu a sla som sa vyzliekat, aby sa odpustila zimna voda, naraz sprcha prestala tiect, tiez som si myslela, ze mame duchov, kym som nezistila, ze zrejme nie duchov, ale zanesene vodovnodne trubky od vodneho kamena, vchodove dvere som tiez myslela, ze mi duchovia odomykaju, lebo parkat som vstala a neboli zamknute, kym som sa sama neprichytila, ze som ich zamknut zabudla, akoze uplne by som prisahla, ze som ich zamkla vecer, ale nezamkla...jednoducho niekedy nemozes verit ani vlastnym ociam a inym zmyslom
@mamulka211 pozri, presviedcat ta nebudem...ale ako mi vysvetlis maleho reakciu? Ale samozrejme, respektujem tvoj nazor "neverca" 😀 nie kazdy takym veciam veri...ja to chapem 😉 ja si len nemyslim, ze smrtou sa vsetko konci... 🙂
Prvý krát dnes budem sama z malou dík za povzbudenie 😉