Naučím sa lyžovať v 42. rokoch?

21. jan 2021

Ahojte, som po rozvode - presťahovali sme sa do horskej oblasti, kvôli deťom by som sa chcela naučiť lyžovať. Jeden začal 2 roky dozadu, jedného treba ešte naučiť. Mám 42 rokov, myslíte že to pôjde? Nie som dajaky športový typ, taka normálna mama. A ako by som mala ísť na to? Asi najlepšie osloviť inštruktora. Taktiež toho jedného syna treba, to tiež inštruktor. Takže, kolko hodín cca je potrebných? Aby som vedela vzhľadom.na financije. Ja a 8 ročné dieťa Ďakujem

ninusa221
21. jan 2021

To je individualne niekomu staci 2 hodinky s inštruktorom inému zas aj 2 dni ale urcite choj do toho je tu super 😊

pribinak
21. jan 2021

Jasne že to pôjde. Ja som lyžiarka a bežne keď idem okolo lyžiarskeho skolky na svahu tak sa tam učia spolu rodičia aj deti.
Deti sú jasne šikovnejšie, majú nižšie ťažisko, sú smelšie. Dcére budú stačiť 2-3 hod a tebe neviem 🤣

Nirmalne si zajednat inštruktora pre seba aj pre dcéru.

autor
21. jan 2021

Tak to je celkom fajn, som čakala, že týždeň a keď vidím, koľko berú za hodinu 🙈

autor
21. jan 2021

A ešte, máme si zajednat spolu či zvlášť? Či sa to dá učiť naraz rôzny vek

ibrunova
21. jan 2021

Určite zvlášť, deti sa inak učia ako dospelí. a keď nebudeš nablízku, tak bude počúvať inštruktora. Našim na ten základ stačila jedna dvojhodinkovka.

autor
21. jan 2021

@ibrunova no len u nás potom nemá kto ich ťahať dalej, keďže ja lyžiar nie som.

ibrunova
21. jan 2021

Tak potom viac hodín, a potom budete chodiť spolu, on ich už na tej prvej dvojhodke vzal na vlek. Len netreba chodiť na veľké kopce.

pribinak
21. jan 2021

Určite zvlášť.

ledgerka
21. jan 2021

a mozno sa nenaucis :D mam kolegynu po 30ke ktora sa snazi uz roky. Ona si mysli ze lyzuje ale ked ju ja vidim ako sa trapi ,tak mam chut jej povedat nech sa na to uz konecne vykasle. Aj to sa moze stat. Ale inak suhlasim, kazdy instruktora urcite zvlast a ked si budes ista mozete chodit spolu na lahsie zjazdovky.

autor
21. jan 2021

@ledgerka jo, aj s tým rátam že sa to môže stať. Ale tak, aspoň nebudem stat pod kopcom 🙂

janka_266
21. jan 2021

Pravdepodobne budete aj tak potrebovať každý zvlášť keďže dospeli sa viac bola, môj brat napr. Mal inštruktora v 6 rokoch len 1/2 hodinu, lebo chcel vedieť chodiť na vlek, keď mu to ukázal, už s ním nechcel chodiť, a teraz zjazdi aj lomnicke sedlo, deti potiahnu vás, ak ich to bude baviť. A cena záleží od svahu, v lomnici je to napr. O dosť drahšie ako na nejakých menších kopcekoch.

yanni
21. jan 2021

Kludne spolu. 8 rocne dieta sa uz uci lyzovat ako sa scia lyzovat aj dospeli. Tu niekto pisal, ze deti sa uca inak. NIE. Male deti sa uca inak, aj ked to az tak INAK nie je. Takze klugen spolu a uvidíš ano vam to pojde. A este, ked ti niekto povie , ze sa urcite naucis, to je velmi individuálně.

ibrunova
21. jan 2021

@yanni Ja som inak myslela tým, že malé deti robia oblúčiky cez kadejaké veselé postavičky a prekážky, 42 ročná žena asi už len klasicky.

chrummka
21. jan 2021

Určite zvládneš, najlepšie s inštruktorom. Ja často rada sledujem ako učia, dospelých hlavne. Za mňa super nápad, nikdy nie je neskoro naučiť sa niečo nové 😉

autor
21. jan 2021

Tak už len dúfať, že čoskoro spustia strediská. Donovaly už začali zasnezovat

zuzkapap
21. jan 2021

Akože keď máš peniaze na instruktora, tak si určite zaplat 🙂 Ale podla mňa sa to vie človek naučiť aj sam pripadne s nejakou kamarátkou/kamaratom keď niesu financie. Keď pôjdeš na nejakú somarsku lucku, tak sa ti ani nemá čo stat. Ja som tak naučila lyžovať 2 kamarátov 🙂 postupne pomaly.

uglybetty1234
21. jan 2021

Ja sa chcem ucit lyzovat buducu rok. Som sportove nemehlo 🙂 aspon budem mat vela zazitkov. Drzim ti palce!

darina1952
21. jan 2021

Ja som bola tiež "donútená" manželom naučiť sa lyžovať, mala som 34. Raz na jarných prázdninách v Tatrách sme požičali lyže, zaplatili inštruktora a po 15 minútach na somárskej lúčke ma už bral na svah pod Soliskom 🙂 Inštruktor bol veľmi fajn - mladý chalan, s výborným prístupom. Jediný problém bola moja kondička - rýchlo som sa unavila. Ak sa chceš naučiť lyžovať, tak smelo do toho a keď si myslíš, že budeš potrebovať viac hodín s inštruktorom, daj si ich obdeň, aby si mala ten 1 deň na regeneráciu a vládala potom lyžovať.
Inak odvtedy lyžujeme každý rok a ja úplne v pohode 🙂

elizabet173
21. jan 2021

Urcite to zvladnes, ved nemusis zdolavat najtazsie zjazdovky v Alpach, staci, aby si zisla miernejsi kopec a mala radost z pohybu. Cim castejsie budes lyzovat, tym lepsie ti to pojde.

yanni
21. jan 2021

@ibrunova to ano ale 8 rocne uz vesele postavicky nepotrebuju. Takto velké děti nechápu jeden den na cvičebném a potom ich uz vyvezu hore a ucia sa v riadnom teréne, kedze oni maju uz tu motoriku dostatocne vyvinutu a ach chapanie na uplne inej urovni ako 3 rocne deti. Viem o com hovorim. Sme vsetci lyziari. mame 5 deti a 4 starsie uz lyzuju (najmladsia mala koncom decembra 2 roky). starsie deti sa zacali ucit az v skolskom veku, maly v 3 rokoch a starsia dcera je vp vsetkom rychlejsia, ta uz ako 2rocne brazdila cierne piste. Najmladsia ma zial pech, kedze tu si tuto zimu nepolyzujeme. Takze aj sa podari, zacne buducu zimu v necelych 3 rokoch.

hankm
23. jan 2021

Ja som si dal darcek na 30tku a zacal som lyzovat. Bez instruktora. Ale ked nie si sportovy typ tak si zaplat. A mozno by nebolo zle pred tym sa zacat viac hybat. Trochu posilnit, spevnit, natiahnut, zflexibilnit svaly, slachy, klby. A urcite drepy, vypady. Skus pohladat speci cviky na lyzovanie. Ale tam pracuje cele telo, cize kompexnymi cvikmi nic nepokazis.

samuel4800
30. jan 2021

Možno ak by si mal 39. Najviac 40. V 42 môžeš tak maximálne lúštiť sudoku a nadávať na predražené maslo.

autor
6. mar 2022

Takze ja som zacala. 1 hodina s inštruktorom a teraz chodim. sama, trénujem. Strašne ma to baví