Ahojte,
takze.. na buduci tyzden nastupujem na MD a tak mi napadlo - co budem celych tych cca. 6 tyzdnov robit, kym pride mimi?
Posledne tyzdne mam aj volnejsie co sa prace tyka, mame stale navarene, upratane, veci pre mimi takmer vybavene. Hniezdenie mi ocividne nezabera dost casu :D
Citam si knihy, vencim nasich psov, sijem - aj ked to uz ide riadne do penazi.
Zacala som s patchworkom a quiltovanim, lebo ved, rozstrihat latku a potom ju po kusockoch zosivat znie ako dobry "zabijak" casu, ale to co som ratala, ze mi bude trvat tyzdne, som mala hotove za par dni. Najlepsie by pre mna bolo sit a predavat, ale na to nemam odvahu (zatial :D).
Strikujem len v zimnom obdobi, teraz na jar ma to nebavi. Hackovanie neoblubujem.
Som introvert a socializovanie velmi nemusim, takze kavickovanie vypadava z hry.
Sportovanie aj tak zaberie len hodinu denne (a prechadzky so psami mi pravdupovediac bohato stacia).
Co ste robili vy, kym ste cakali na babo?
P.S.: Pre tie, ktore maju na jazyku "boze, ja neviem, co je to mat volny cas", prosim, nepiste, ocividne si vieme kazdy zariadit svoj volny cas individualne, hladam inspiracie a rady.
chcela by som mať tieto starosti 🙂
užívaj si toto obdobie, ono to čoskoro prejde a budeš s láskou a nostalgiou na túto nudu spomínať 😀
mimochodom, kde je už jar? 😀
Ja som sa tohto presne obavala a tak som pracovala az do porodu 🙂 Ja som si tiez nevevedela predstavit co take budem asi robit...takze som pracovala a ked to na mna prislo, koniec, vypla som pocitac a sla do porodnice..
Kazdopadne ale..tiez by som poradila veeeela oddychovat, pretoze po narodeni dietatka uzbudes len snivat o takomto obdobi, ktore uz nikdy nebude, kedze pripadne dalsie tehotenstvo uz bude s tym, ze doma bude ine dieta....ja si s odstupom casu hovorim, ze co som vtedy nelezala cely den s vylozenymi nohami 🙂 ale tiez som bola vzdy taka aktivnejsia a teda predstava tej prisernej nudy ma zabijala
počkaj o rok keď niekto napíše niečo podobné....spomenieš si na vetu ako si vieš zariadiť svoj volný čas...😉
PS: maminka ešte evidentne nevie čo ju čaká po príchode z nemocnice popr. pár týždňov po príchode s drobcom domov...😉
Dobrá rada : naspi sa...🙂
Oddychuj pokiaľ ešte môžeš
Tam kde zijes nie je napr cvičenie ci plávanie pre tehotné?
Baby dávajú často radu, že uvariť si do zásoby, namrazit jedlo, pre ťažké chvíle, ktoré môžu nastať :D ja som tak neurobila a žila som len na donaske jedla z restiky :D ale ty pôsobis, že v pohode uvaris aj s revucim dieťaťom na rukách :D to mal byť kompliment 🙂
@lucyluv mame strasne malu mraznicku, ale aj nad tym som rozmyslala :D
@deti95060810 ved to, o rok to bude ine. Toto je nase prve babo, takze jasne, ze mam volneho casu viac ako mamicky, ktore uz maju ratolesti 🙂
@m.i.r.i priatel ma dzube, ze preco neviem oddychovat, ale mne to nejako nejde. Ja viem, ze by som mala spomalit, ale mne hodinovy slofik poobede uplne staci a potom som zase nastartovana :D
A ano cakam, ze ked bude babo, tak mozno nebudem mať cas ani na svoje hobby, ale kym sa partaka narodi ma asi poraziiii
@h_petra ved to, keby sa aspon v zahrade dalo nieco robit! Len cakam, kedy mi vyjdu cibulky, nech mam aspon nejake potesenie.
ja som cvicila jogu, chodila na vylety, shopovala, prechadzala sa so psom, domacnost bezala, vecicky som si prichystavala, zehlila a pod., spala som vela, pozerala som vsetko, na co som nemala pred tym cas v TV alebo kompe alebo v kine, knihy citala, pomahala som online kolegom v praci troska, oknecne som sa postretavala s komaskami, na ktore dovtedy nebol cas, hrali sme hry, activity a pod.
@pribinak ahoj, chodila som na jogu, ale kvoli jednemu zdravotnemu problem mi nevyhovuje chodit niekam pravidelne v stanovenom case, preto radsej sama doma, ked ma nekmaria bolesti. Plavanie tusim nemam, musim este raz kuk nieco v okolo NR (aj ked plavanie vobec nemusim, ale rada by som kvoli chrbtici a babu chodia). Ale to je len zlomok dna.
A este jedna vec, ja viem, ze mam obrovske stastie, ze nemusim riesit finance a volny cas a pracu, ale o to viac mam potom pocit, ze ten svoj cas musim vyuzit nejako zmysluplne. To len aby som nevyznela az tak arogantne :D
Ja som chystala veci pre babo, nakupovala😃 a oddychovala pri telke
@andromedea ak sa cítiš naštartovaná,tak si podokončuj všetku začatú prácu a začni si dôkladne upratovať byt/dom..urob si také dôkladné predprípravné jarné upratovanie..
na každý deň si rozvrhni práce (okná,šporák,zásuvky-papiere,kuch.linku...atd) to máš na týždeň vystarané...potom si môžeš dokúpiť drobnosti do detskej izby,oprať a poukladať vecičky...posledný týždeň by som sa už len motala po meste,aby som porodila skôr 😀
@andromedea toto som si aj ja hovorila a 4 deň na materskej má tak začal bolieť chrbat, že som pre bolesti 5 dní nespala a nakoniec skončila na infúzií v nemocnici , k tomu zápal močových ciest, z nemocnice som si priniesla od vedľajšej pacientky prechladnutie, malý sa narodil v 38 týždni, takže neboj sa , porieši sa to samé 🙂 a teraz je posledné obdobie kedy sa budeš môcť nudiť na fakt, že dlho 🙂
Jeej tak na toto obdobie veľmi rada spomínam 🙂 U mňa to teda boli len 4 týždne, takže to doslova preletelo.. Ja sa neviem nudiť, čas mi rýchlo ubiehal, šila som si šaty, chodila som na prípravy do nemocnice - do iného mesta, dlhá cesta, to mi zabralo prakticky celý deň 🙂 Chodila som cvičiť na fitlopty, plávať, stretávala som sa často s naj kamoškou, ktorá bola vtedy tiež tehotná a doma 🙂 Bolo akurát horúce leto, takže sme chodili na rôzne grilovačky, akcie, letné kino, stretká s kamošmi 🙂 Cez deň som čítala, oddychovala. Robila som si prechádzky na trh a potom sa napchávala čerstvou zeleninou a ovocím 🙂 Úžasná pohodička to bola. Joj a potom tá facka po pôrode 🙈
@myska9992 presne to mi napadlo teraz na prechadzke, ze co ja mozem aj planovat, zdravie si nenaplanujem a mozno sa ani hybat nebudem moct :D
@ellieellie toto ma pobavilo :D najma ta posledna veta :D
Rodit by som tiez chcela ist mimo tam kam spadam, mozno skusim tie ich predpripravy, vidis...
Inak podla mna super vyuzita MD, vazne. Len mi nevychadza pocasie velmi, inak si to predstavujem uplne rovnako 🙂
@deti95060810 no ale ja neriesim, co budem doma robit s drobcom, ale to "hluche" obdobie, ked uz nebudem chodit do zamestnania, ale sa nebudem mat ani zatial o koho starat. A s tou organizaciou volneho casu - ono to je vazne individualne. Poznam ludi, co si ledva navaria, ale aj takych, co stihnu viac ako ja (aj s detmi).
@andromedea ani ja som to nemala ani pri jednom 6 týždňov. Pri prvej som ešte pracovala 3 týždne pred pôrodom a druhy sa narodil o 2 týždne skôr. A posledný týždeň som bola rada, že sedím. Inak, ja som si chystanie výbavičky, pranie a žehlenie nechala až na čas, keď som bola doma.
@dominika6 jarne upratovanie ma presne caka, pride aj pomoc (s oknami a vyssie ulozenymi vecami, nech sa nestrepem). Babo uz ma veci oprate a nachystane, som sa bala, ze keby nahodou prislo skor :D A ako pises, posledny tyzden som si ista, ze ma nebude trapit nic ine len spanok a nech uz porodim, takze s tym ratam 🙂
Jeejda tak pridi ku mne poriadit😁ja oncas nestiham a teraz cakam tretie tak stiham este menej..skor sa unavim.
Upratovat sa ti asi nechce kazdy den..veru v zahrade este nieje co robit..no len vylozit nohy citat..😁😁nech ti to teda rychlo ubehne.ked bude babo porom budes zamestnana stale😉
@andromedea haha ty si dobrá :D pred pôrodom som aj ja nevedela čo robiť všetko hotové tip top na muža každy večer čakala parádna teplá večera a dezert..to sme.byvali ešte v paneláku teraz máme dom celé.tehotenstvo som rekonštruovala.s mojim.otcom takmer až do.dna pôrodu.( Po pôrode.sme.prvy krát spali.v novom🙂) musíš si nájsť pre.seba niečo čo ťa bude baviť ale.podla všetkého čo.pises ťa moc.nebavi nič :D ja háčkujem aj na predaj aj pre.blizkych..idealne keby.mal.den tak 36 hodín možno sa budem aj nudiť :D...musíš si nájsť niečo čo ťa bude naozaj baviť a nebudeš.hladiet na. To že je to aké.je ročne obdobie :D v každom.pripade nuda prejde a bodaj by si mala bábätko pri ktorom.stihnes mať znova všetko super 🙂 a ešte jedna vec ...môže.to.byt až 8 týždňov :D
jooj, tak ja na tvojom mieste by som precitala vsetky knhy, co teraz nestiham...milujem knihy, ale dce deti zial nedopraju vela casu na citanie. som v BA, tu je tohomozno viac, este by som pochodila nejaku kulturu - galerie a tak
Ja som pripravovala veci pre babo, prala a zehlila oblecenie, plienky, pozhanala postielku, prebalovaci pult, monitor dychu, vanicku a ine potrebne veci. chodila som na gravidjogu, na prechadzky. stretavala sa s kamarátkami, chodila po obchodoch, do restiky. ach bolo to krasne obdobie. uzivaj si, kym sa da.
@andromedea Ja som citala. vzdy rada citam. Plus pozerala filmy. Bola som rada, ze mozem ist na MD a nik ma v praci neotravuje. Inak to bolo posledne obdobie, kedy som si ozaj oddychla. Potom 2 deti a praca, som rada, ked sa doplazim do postele
@m.i.r.i to akoby som čitala o sebe 👍 Ja som skoncila v praci len tyzden pred nastupom do porodnice. Aj notebook som si vliekla so sebou tam😁
@andromedea napr.nauc sa nove recepty, navar si do zasoby do mrazaku, umy chladnicku, odmraz mrazak, vyrob a priprav Velkonocnu vyzdobu ......
@andromedea hlavne sa vyspi... oddychuj aj do zásoby.