Ahojte baby. Dcera bude mat 3 roky v oktobri. Zoberu mi ju v septembri do skolky alebo nie? Alebo to zalezi na kapacite skolky? Dcerka je sikovna, obliect aj vyzliect aj napapat a tak sa vie aj sama.
@tatiana1329 kapacitae
@tatiana1329 nasa chodila od.2,5r. Väčšinou statne beru od 2r. Ale musi byt bez dudla a plienky vedieť pit z pohara a po druhe zalezi ako maju volne miesta ;)
@tatiana1329 ahoj, záleží od kapacity škôlky. V prvom rade berú predškolákov, keďže tí povinne musia chodiť do škôlky. A potom podľa veku berú. Ak majú malú kapacitu tak berú deti čo už dovŕšili 3 roky a potom podľa toho kedy dovŕšia 3 roky, nakoľko dieťa mladšie ako 3 roky v triede zaberá ako keby 2 miesta.
@martina1201 ako to myslis ze zabera 2 miesta??
@tanicka124 ak môže byť v triede 20 deti a nastúpi 14 deti vo veku 3 a viac rokov, tak do tejto triedy môžu doplniť už len 3 deti pod 3 roky. Jasné, že keď deti dovŕšia 3 roky, tak do tejto triedy je možné doplniť ďalšie dieťa tak aby sa naplnil počet do 20. Ale zas záleží od veku detí.....
Takze zalezi na kapacite skolky ci mi ju zoberu alebo nie. Super. A co mam robit ked mi ju nezoberu? Rodicak pada po 3 rokoch a ina davka nieje ci hej? Viem ze mozem byt doma na papieri o starostlivosti o dieta do 6 rokov, ale to je neplatene.
...ak je volne tak zoberu, cim vacsie mesto a skolka blizsie k censtru tak tym vacsi problem s kapacitou. Po sidliskach a okolitych dedinach je to urcite volnejsie. Moj mal v novembri tri od septembra ho nevzali nikde, ale 6.10. nam volali zo skolky kt. mame 200m od domu ze sa im uvolnilo miesto (jedno dieta tazko ochorelo) a ak mame zaujem ze ho mozme dat. Tak sme vyuzili. No a momentalne je platena rodicovska dovolenka koli korone predlzena, a ked tak clovek pozera na tu situaciu tak verim tomu ze este aj po lete bude, ze to je este nadlho.
@tatiana1329 no veď veľká pravdepodobnosť že nezoberú. Mne ho nevzali do 6 skolok ale ja som z Ba. Tak potom jedine súkromná škôlka.
Proste škôlky sú jeden veľký problém.
@tanicka124 áno dieťa do 3 rokov sa ráta za dve 🙂
Mi to pripomína teraz covid automat kde covid prípad nad 65 rokov sa ráta za 4. 😁 Toto keď som počula že ,, jasné.....,, Ale ono to skute v covid automat metodike majú takto uvedené 🤦
@tatiana1329 áno záleží na kapacite.
My sme na dedine a uz teraz nam davali vediet aby sme predbezne zahlasili deti ktore v septembri chcu nastupit aby vedeli kapacitne. Tak ju zahlasim aj ked teda neviem ci ju vobec zoberu a uvidim.
Syn je oktobrovy a nastupoval v septembri. Tiež sme dedina, mali miesto tak zobrali.
@tatiana1329 to záleží vyslovene od škôlky, koško má žiadostí a koľko je reálnych miest, teda detí čo môže prijať....u nás napr.v septembri nezobrali ani 1deiťa čo bolo k 1.9.mladšie ako 3roky.....2roky predtým brali aj deti mladšie - teda tie čo dovršili roky do novembra.....na dedine je veľká šanca že ti ju tam vezmú, lebo tam býva detí viac ako je záujem....
@tatiana1329 no ak ti ho nezoberú, tak jedine súkromná škôlka, či opatrovateľka alebo teda ostaneš doma....takto sa to rieši roky rokúce....
Je to o poctoch. Predškoláci, deti pracujúcich rodičov a potom mladšie detičky. Moja išla tiež ako 2,5rocna.
Môj mal tri roky až v decembri.
Druhého septembra som obvolala riaditeľky v škôlkach, či majú miesto (lebo občas sa stane, že niekto nenastúpi, cez prázdniny sa odsťahuje a podobne...).
Dve zo štyroch miesto mali. Takže ho vzali. Čiže závisí naozaj od konkrétneho miesta.
@tatiana1329 neviem z akeho okresu si ale u nas v Presove koncom aprila zac.maja sa davaju prihlasky.Mozu sa dat aj viac do viacerych skol.U nas vyzaduju dieta bez plienky ale kazda skolka je ina.