Ahojte 🙂
Moj priateľ je vo výkone trestu a chcela som ho navštíviť. Tak som si vybavila na úrade čestné prehlásenie že sme žili v spoločnej domácnosti ako druh a družka keďže na návštevu môže ísť len blízka osoba. No žiadosť o návštevu zamietli. Máte niekto s týmto skúsenosť? Mam aj spoločnú nájomnú zmluvu myslite že by mi to mohlo pomôcť?
Ja som chodila na navstevu ku maminmu bratovi,jedine co mi ozaj trebalo poslat rodny list tusim..v tom case bol aj moj ex,nemali spolu ziadny pribuzensky vztah..
pokial viem (uz je to zopar rokov) tak na navstevu mohli iba rodicia, stari rodicia, surodenci, manzel/ka, deti a druh/druzka, nahlasoval nas odsudeny na navstevu, prisla nam domov "pozvanka" na konkretny den a cas a na zaklade nej sme mohli prist (ale tak moze to byt aj inak)
toto vsetko ste spravili a zamietli ti navstevu?
A pobyt mate spoločný prechodný alebo svoje niečo mate že bývate na jedej adrese. To znamená ON ak ma občiansky aj TY a či mate na jednej adrese že bývate.
@petamich áno malo by to tak byt aj dnes preto som si vybavovala to čestne prehlásenie lenže aj tak to zamietli. Niekde som čítala že vecsinu návštevu vždy s týmto potvrdením schvália no môže sa stať že aj nie pretože nemusia toto potvrdenie brat ako dosť dostačujúce že sme naozaj žili ako druh a družka. Preto ma napadlo že či by pomohla nájomná zmluva ktorú sme mali pred tým ako nástupil do výkonu trestu.
@alickapusinka pred tým ako ho zavreli sme boli spolu v podnájme (nájomnú zmluvu mám) no nemali sme spoločný trvalý ani prechodný pobyt
@barbora1504 tak preto ťa nepustili. Vieš čo našla som na internete právnik tam písal tiež sa nejaká pýtala že ju nepustili. Musia žiť na jednom pobyte aspoň 3 roky. Je tu právna skupina aj právnik tu chodí draik a nejaká milá žienka tiež právnička tak spýtaj sa alebo je tu aj pravna skupina jednu otázku môžeš položiť. Skús ísť skupina pravna pomoc.
@barbora1504 nie takúto skúsenosť nemám. Na návštevu som mohla ísť ja ako partnerka, ( nie manželka ani družka) dokonca aj moje dieťa, kt. ním nemalo žiaden príbuzenský vzťah. Ak sme boli menovite na navštívenke.