Mile mamicky potrebovala.by som radu manzel mal v praci uraz prstov .....manzel je pravak uraz mal na lavej ruke ma 4ty palec amputovany clanok plus sitie rany ...piati palec je zlomeny siti a odtrhnuty cely nech nema stym niekto skusenosti momentalne je na marodke...uraz bol nirmalne spisany v praci no otazka znie dostane bolestne ak prerusi marodku po 21 dnoch? A kolko asi priblizbe typujete bolestne? Dakujem velmi pejne
@cutty boji sa o pracu aby ho nevihodili
@lenkamatus1989 chápem že je to teraz s prácou ťažké,ale vážne chce tak skoro ukončiť PN?? Ak som dobre pochopila tak sa mu prsty zlomili a amputovali prst pri uraze a on chce ísť po 3tyzdnoch do práce?
ja by som marodku neprerušovala...
@deti95060810 no ano ja niesom tym nejak nadsena ale manzel je workoholik a plus sa boji o pracu
@dollyzv stvrty oalec ma amputovany prisiel o jeden clanok ...piaty palec je zosivany zlomeny a otrhnuty necht
@lenkamatus1989 o prácu môže prísť tak či tak...
@deti95060810 ako to myslite on robi sofera traktora na obecnom urade
@lenkamatus1989
Skus sa spytat evittam na postup....ako mate postupovat....vyzna sa lepsie.
@lenkamatus1989 asi tak to myslí,že keď ho budú chcieť tak ho vyhodia a je úplne jedno ako dlho bude na PN..podľa mňa je blbosť ísť po tak vážnom uraze hneď 3tyzdne do práce,veď ešte rehabilitácie na zlomeninu u mňa trvali 3tyzdne len tie rehabky a to nepočítam hojenie,a nemala som nič otrhnute ani zosivane..dúfam že ho ty nevyhanas do práce aj keby čo bolo,ak s tým vymýšľa on,tak mu dohovor
@dollyzv urcite z nym nesuhlasim on sa boji ze nebude mu na ucet uz chodit jeho plat a ze aj zot treba z niecoho a tiez ze strati pracu lebo teraz maju vela.kosenia tak aby si nevzali ineho traktoristu
@lenkamatus1989 pokiaľ mal pracovný úraz plat by mu mal chodiť v plnej výške..aspoň mne chodil plus kompenzácia zo sociálky,plus úrazova poistka,neviem akého máte starostu alebo kto je teda jeho šéfom,ale hádam by nebol taký hajzel že sa jeho zamestnancovi stane v práci úraz a on ho vyhodí..ak má normálnu zmluvu tak ho ani nemôže len tak bez dôvodu prepustiť a PN nieje dôvod na vypoved
@dollyzv no aj ja mu ti vravim ak sa mozem spytat kolko je kompenzacia zo socialky a kolko urazova poistka?
@lenkamatus1989 no záleží či tu urazovu poistku má založenú,ak nie tak smola,to je na každom človeku či si ju založí..zo sociálky mi prišlo okolo 300€ kompenzácia plus mi išiel normálny plat+ okolo 600€ z allianzu kde som mala založenú poistku..doma som bola niečo cez 2 mesiace
@dollyzv aha ok a este jednu otazocku mam a dakujem velmi pekne za rady vazim si toho ak prerusi pn co sa tyka jednorazoveho bolestneho ma stym nieco spolocne? Myslim ci bude mat narok aj ked bude na pn len 21 dni? A kolko je asi priblizne bolestne za taky uraz ....nieje poisteny osobne
@lenkamatus1989 to už neviem,to sa treba spýtať na sociálke 🙂 či tam je aj nejaká minimálna doba liečenia aby mal nárok a koľko sa vypláca..rátajú to tuším nejako z platu nejaké % ale nechcem zavadzat
toto je vážny úraz a zrejme mu nik poriadne nevysvetlil,že ruka sa musí ÚPLNE zahojiť,aby nemal komplikácie,nech pozerá na svoj ezdravie....pri pracovnom úraze čím dlhšie maroduje,tým lepšie peniaze dostane....nech ho zamestnavatel nestraší,tú ruku bud epotrebovať do smrti a nik nemá žiadne právo ho vydierať a hroziť stratou práce,nech sa manžel nedá,nemajú právnu páku ho vyhodiť kvôli dlhej PN
Ako pisu hore.plat ma ako keby je v praci. A ak si plati poistku,tak aj z poistovne dostane peniaze.
Nikto ti nepovie kolko.to pidla toho aku ma uzavretu poistku..na PN ho nemozevprepustit,pokial mu nekonci pracovny pomer.ak sa boji o pracu,takto ma istotu ze dostane plat.ak sa vrati a prepustia ho tak len na urad.
@pieksamaki evittam je skôr ekonómka , mne by sa skúr zdalo keby sa opýtala právnika...
@deti95060810
Ono by to mal vediet tie postupy jej nadriadeny na obecnom urade.ale overovat ci to tak je...treba aj po nom.je to len clovek...a z pohladu PN vyplaca socialna poistovna? Alebo...ved ani neviem...kedze som to nikdy neriesila....no fakt som sa teraz zamyslela....
@lenkamatus1989 damy dakujem vam pekne velmi ste my tym pomohli nikdy sme.chvalabohu nemali taketo vybavovacky a zravie manzelovy sluzilo do teraz vynukajuco nikdy nebol chory ani na pn ziadny uraz tak ani skusenosti z takym niecim nemame ale vdaka vam som to konecne pochopila len moj manzel si neuvedomuje aka je vazna jeho ruka a ze ju potrebuje aby uzivil rodinu lebo jemu len o to ide
@lenkamatus1989 damy nieco my nejde do hlavy pri normalnom plate ktory by manzel mal dostat 600 ako zvycajne mu budu platit este aj plus pn? Dobre som to pochopila?
Pojde mu pn a socialka k pn doplati zvysok. Cize cele to vychadza ako jeho bezna mzda. K tomu bolestnemu... Ono sa este presetruje koho vina to bola a v akej miere podla toho sa vyplaca.
@lenkamatus1989 nebude dostavat plat plus PN 🙈 ale PN vo vyske platu, nakolko to bol pracovny uraz
@lenkamatus1989 preco chce tak skoro po tak vaznom uraze prerusovat PN