Náš osud

19. dec 2021

Baby myslite si, ze všetko čo sa nam deje aj nedeje v živote mame napísané v našom osude? Take tie veľké míľniky su nám už dané? Veľakrát nad tým uvažujem hlavne vo veciach, ktoré nedokážem sama nejako ovplyvniť alebo urýchliť...

sante81
19. dec 2021

Niečo je osudom dane, niečo môžeš slobodnou voľbou ovplyvniť sama.

birika
19. dec 2021

kazdy veri niecomu inemu, ja si ale stale hovorim "vsetko je tak ako ma byt "

thoughtfulweirdo
19. dec 2021

Ja som pragmatik, v osud neverím. Verím v následnosť náhod 🙂 náhodou si obujem ráno jedny čižmy a tým ovplyvním ďalšie udalosti v živote, lebo keby som si obula druhé, stalo by sa niečo iné, čo by mi otvorilo iné cesty, napríklad by som šla pomalšie, lebo by sa mi v nich viac šmýkalo a tak by som stretla známu, ktorá by medzi rečou spomenula pracovné miesto u nich vo firme, na ktoré by som si ja poslala žiadosť len tak z nudy, lebo náhodou nedošla na návštevu očakávaná kamoška, lebo náhodou jej mama šla do iného obchodu ako bežne a cestou spadla na ľade... Skrátka, samé náhody 😄 keby sa jedna drobnosť v tomto príbehu náhodou zmenila, už by dopadol inak 🤷🏻‍♀️

mamina0078
19. dec 2021

Nie, nic nie je dane, nic nie je nikde napisane

zuzanka.zuzu
19. dec 2021

mne raz jedna baba vyveštila muža a syna a mám muža a syna 😀 ale tiež mi vyveštila, že mladá prídem o maminku a už som stará (3x toľko než vtedy, inak som mladica 😉 ) a maminka našťastie stále medzi nami 🙏😘

ella_price
19. dec 2021

Skús mrknúť na teóriu motýlieho efektu

stanulienkat
19. dec 2021

Nie, nie je nikde nic napisane. Zivot si ovplyvbujes hlavne svojimi rozhodnutiami.

lilope
19. dec 2021

Hovorí sa, že človek plánuje a Boh sa smeje. Ale keďže si myslím, že sme dostali slobodnú vôľu aby sme sa sami rozhodovali akým smerom sa chcem uberať, zrejme si osud ovplyvňuje sami svojimi rozhodnutiami a každý výber nás zavedie na inú cestu životom.

h2
19. dec 2021

Ja mám skôr tendenciu na takéto veci neveriť, ale čítala som raz o nejakých mužoch, boli to jednovaječné dvojičky, ale ako bábätká ich rozdelili a každého adoptovala iná rodina. Až v dospelosti sa nejako stretli a ich životy boli pozoruhodne podobné. Myslím čo sa povolania, manželstva, detí a takýchto vecí týka.

iwesska
19. dec 2021

Ano je to tak. Velakrat sa mi stalo,ze som nechapala,preco sa mi deje tolko zleho za sebou. Vsetky tie suvislosti pekne do seba zapadli az s odstupom casu. Urcite veci su nam proste dane.

brembo
19. dec 2021

kedže som 1000% ateista tak na takéto bláboli neverím.

lilope
19. dec 2021

@brembo a čo má osud spoločné s vierou?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brembo
19. dec 2021

tolko,že neverím ani na osud a žiadne nadprirodzené veci.

anonym0001
19. dec 2021

Neviem, ale vzdy som mala kopec planov pre zivot. Tie ktore som vedela ovplyvnit (skola, praca), som vsetky dosiahla. Ale tie, co ovplyvnit neviem, ak nie su sudene, skratka nedosiahnem. Vela veci je predurcenych napr. nasim vyzorom. Proste ak je zena skareda alebo ma nejaky telesny hendikep a tuzi po rodine tak moze robit cokolvek, ale ziadny normalny chlap ju chciet nebude. Ako mozno by nasla nejakeho opilca, ktory ju chce len pretiahnut a moze si od neho urobit dieta. Ale prakticky sa moze rozlucit s tym, ze bude mat vysnivanu stastnu rodinu. Aj vela takych pripadov poznam. Skratka ak im to nie je sudene, mozu robit cokolvek a nevyjde to.

marca12
19. dec 2021

@anonym0001 nemyslim si,ze existuje skareda zena a nemyslim si ani,ze by si nenasla normalnejo muza. Do zivota si pritahujeme takych ludi,akymi sme. Ak si o sebe zena mysli,ze je skareda,jasne,ze si najde skrachovanca. Keby bola zdravo sebavedoma,nezakomplexovana,tak ma uzasneho muza. Hendikepovana zena si tiez vie najst dobreho muza,len u hendikepovanych je tazsie byt zdravo sebavedomou,ked ma vsade prekazky.

lilope
19. dec 2021

@brembo takže spoločný znak osudu a viery si ty? 😂 To ma pobavilo. Niekto môže byť neveriaci, ale veriť na osud a naopak, osud nerovná sa viera v boha ani nič iné, to sú dve úplne odlišné veci.

iwesska
19. dec 2021

@anonym0001 Pozri ja som skareda,vydata a mam 2 deti a nie su ani skarede, ani muza nemam opilca😂 Zato poznam cloveka,co si potrpi na krasne male rovne nosy. Jeho zena si dala ten svoj uz aj tak maly upravit. Teraz maju obaja krasne rovne nosy a tazke depresie,lebo sa roky neuspesne snazia o dieta a zrejme ho vzhladom k veku ani mat nebudu🤷‍♀️ Fakt si myslis,ze osud zavisi od krasy?

heln
19. dec 2021

@anonym0001 tiez nesuhlasim s tym, ze by hendikepovana zena nemohla mat pekneho muza a byt stastna.... poznam jednu mladu zenu, neviem jej diagnozu, ale ma krive ruky a recovu vadu a vystudovala vs a ked som videla jej snubenca, tak to bol taky fesak ze az.... a rozhodne nevyzerala nestastne.....

heln
19. dec 2021

ono, na otazku osudu by sa dali viest dlhe filozoficke debaty... ak by bol osud predurceny, tak aj kazda jedna minuta nasho zivota a kazde rozhodnutie by bolo predurcene osudom..... viera hovori, ze Pan Boh nam dal slobodnu volu..... a tato slobodna vola a nase rozhodnutia urcia ako sa bude vyvijat nas dalsi zivot, tak ako nejaky mlady muz v mladosti narobil blbosti a bol trestne stihany, nebolo osudom dane ze bude z neho kriminalnik, bolo to jeho rozhodnutie, ze bude kradnut..... alebo to mal osudom predurcene? myslim si, ze nase mozgy nie su schopne pochopit celistvost poznania aby sme pochopili preco sa niektore veci deju a niektore vieme ci nevieme ovplyvnit.... neverim na osud, ale niekedy si poviem, ze sa to skratka tak malo stat ako sa stalo.... spominam si na smutny pripad pred par rokmi, nejaky turista ci lyziar niekde asi v nizkych tatrach spadol a bol vo velmi zlom stave, prisiel po neho zachranarsky vrtulnik, ktory sa zrutil niekde pri lubietovej, vsetci boli mrtvi.... bol to jeho osud v ten den umriet? bolo to predurcene? myslim, ze by to bola len dalsia fizoficka debata.

luci310
19. dec 2021

Nie nie, osud si sama vytváraš, rozdiel je len v tom čo máš dane, komu sa narodíš, kde, aké máš zdravie, choroby čo nemôžeš sama ovplyvniť, ale ostatne si sama ovplyvňujes aj ako sa vysporiadavas s tými vecami čo sú dane 🙂 niekto sa so zlým osudom vysporiadava tým, že malo to tak byt, aj tak by sa to stalo, aby mal vacsi kľud…. pridám ešte môj obľúbený citat :D

podmostom
20. dec 2021

Ja som si raz dala spraviť astrologicky horoskop. A odvtedy sa mi ten osud znáša ľahšie.

danka808
21. dec 2021

Podla mna vsetko v zivote sa deje pre nieco, aj nase rozhodnutia pre nieco cinime take ako cinime. Ale tak ono je to sto ludi, sto nazorov 🙂

habibim
21. dec 2021

Neviem ci osud, alebo Boh, ale jednoducho ja si vravím, že všetko sa deje tak ako ma a je to od niekoho.... Ja som vždy kamoškam vravela, keď som bola mladá a nezadana, keď ony šli na more s rodinami a ja doma, alebo v práci, že nech sa neopovazia zamilovať sa tam do dajakého cudzinca, lebo presne viem, že keď prídu domov budú mi furt vyplakavat na ramene, že im nenapíše, nezavolá, že ich využil a bla bla.. (co sa par x aj stalo, ale mne sa to nesmie nikdy stat).. Potom zrazu ja, som mala príležitosť ísť s partiou do Chorvátska, a ja som zrazu bola "zalaskovana", aj číslo mobilu som prvý x dala niekomu cudziemu, aj som čakala, že napíše, zavolá, aj tak urobil, aj tri mesiace po dovolenke furt volal písal, nakoniec došiel za mnou na svk, aj ja za ním nazad na Balkán, a tie bla bla som radšej ani kamoškam nevravela, lebo, že sak ja som bola ta, co ich upozorňovala... Aj sme sa po roku a pol radenia zasnubili, vzali, sme spolu manželia už skoro 12rokov a mame tri zdravé, krásne deti, dom na svk, dom na Balkáne, robotu na svk, robotu kade tade a takto si žijeme...
Čiže, aj ja verím na niečo také ako osud, ale verím aj, že co sa ma stat, sa stane.. A nikdy nehovor nikdy, a nebij sa do prs

julka828
21. dec 2021

@podmostom a u koho si si ho dala vypracovat

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz