Naučím sa v 30tke lyžovať?

pupavka234
2. dec 2023

Ahojte, chceme ist s manzelom na lyzovacku, obaja sme 30-nici. Ja som v zivote nestala na lyziach, manzel len 2x na lyziarskom zo skoly. Som sportovo zalozena, beham, plavam, korculujem, chodim do fitka, som stihla a svaly mam celkom pevne...len lyzovat neviem a nikdy som nelyzovala. Da sa to s instruktorom naucit aj v mojom veku? Nezlomim si nohu? A ako dlho mi to bude trvat sa naucit, ked som sportovy typ? :D Dakujem.

daniela2202
2. dec 2023

@pupavka234 otázky na inštruktora, nikdy nie je neskoro 😊👍

jj298
2. dec 2023

@pupavka234 samozrejme. Teta sa naucila v 40tke. A lyzuje uplne dobre.

madeincssr
2. dec 2023

Ak nemas strach z technickejsich/rychlejsich sportov (bajk, korcule zima/leto...) tak jasne ze sa naucis. A pri dobrom instruktorovi (nemyslim len profesionala) Ta aj to ucenie uz moze bavit. Ved 30 to si mlada dievka!

lilianka28
2. dec 2023

@pupavka234 Poznám staršiu, čo sa naučila. Pokiaľ si športový typ, nebude problém.

kacena4
2. dec 2023

moj muz stal prvykrat asi v 30tke. vysli sme hore a spustila som ho, reku uc sa... na to v dospelosti nepotrebujes instruktora staci ti niekto kto ta povedie a vie lyžovať drzim palceky ps: nohy si mozes dolamat vzdy

kristinapetronela
2. dec 2023

Áno naučíš

minenkak
2. dec 2023

@pupavka234 ja som sa naučila v 41rokoch a ficim ako blázon

martinka13
2. dec 2023

Samozrejme, ze sa da. Ak nebudeš robiť kraviny, nohu si nezlomis

evkamotka
2. dec 2023

Moj manzel sa naucil po vysokej, bez instruktora. Kupil si lyze a skusal. Naucil sa v pohode

lucinka133
2. dec 2023

Jasné, ja som sa naučila cca 32 rocna a teraz nemam problem ani cierne zjazdovky;) Ked sa chce, vsetko sa da. Drzim prsty👍 Lyzovanie je tak nadherny sport, ze mi boli luto, ze som nezacala skor. Zacala som kvoli dcere, aby mala s kym chodit♥️

mimicka2013
2. dec 2023

@pupavka234 ak vies korculovat a si sportovo zdatna s dobrym instruktorom sa naucis za 1 lekciu, zvysne by bolo uz len zlepsenie techniky, lebo je rozdiel zijst svah a zlyzovat svah 🙂

slavomira236
2. dec 2023

@pupavka234 ja som sa minuli rok ucila korculovat na lade..44rocna koli dcerke 5rocna kazdy vikend chcela na klzisko a mna tam nebavilo zaplatit stat a mrznut 2hodiny.

draik
2. dec 2023

@pupavka234
Ak ste zrovna nechýbali v 7. ročníku ZŠ na fyzike, keď sa preberala téma ťažisko, tak sa naučíte pomerne rýchlo. Celá veda lyžovania je totiž práve o ťažisku a prenášaní váhy. Navyše s dnešnými lyžami je to na upravenej zjazdovke jednoduché.

sense
2. dec 2023

Jasne, ja som sa naučila v 35, jazdím síce len modré a červené zjazdovky ale stačí mi, mierne tempo nepotrebujem lámať rekordy... Ja som si vzala inštruktora, po troch hodinách to šlo aj samo...

michaela329
2. dec 2023

Ja som sa učila ako 22 ročná. V 30tke som začala s pole dance a aerial hoop. 30tka je nič 😁 To zvládneš.

tundra
2. dec 2023

Naucis sa lavou zadnou👍.Aj ja som sa po 30-ke naucil.Potom vsetky deti som naucil sam😀

titla
2. dec 2023

Naucis sa. Poznam dost ludi, co sa naucili aj v dospelosti, vacsinou z dovodu, ze lyzoval partner. Hlavne ak mas kondiciu nevahaj a skus.
ALE nauc sa techniku. Nie je frajer ten, kto frci z kopca dole rychlostou blesku, ale ten kto ma nad lyzami kontrolu aj v rychlosti. V poslednych rokoch stupol pocet smrtelnych urazov na lyziach a to z dovodu, ze moderne lyze umoznuju dosiahnut vysoku rychlost aj lyziarom bez spravnej techniky. Preto ak ani jeden nemate s lyzovanim skusenosti urcite zacni s lyziarskym instruktorom.
Tym ta nechcem odradit. Je to super sport, lyzovanie milujem, ale najhorsie urazy, ktore sa mne a mojim blizkym stali zapricil druhy lyziar, ktory jazdu nezvladol.

hortenziaj
2. dec 2023

Ja by som sa nenaučila, zo strachu co mam, ale keby sa to mam naučiť ako dieťa tak je to jednoduchšie

lusa18
2. dec 2023

Ja som sa naučila keď som mala 30😁 začínala som na detských kopcoch a vlekoch, v podstate sama, sestra mi čo to vysvetlila, ukázala.....a koncom sezóny už som si viac verila a išla aj na väčší kopec🙂 o rok som zlyzovala obe strany Chopku🙂 nie som síce žiadna Vlhova, ale zídem 😉

majlo1234
2. dec 2023

@draik tak toto je super odpoved😃😃😃 lwn je ina teoria a zaradit to so praxe v prestrasenom 30 rocnom tele, ktore sa uz nechce dolamat. Kazdy sport je tazsie naucit sa s rastucim vekom☺️

ivetz
2. dec 2023

@pupavka234 Uraz sa neda vylucit pri ziadnom sporte. A ano - da sa to naucit aj v 30tke...

siska53
2. dec 2023

@pupavka234 Naucis, ja som sa tiez naucila v 30tke.. Moj lyzoval od malicka, on ma to aj ucil..a v 40tke sme obaja skusali aj snowboard, ale ja som dost sportove drevo, tak ten mi nejak nesiel 😅 muzovi to slo lepsie.
Este dodam, jeho otec sa naucil lyzovat v 40.tke.

nyphadora
2. dec 2023

@pupavka234 samozrejme, že ano 👍 chod do toho

j_m
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
j_m
3. dec 2023

🤔 aj ja som “športovo založený”… dobieham MHD 😂
(kokso to sú na MK otázky…🙄)

pupavka234
autor
3. dec 2023

@j_m ale ja som naozaj sportovo zalozena, mam rada sporty, rada sa hybem, cvicim minimalne 4x do tyzdna

j_m
3. dec 2023

😉 to bol “len” vtip z mojej strany… (nie na Teba)… tam ide skôr o to v zátvorke… hmm
Pekný dník