Naše šteniatko nie je prítulné

jozkohrasko
17. sep 2021

Ahojte, zadovazili sme si cistokrvne steniatko labradora. Je u nas 3 tyzdne. Je hrave, je zive, ale nie je ku nam vobec “pritulne”. Pride za nami ked sa chce pohrat, ale inak nic. Mam pocit ze sa ani neraduje ked prideme domov…Davame mu vsetok volny cas, venujeme sa mu, proste vsetko. Pride sa pohrat a potom odide si pospat do izby vedla. Ani pri nas nechce byt. Nie je to nas prvy psik, mame vela skusenosti. Ale toto nas proste zarazilo. Myslite ze je to taka povaha? Alebo to este pride u niektorych psikov este casom? Dakujem za odpovede.

anjelicek26
17. sep 2021

@jozkohrasko povaha je povaha, to sa menit velmi nebude.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daridari11
17. sep 2021

@jozkohrasko Každé zvieratko má svoju povahu. Útulkáč môže byť väčší mazlík ako čistokrvný pes. Čistokrvný znamená aj s PP?

borka168
17. sep 2021

@jozkohrasko náš pes musí mať proste náladu aby prišiel a pritulil sa. Ma uz vyše roka a nic sa nezmenilo, je to skôr taký akčný šialený pes

rooberta
17. sep 2021

Ak je cistokrvne s pp preco ste s chovatelom nekonzultovali povahu steniatok este pred vyberom? Mali ste si dat podmienku, ze chcete kontaktne, energicke steniatko a vyber by sa tomu prisosobil. Ak ho ale mate z mnoziarne tak s tym sa neda teda nic spravit, mate co mate.

kikavadi
17. sep 2021

My máme takého jazvečíka. Hral by sa s nami a vyvádzal od rána do večera, ale žeby si len tak ľahol k nám a nechal sa mojkat, tak to tiež nie. Radšej nám bude ruky nohy uši obhryzavat 😀 má 6 mesiacov. Predtým sme mali bernský salašnícky x howavart a tá bola naopak veľký maznosko celých 13 rokov.

simca06022011
17. sep 2021

Ved je to este krpec, nas prespal vacsinu dna...

janai1
17. sep 2021

My máme tiež labradora to začiatku nechodil ku nám, v podstate sa chvíľu pohral a išiel spať.... Teraz ma už 10 mesiacov a najväčší tuliačik to je, kazdu chvíľu príde sadne ku nohám a začne plieskat chvostom o nohy aby sme ho skrabkali... Ale ak nechce, tak si ľahne ďalej od nás

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mladena
17. sep 2021

@jozkohrasko zmení sa to ešte, neboj sa. Ono ešte len spoznáva vás aj svet, nevníma veľmi svoju rolu vo svete, podstatné pre neho papať, kakať spať hrať sa a vás berie automaticky 🙂 má zastretý pohľad ako psie bábätko no. Píšem čerstvo, máme od 8 týždňov steniatko nemeckého ovčiaka, tiež som najprv rozmýšľala či nás má vôbec rado a je mu u nás dobre, teraz má sedem mesiacov a celá dvojposchodová bytovka vie, že prichádzame domov, tak výska od radosti 🙂

jozkohrasko
autor
17. sep 2021

Nie nemame steniatko z mnozky, je s PP. Videli sme rodicov, ked sme sa prisli pozriet boli to take tulkave vesele gulicky. Aj ich mamina. Presne to sa aj my niekedy pytame, ze ci je mu u nas dobre. Spinkanie mu neberieme, vieme ze potrebuje este vela spanku. Len ked to porovnavame s inymi psikmi co sme mali, tak tí odmalinka chceli byt stale pri nas, vsetko robit s nami. Tato nasa gulka taka nie je. Niekedy sa chova ako baron grof 😃 Dufam teda, ze sa to casom trosku polepsi🙂

beatta7
17. sep 2021

ale neboj jasne,ze sa to zmeni. ako aj steniatka sa vyvijaju a mozno si tak tazsie na vas zvyka, ale myslim si, ze ked troska podrastie, tak sa to o moc zlepsi a bude to fajn

mladena
17. sep 2021

@jozkohrasko vieš mne sa zdá že zabudol vôl že teľaťom bol 🙂 mne sa tiež zdalo čudné, že si kľudne ľahla aj vedľa do izby keď mohla byť s nami, tiež sme predtým mali už staručkú ovčiačku a tá to nerobila, ale tiež bola kadejaká za mladi, to sa rýchlo zabúda. No a naša teraz síce zájde občas aj vedľa do izby si pospať, ale väčšinou je nalepená na nás a jednoducho je to už iné... naozaj som už za tú dobu zabudla ako je to vlastne so šteniatkami, asi až tak v piatich mesiacoch prestávala non-stop hrýzť a začala viac chápať čo od nej chceme.

kikiballa
17. sep 2021

@jozkohrasko dajte mu čas. Tri týždne je málo. Ono si ešte nezvyklo,ste preňho cudzí. Šteniatka sú pojašene, pohraju sa zaspia niekde mimo. To všetko príde. Náš maltezačik sa tiež nemojkal keď bol štenuch. Postupne viac a viac sa z neho stalo lepidielko a mojka sa stále.
Momentálne si takto hovieme na gauči 😁

sarinka2012
17. sep 2021

@jozkohrasko my máme bišona a prvý rok nas tiež nevítal ked sme prišli domov 🙂 až potom začala. Tiež to bol šok pre priatela 😀 ja na psi moc nie som takže ma to netrápi ale priatel bol z toho dlho neštastny, predchádzajuci psík čo mal sa od neho ani nepohol, ked sa zvihol a šiel čo i len na wc pes za nim...a tento nový psik ( obaja bišony fenky) ignorácia 😅 , niečo sa časom zmenilo a niečo nie - napr. ked ráno vstaneme stačí aby sme sa len pohli na posteli a už vyštartuje a teší sa, tiež sa už teší ked prídeme domov a celkovo ked sa s nim hráme alebo sa mu prihovoríme už vrtí chvostom, ale nebehá za priatelom ako ten predtým, ked v zime kurime ( mame podlahovku) tak kludne preleží celý den v kupelni ( tam kurim najviac 😉 ) na tej teplej podlahe a jej jedno kde sme my, ale začneme sa obliekať a už sa presunie na stred cesty medzi schodisko a dvere 😀 aby mu nič (my) neušlo. Zhrniem to - máme skusenost s dvoma bišonmi, obe fenky a obe uplne rozdielne povahy.

slniecko_12
17. sep 2021

@jozkohrasko bud rada, ten nas je az privelmi naviazany a vsade za nami chodi..nie je to nic prijemne a pomaly ho na to odvykame..

karolinakr
18. sep 2021

@jozkohrasko on môže mať ťaku povahu ako vraviš baron grof, aj škrečky su rozne, zajace, mačky, každý má tie svoje povahové vlastnosti