Ahojte, mal niekto z vas natrhnuty sval? Mne sa to stalo asi 8 mesiacov do zadu. A je nemozne premna strecovat stale ho citim ako keby taku palivu nitku. Mali ste aj vy taky pocit? Preslo vam to?
@pasikavamacka ja som bola na kontrole u fyzio ze ten sval sa dobre zrasta a ze mozem zacat zo strecingom ale bolo to par mesiacov dozadu. s tym ze nevidi tam ziaden problem. Ja tam urcite zbehnem znova..len som chcela vediet skusenosti inych. Ci tie pocity tej "nitky" su normalne..lebo ja mam take nahovno stastie ze sa mi to stalo pred majstrovstvami slovenska a ked to neprejde tak som uz docvicila a dosutazila 😭
@amelia000 mrzi ma to, dufam, ze sa to da do poriadku. Nepomohla by enzymova terapia pre urychlenie hojenia? Ja som po operacii, beriem wobenzym a serrapeptazu a pomaha mi to
@pasikavamacka ako ja to uz mam asi aj zahojene uz po mesiaci to vyzeralo schopne. Len ten blby tahavy a palivy pocit tej nitky..veru som si aj poplakala od zufalstva pri strecingu..lebo som myslela ze to bude lepsie a lepsie a ono sa to drzi na rovnako uz dlho. Tak uz asi len zbehnem za dokim..ale tak on zazraky nespravi a uz sa len rozlucit so sportom.
https://www.medante.sk/clanky/natiahnuty-alebo-...
Malé trhliny sa hoja 1-2 týždne, väčšie ruptúry 3-5 týždňov. To sa môže natiahnuť aj na niekoľko mesiacov. Je dôležité si uvedomiť, že každé zranenie sa hojí jazvou, ktorá má menšiu pružnosť ako okolité tkanivo. Jazva môže byť zdrojom bolestí v budúcnosti.
Mám natrhnutý lýtkovy sval,už v pondelok začínam 7tyž!Doktor mi povedal že môžem začať stúpať na nohu ale bojím sa že si to roztrhnem.Poradíte mi neh potlačím strach Ďakujem
mala som natrhnuty sval na zadnom stehne v puberte a hojilo sa mi to niekolko rokov, mozno aj 3. Doteraz mam ten sval slabsi ako na druhej nohe, ale v pohybe ma to neobmedzuje. Mozno fyzioterapeut by vedel ako to dat dokopy