Ahojte, sme na dovolenke, máme pekný hotel, no 5* to nie je....No a dnes ráno sme našli v kúpeľni obrovského švába, skoro sme sa pototo.
Prosím, máte nejaké rady, ako si tie šváby nedoniest domov? Oni mi vraj mohli do veci naklásť aj vajíčka.
Oblečenie dám vyprať, ale čo topánky, klobúky atď. Stretli ste sa s tým niekto prosím? Co ste robili?
Nič si domov nedonesies, to nie sú plostice. Aspoň ja som bola na milión miestach (na juhu sú bohužiaľ bežné) a nikdy som domov žiadneho nedoniesla
To zavisi aj od krajiny. Vzdy som mala 5 hviezdickovy hotel, ale su krajiny, kde mozes mat prekvapenie v podobe svaba, alebo dokonca aj škorpiona. ✌🏻😅 Švab bol castejstejsie. Vzdy mi vymenili izbu. 😅
My sme boli v hoteli za cca 2500€/noc a tiež sme mali šváby v izbe :D Domov ich nedonesieš, pred tým než začneš baliť veci vytras poriadne kufor a všetko oblečenie pred tým než to dáš do kufra vytras pre istotu tiež a bude to ok.
@laurita285 Hlavne nech pre istotu poriadne vytrasie aj manžela a všetko bude fajn. Šváb nešváb. 😅
@juliasb Skús si pozrieť zmluvu s CK časť exotický hmyz. Pravdepodobne tam budeš mať uvedené, že napriek maximálnemu úsiliu nevedia výskyt exotického hmyzu vylúčiť a ty to akceptuješ. Takže je na ústretovosti hotela či ti izbu vymenia alebo nie.
V súčasnosti sú šváby v južných krajinách bežné ako muchy. V prakticky nezmenenej podobe tu žijú už 350 miliónov rokov. A budú tu žiť naďalej aj keď ľudstvo vyhynie. 😉
@fido69 myslíš ty občas aj na niečo iné či furt len šukanie? 😀
@laurita285 Jasné! Ešte myslím aj na jedlo. 😉
@laurita285 2500 eur za noc? len zo zaujmu, ze kto da tolko za hotel a kde 🙂
@lenkahvh dvaja pracujúci ľudia na Maldivách, vodná vila s vlastným bazénom s prístupom na ostrov len loďou na požiadanie.
@laurita285 Ideálne miesto na modlenie. 🙏
Mam 5* dom na Kanarskych ostrovoch a v zahrade su svaby….v mojej, v susedovej, v celej dedine, na celom ostrove. A ano, aj ked mame sietky, mozu sa dostat do domu, ale nepreziju tam dlho, nie je to ich prirodzene prostredie. Bavime sa o tych velkych svaboch. Ina kapitola je Rus domovy, ten ked sa ti raz vnutri objavi, je to boj na cely zivot
@tiezjedna ja s tym uz nebojujem, v lete davame do zahrady prasok zo specialnej riasy, ktora okrem toho, ze zabrani, aby sa tie potvory mnozili, sluzi ako hnojivo…. Takto su pod kontrolou, ale uplne sa ich zbavit neda, len chemiou, a to by som nemohla zo zahrady potom jest ziadne ovocie
My sme mali na Krete v 5* hoteli v kupelni jedneho. Potom som zvysok pobytu v kupelni nonstop svietila. On lezie len v tme.
V Tunise pred 5 rokmi, 4 poschodie, 5*hotel, šváb vyliezol z kúpeľne spod umývadla, taký "pekný ako moja dlaň", rýchlo behal po izbe, zbavili sme sa ho, pátrala som odkiaľ vyliezol, pozrela pod umývadlo, tak tam také diery boli, že až. Izbu sme nemenili, napchala som do tých dier hotelové uteráky.
@juliasb a hotelova služba o tom vie?
S vecami neviem co by som robila. Asi by som kúpila vákuové vrecia, všetko do toho zabalila a nadtriekala tam sprej proti svabom 😄 alebo ako sa poznám, tak by som si kúpila nejaké šľapky a oblečenie a vsrzko nechala tam. 😳