Národná Pokladnica - skúsenosti

janny39
1. sep 2020

Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom darčeka pre kamošku čo čaká bábatko. Samozrejme jej chcem darovať klasiku ako bodíčka alebo nejakú hračku či plienky. No rozmýšľam že by som jej chcela dať niečo také iné pre malé na pamiatku tak ma napadla minca. Pozerala som konkrétne veľmi peknú na Národnej Pokladnici volá sa to že minca do kolísky alebo plyšového sloníka čo má mincu rovno zasadenú v srdiečku. Páči sa mi to ,príde mi to také iné neotrepané, no aj tak by som bola rada za vaše názory.

dajana19
1. sep 2020

Ja myslim ze je to velmi pekny a naozaj netradicny darcek....presne ako pises...neotrepane..ine

freeja
1. sep 2020

@janny39 konkretne s Narodnou pokladnicou ja dobre skusenosti nemam, pozri si recenzie na nete skor nez nieco kupis. Mojej mame namatkovo poslali na dobierku zasielku s mincami a kym sme sa dopracovali k tomu aby jej peniaze vratili spat a uz jej nikdy nic neposielali, islo ma slahnut. Kupis jednu mincu a uz sa ich nezbavis.

janinah
1. sep 2020

Akési mince k babetku máme aj my kdesi v šuflíku,čo už s tým? vtedy by som ocenila viac dáke pekné oblečko pre malého.....dcéry ešte dostali zlaté písmeno L teda prívesok,na L sa začínajú ich mená,nikdy tie L-ká nenosili,nechceli,takže niekedy sa darca trápi vymýšľaním a skončí to tak všelijak...ale Zlatú knihu rozprávok od Dobšinského si cením z tých netradičných darčekov asi najviac

panelacikova
1. sep 2020

@janny39 ja som kedysi o národnej pokladnici čítala na nete rozsiahle články (bolo to v čase, keď mi do schránky chodili od nich množstvá ponúk s mincami) a v tých článkoch bolo uvedené, že pozor na nich. mnohé z tých mincí vraj ani nemajú hodnotu. kúsky plieškov za dosť peňazí. tak neviem. píšem len to, čo som čítala. a inak súhlasím aj s
@freeja tiež som mala pár známych.... čo takto dopadli. možno potom radšej skúsiť cez nejakého skúseného zberateľa sa poradiť, odkiaľ kúpiť takú mincu. vieš, nech to už aj má hodnotu, keď už za to dáš peniaze... no a ja osobne by som napríklad ako čerstvá matka uprednostnila radšej peniaze a sama by som kúpila, čo potrebujem. alebo by som uvítala, keby sa ma ľudia opýtali, čo by som konkrétne pre dieťa potrebovala.

janny39
autor
1. sep 2020

@janinah Tak to je škoda, že nevyužili ani tie prívesky. Ja ako samozrejme klasické darčeky kúpim ale toto som chcela k tomu dačo nezvyčajné, viem že to bude niekde ležať ale aspoň to toľko miesta nezabere🙂 Ale knihu určite pozrem

janinah
1. sep 2020

@janny39 ako dáš prívesok dieťaťu na krk,ak ho nechce? ani v detstve,ani v puberte.....

janny39
autor
1. sep 2020

@janinah Chápem keď raz nechce tak nechce a nútiť nemôžeš. Poznám to.

monikamoniak
1. sep 2020

Pre mňa je to neuveriteľne nesympatická firma. Už len ten názov, ktorý sa snaží pôsobiť ako štátna inštitúcia. Radšej si pozri ponuku kremnickej mincovne. Na ich stránke nájdeš aj zlaté a strieborné personalizované medaily k narodeniu.

miavra
1. sep 2020

Pozri zmluvnych predajcov Narodnej banky Slovenska - https://www.nbs.sk/sk/bankovky-a-mince/zmluvni-... - to mas zarucene hodnotne mince. Detsku tematiku tam ale nenajdes. NBS vydala tieto mince: https://www.nbs.sk/sk/bankovky-a-mince/eurove-m...

algavendova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
1. sep 2020

@janinah dajte zlato pretavit na nieco, co sa im bude pacit. Aspon to bude na uzitok. Nebude to nadarmo v skatulke lezat.

freeja
1. sep 2020

@monikamoniak suhlas, firma, ktorej sidlo je POBox 19 vo Velkych Levaroch nemoze posobit seriozne.

peter898
7. sep 2020

Ja som si objednal jednu mincu z Národnej Pokladnice. Potom mi neskôr volali, že či by som nechcel dobjednať aj ostatné, lebo tá minca bola z kolekcie ale normálne som im povedal že zatiaľ nie a že keby som zase chcel nejakú tak určite sa ozvem. No o od vtedy je kľud, takže bez problému.

hiro
7. sep 2020

Narodna pokladnica vyraba nekvalitne smejdy. Sam odtial nemam nic ale okrem toho ze to je na pohlad nekvalitna praca tak kamaratovi aj zachadzaju nejakym povlakom.
Ked uz tak Mincovna Kremnica ma velky vyber aj s temou ohladom narodenia deti. A ich strieborne medaile su naozaj krasne a aj v dobrych cenach.
Fakt neodporucam tie nepodarky z pokladnice.

dornios
16. sep 2020

Tak ono asi záleží na minci. Já mám len pár čo som si u nich kúpil už dávnejšie ako pamiatku z môjho detstva. Na jednej strane majú aj niekoľko veľmi zaujímavých mincí, ktoré by som vo svojej zbierke chcel mať. Najmä tie ktoré sa vydávajú v tých limitovaných edíciach, takže ich nie je veľa. Predsa len sú to kúsky ktoré sa po vypredaní už zohnať nedajú a myslím že hodnotu pre zberateľa majú. Ale sú tam aj mince čo by som asi nekupoval. No rád si proste vyberám.

hiro
16. sep 2020

@dornios No, moc ani nemaju. 1. su to medaile - je to len orazene striebro, nie je to oficialne platidlo ako 10/20€ ci ina hodnota 2. kvalita rytiny a razby nic moc takze nie je to nijako moc zaujimave aj keby vydali len po 1 minci

esscho
22. sep 2021

@janny39 Su to podvodníci na profesionalnej urovni! Raz kúpite a budu vam posielať celé série bezcennych mincí za nehorázne ceny aj s certifikatom!

hiro
22. sep 2021

Keby si niekto chcel kupit len tak peknu mincu na skusku ktora ma aj svoju hodnotu tak NBS s mincovnou Kremnica vydali 5€ mince - vcela a vlk.
https://www.mint.sk/eshop/minca-5eu2021-vlk-dravy
https://www.mint.sk/eshop/minca-5eu2021-vcela-m...
Stoji 5€ ma realnu hodnotu 5€ 🙂 Na nej sa neda prerobit 🙂