Našli sme pekného holuba

1. máj 2022

Včera sme si všimli že na záhrade máme pekného holuba. Najskôr sme mu nevenovali vôbec pozornosť, ale po dlhšej dobe ho manžel zobral na ruky. Všimli sme si že na nohe má číslo. Dali sme ho do krabice nech si oddýchne a odložili sme ho do tieňa a potom na noc sme ho dali do chodby aby mu náš Muro - kocúr, dal pokoj.
Ráno sme ho vypustili z krabice, ale on vôbec neodletel. čo s ním? Isto ho niekto čaká. My nemáme žiadne skúsenosti nevieme ani kde a čo s ním. Neviete niekto poradiť?

luccija
1. máj 2022

Odkiaľ si?napíš mi číslo z kruzku

lubmar
1. máj 2022

Ahoj, existuje stranka holubari. sk, a tam niekde maju link, kde sa hlasia taketo holuby, len by bolo dobre, keby ste vedeli precitat tie pismena na tom kruzku, oni potom podla toho budu vediet, ci je medzinarodny alebo SK. A zrejme vas budu kontaktovat, kamaratka to takto riesila.

autor
1. máj 2022

@luccija

@lubmar
0439 pl21
dievčatá a čo mu dať žrať.... čo s ním.... je kráásny... nechceme ho len tak vyhodiť keď akosi vôbec neodlieta...

m_
1. máj 2022

https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/lost/ tu daj jeho číslo a svoj kontakt verím že sa ti niekto ozve. A dala by som mu na jedenie nejaké semienka a vodu🙂 super že takto pomáhate

luccija
1. máj 2022

Kukuricu, pšenicu.moj sused je holubar skúsim zistiť zo stránky, ale to bude poľský holub
Odkiaľ si?

autor
1. máj 2022

@m_ už sme nahlásili takže budeme čakať...

autor
1. máj 2022

@luccija pšenicu máme... Ok

luccija
1. máj 2022

Môžeš aj ryžu, alebo šošovicu nie chleba....sused hovorí, že musí byť vysileny, keď neodletel bol na závodoch a je z Poľska.Zisti majiteľa odkiaľ si?

autor
1. máj 2022
autor
1. máj 2022

@luccija už som aj napísala do jednej stránky a oznámila číslo holuba... môžme ho držať v krabici? Máme kocúra a stále okolo neho sa obšmieta, preto tá krabica...
ako mu máme pomôcť aby dostal zas silu?

luccija
1. máj 2022

Tak ideál by bol nájsť v okoli chovateľa holubov on, keď naberie silu odletí domov.Ano daj mu vody a žrať nebude mu dočasne vadiť krabica

luccija
1. máj 2022

Škoda ste ďaleko...tiež už pár holubov takto prichylil

autor
1. máj 2022

@luccija potom odleteli samé, alebo si prišiel majiteľ pre holuba...

ukulela
1. máj 2022

ked nazbiera silu, odleti aj sam, u sestry takto den oddychoval na balkone ... palec hore, ze pomahate.

zuzudrnda
1. máj 2022

Dať mu vodu, otvorený bezpečný priestor, aby si oddýchol a mohol odletieť k majiteľovi. Ak nie je zranený,len odpočíva. Otec je chovatel holubov.

refly
1. máj 2022

Pšenica je fajn, ale väčšinou im nechutí moc to nežerú. Môžu zozrať akékoľvek zrno (kukurica, jačmeň..), sušené strukoviny (hlavne hrach), ryžu, dokonca aj surový kuskus a podobné. Úplne najviac im chutí nesolená slnečnica, takže ak nezožere to, tak už vôbec nič.

lubmar
1. máj 2022

Ale ak je v strese, nebude zrat, toboz asi v krabici. Najlepsie by bolo nechat ho niekde volne oddychnut(balkon, terasa), nechat v dosahu vodu a zradlo, on ked naberie silu sam odleti.

luccija
1. máj 2022

Odleteli...

lahela
1. máj 2022

My sme z Martina, kľudne ho doneste, v našom holubniku si lepšie oddýchne a muž ho potom pôjde vypustiť, ono niektoré sú také nezdarene, že neodletia, zostávajú tam, kde dostávajú žrať