Dobrý deň,
Už skoro 2 roky bývame v paneláku v PET friendly byte. Je to cca 5 poschodový panelák a skoro každý tu má psa, okrem 2 susedov. Keď sme sa sem sťahovali, doniesli sme si so sebou nášho útulkáča a hovorili sme majiteľovi bytu, že neskôr chceme šteniatko. Všetko v pohode odsúhlasil. Ako sme sa nasťahovali, náš starý 2 ročný psík si nevedel zvyknúť, tak pár dní zavíjal, keď sme začali pracovať. Po 4 dňoch sme už vtedy spoznali našeho úžasného suseda, ktorý nám vynadal na schodoch, že pes zabíja a blablabla. Vtedy to trvalo necelé 2 týždne a cez víkendy bol ticho a potom si náš starý psík zvykol. Odvtedy ubehli skoro 2 roky a my sme sa rozhodli si kúpiť nové šteniatko. Od začiatku ho učíme byť samé, odchádzali sme a prichádzali do bytu po krátkych časových intervaloch a všetko bolo fajn. No už začíname s hodinami, keďže budúci týždeň ideme znovu po dovolenke do práce a šteniatko za nami plače, šteká, zavija asi cca hodinku. Nevieme ako to bude keď bude 8 hodín samo, či začne viac krát zavíjať no už sa začal sťažovať daný sused, ktorý bohužiaľ býva nad nami. Stále za nami chodí že sa tu nedá žiť, že nám tu zase šteká pes a že on chce spať/mať kľud, vyhráža sa políciou, dokonca raz padla aj poznámka, že sa nám toho psa zbaví. Podotýkam že ja som zubárka a manžel je IT technik. Pracujeme bežne od 9. Šteniatko sme doteraz učili len v poobedňajších hodinách okolo 14/15. Nevieme, že či pán nemá prácu, život a celkovo načo sa nasťahoval do bytovky, v ktorej 90% ľudí má psy, ale chcem sa opýtať, či môžeme mať nejaké opletačky s políciou, ak bude otravný abude ich sem stále volať. Ďakujeme🙂
Ja sama mam psa, ale ak by susedov pes zavijal cely deň tak volám policu aj ja.
Tak nech si ho nosí muž do prace.
To že ja mam psa a mam rada zvieratá neznamená že som ochotná cel deň počúvať zavíjanie psa. Puklo by mi srdce ako plače
Načo ste si zaobstarali psa keď ste cely deň preč a nemôžete si ho napr zobrať do prace?
Ja toto tak neznášam, keď si ľudia robia z paneláku chovnú stanicu. A bohužiaľ pes je chránený viac ako človek. Akoby pes chodil do práce. Dobré, že sused to rieši s políciou.
ak place chvilku je to ok, treba susedovi vysvetlit ze mate noveho psika a len sa uci byt sam ze to prejde po 1-2 tyzdoch ked si zvykne. popr. sa ho spytajte pravidelne kolko zavijal ci to je stale menej aenej. komunikaciou vela spravis bude vidiey ze sa zaujimate a nie je vam to na haku. drzim palceky nech si cim skor zvykne
zrejme robíte niečo zle, pretože pes sa to vie naučit
tiež by som volala, si uvedom že to sa fakt nedá vydržat ked tam to zviera hodinu knuči, plače ,
ja nemám problém ked zabrechá , však je to zviera ale toto prepáč
chyba je vo vašom učení, ked odchadzate a začne treba sa vratit a vykarhat alebo to zver do ruk profesionalom
chápem tolerujem 5min ale nie hodinu dve a viac
PET friendly byt/panelák? To normálne existuje zo zákona alebo ste si takú hlúposť vymysleli?
Pes do bytu nepatrí. A šteňa zavyjajúce celý deň v prázdnom byte už vôbec nie. Čudujem sa, že sa vôbec radíš k psíčkarom, lebo normálny milovník psov by toto nedopustil.
Ako dlho zavíja ? je to 15 min . alebo 3 hodiny ?
Lebo to je rozdiel.
Ja som veľký milovník psov /zvierat celkovo/, asi viac ako ľudí, ale tiež mám svoje hranice. A je jedno či sused pracuje/nepracuje, je dôchodca... aj hluk a obťažovanie susedov má svoje hranice.
No svihlo by ma z vasho psa. Podotykam, ze sami psa mame, robime vsaj vsetko preto, aby sme svojou laskou k zvieratam nikoho neobtazovali.
Asi si nájsť aj pet friendly prácu. Mne by to tiež vadilo.
Ja neviem ci viem carovat, ale ak sa steniatko spravne vychovava nezavija. A to mam psika uz asi desiateho.
Vidím, že veľa ľudí si ani neprečítalo celé vety. Písala som , že máme dvoch psov a z toho jeden má 2 roky a je doma ticho, iba zavíjal keď si zvykal na nový byt. Druhé steniatko máme 2 týždne a iba sa učí byť samé doma. Zavíja max 20-40 minút potom zaspí. Pes sa neučí byť sám doma deň/dva a nieje to pre neho ľahké, je to spoločenské zviera, jasné že plače a pán sused nepracuje z domu, to som si už vyzistila.
Ja sama mám psa. Ale je od malička naučený tak, že nešteká, keď zistane sám aj niekoľko hodín. Vždy sme sa pýtali susedov, či zavíja, keď sme preč. Teraz je to už senior a spí celý deň.
Ale suseda nad nami si kúpila psa. Prve týždne si ho nosila do práce, potom ošial zo psa odpadol a nechala ho samého doma. Ten pes zavíjal celé hodiny v kuse. Niekolko krát jej ďalšia suseda v noci volala aby prišla domov lebo bolo ďaleko po polnoci a pes cirkus na celé sídlisko. Kúpila ďalšieho psa a teraz zavíjajú 2. Sťažujú sa všetky okolité paneláky lebo veď leto, otvorené okná, balkóny. Jej odpoveď sú to psi, tak štekajú. A tiez je to pani s VŠ ako ty. Dokonca terapeutka vo výchove. A nedokáže si vychovať ani psov. Už sa teraz ,,teším" čo bude v pondelok ráno, keď po dlhom čase zostanú zase samé doma.
@bloger ostatným susedom to neprekáža. Pýtali sme sa všetkých a väčšina, dokonca sused od vedľa povedal, že oni to cez stenu ledva počujú. DO PRÁCE SI PSA NOSIŤ NEBUDEM! To by dopadlo ešte horšie ako keby som ho učila samého doma. Čo to je za argument , že si mám psa nosiť do práce?
Je to 20-40 minút, pretože sme ho cez dovolenku nechávali samého doma a kameru máme. 20-40 minút zabíjala a štekala, potom si ľahla a spala a po 10 minutach sme sa k nej vrátili dnu.
Dobre vidím , že som sa ozvala na úplne zlú stránku aj podľa iných článkov :D
Tak toto čo bolo ? 😂 ona si zrušila už účet.
u nas si tiez niekto zaobstaral steniatko, place kazdy den ked je sam, pocut to dost, mne osobne jedine, co vadi, ze ma takych primitivnych majitelov ako ty, ktori si do bytu (a nedajboze podnajmu) zoberu psa... pes ma mat volnost v dome na zahrade a nie 4 steny a majitelov v praci 😠
@bonniee asi by bolo dobre, keby ste si ty, alebo manzel zobrali este aspon tyzden dovolenky a vyuzili to na intenzivny vycvik. Ked odchadzas, nechaj mu nieco na hranie, hryzenie (susene ucho, paprcku…). Odchadzaj kazdu chvilku (so smetim, do pivnice, do obchodu) a dlzku odchodu predlzuj. Ak sa vratis, nevenuj sa steniatku, ignoruj ho.
@cyberk tiež som toho názoru, že pes do bytu nepatrí.
@maca1984 mám pocit, že to jedna osoba tu zakladá "vášnivé" témy a po položení otázky zruší účet.. ale nikdy nezabudne spomenúť "sprosté"osadenstvo z koňa
Prečo si preboha niekto kúpi psa, keď ho nechá potom viac ako 5 hodín doma samého? To je týranie zvierat. Nemala by som to srdce nechať 8 hodín doma samé zviera, ktoré potrebuje kontakt, potrebuje pohyb, behať a žiť. A nie zavyjať osem hodín za dverami.
Ahoj, ja napr psov nemám rada. Nemám nič proti nim, ale nie som psickar, nikdy by som psa nechcela mať. Mam pocit, že milovníci psa ťažko sa vžijú do kože ne-psičkarov, a čakajú, že psy bude každý rovnako tolerovať ako oni. Platí to aj opačne, ja sa neviem vžiť do koze psickar, nechápem, ako niekto môže spat so psom a podobne. Preto by si mala mať pochopenie pre suseda. To ze ty máš rada psov, a tebe stekot nevadí, neznamená, že jemu to nemôže prekážať. PETfriendly bytovka existuje, alebo si to vyvodil z toho, že skoro každý má psa v bytovke? Lebo len kvôli tomu nemáte diskriminovat majiteľov bytu, ktorí psa nemajú.
Mňa iba napadlo, že hovoríš, zajiva 20-40minut a potom už zaspí.... Ako vieš, že to bude takto fungovať, keď celý deň budete preč? Doteraz ste vždy počkali 10 minút po ukludneni, a vrátili ste sa. Co keď budete celý deň preč a po hodinovom spánku pes bude opätovne zavíjať ďalších 30min? A takto niekoľkokrát denne, kým prídete domov?
Je to jedno, či sused pracuje, či je dôchodca, chce mať kľud.... Možno je po nočnej, a chce sa vyspať, alebo dôvodov môže mať milión, to ze nepracuje z domu, to akože má nárok na kľud a ticho iba keď je v home office?
Ja som napr tiež doma s malým dieťaťom a vadilo by mi, že pes skuvíňa... Obzvlášť, keď by som malého akurát uspavala, alebo by spal a pes by ho zobudil.
Co by s tým robili policajti, neviem, ale tak ako vy očakávate toleranciu od suseda, mali by ste aj vy tolerovať jeho súkromie.
@miskakyska hej, presne. Ale treba ísť medzi tých sprostých sa popýtať . Málo vadeníc tu je asi.
Niektoré ste tu evidentne verné tomu, že kto nám nepasuje toho vyštveme. Dôkazom toho je aj fakt, že si autorka zrušila účet. Blahoželám. Trošku ľudskosti by nezaškodilo.
@bonniee no dakujem pekne za suseda ako si ty...... skus zit v byte ked ti vo vedlajsom skuvina pes.... des, takyto ludia ako si ty, akoze fakt. A sused sa stazuje pravom - umravni a vychovaj si stena lebo sa mu nedivim, ze ho chce dat z panelaku prec. Ved je to obtazujuce.