Náušnice pre novorodenca

14. feb 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať aké náušnice ste kúpili svojim dievčatkam a kedy ste ich dávali nastreliť? Čakáme dievčatko a neviem ktoré sú vhodné.

Ďakujem 😊

lenka7477
14. feb 2022

Nastrelujú sa špeciálne nastrelovacie naušničky - tie má len lekár , ktorý nastreluje.My sme dali nastreliť v 4 mesiacoch , malo by to byť po prvom očkovaní . Po 2-3 mesiacoch môžeš vymeniť za svoje kúpené . Alebo môžeš nechať tie nastrelené akokoľvek dlho.

e1i
14. feb 2022

Nastrelovat chcu väčšinou az po polroku. Prepichnut mozu aj pri odchode z pôrodnice ak tam maju niekoho kto to robi, vie robit. My sme davali po 1.ockovani,kedze bola predcasniatko. U obvodnej, prepichla, 10 e sme platili a mala hned svoje zlate. Ktore den vopred museli byt namocene v spirituse

janiikkk
14. feb 2022

My sme dali malej prepichnut keď mala 6 mesiacov,ale keby som vedela,tak dám hneď pri odchode z pôrodnice. Hojenie trvalo dlho,pretože sa už začínala pomaly platiť, pretáčala sa. Novorodenec len leží a nemá si o čo zatrhnúť uško. A náušnice sme kupovali detské z Laura Gold a sú veľmi pekné.

matkahelka
14. feb 2022

mojej prvej dcere prepichovala pediatricka v asi 2mesiacoch a aktualne druhej, pri odchode z porodnice. za mna ideal. dcerka spinkala, ani sa nezobudila. nausnicky klasicke malicke so zapinanim vpredu.take srdiecka.

vikusjk
14. feb 2022

My sme dali nastreliť v šiestom mesiaci, nastreľovanie je omnoho lepšie ako prepichnutie podľa mňa. Malej nevyšla ani kvapka krvi a plakala len minútku, kým dostala fľašu s mliekom (mala som pripravenú vopred na radu sestričky). Tie náušky, ktoré sa nastrelili, sme kúpili rovno tam u nej. Zlaté som kúpila klasicky v zlatníctve a vymenila som ich asi až po troch či štyroch mesiacoch od nastrelenia. Pekné sú z radu Cutie so Svarowski kryštálmi, majú aj biele, žlté aj ružové zlato.

suepe
14. feb 2022

My sme dávali prepichnúť u obvodnej lekárky, ale nie každá lekárka, či sestrička to vie. Treba sa informovať, poprípade pozrieť, či sa to dá vyriešiť v pôrodnici. Ako spomenula mamička vyššie, kým bude bábika ležať, ušká sa jej budú ľahšie hojiť. Malej som dávala čiapočku na viazanie, aby si ani náhodou do toho nebrnkala. Náušničky klasické, so zapínaním vpredu a najmenšiu veľkosť, aby si ani neskôr o ne nezachytila pršteky.
Nastreliť ušká je asi rýchlejší a menej stresujúci spôsob, lenže rana sa väčšinou čistí tak, či onak. Takže si tým bábo asi len musí prejsť.

azurova99
14. feb 2022

Pri prvej sme dali nastrelil u pediatra, ale pýtali sa ma aj v pôrodnici či nechcem prepichnut, cca 2m mala, nastrelene sa mi zdalo.menej bolestivé, druhú slečnu dáme tiež tak okolo 2m prípadne po prvom očkovaní