Náročné 8 mesačné dieťa

12. máj 2020

Mam jedno dieťa. osem mesačné. Čakala som, ze to bude narocne, ale nie az takto. Od narodenia mal hrozne koliky, stale som ho nosila na rukach, co bolo jedine co fungovalo na plac.. a doteraz to nepreslo, az mam pocit ze posledne tri mesiace je to este horšie. Ja uz som vyčerpaná uplne, sice s tazkym srdcom, ale vzdala som sa akejkoľvek myšlienky stihnúť pri dieťati niecomu sa venovať.
Nosim ho posledne tri mesiace nonstop na rukach. Polozim ho len ked ho prebalujem, alebo ked ide jest. Nemam kedy ist na zachod, najesť sa, nie to niečo užitočné spraviť.
Odvykol si uz aj od kocika kde predtym cez den spaval. Teraz cez den spi len v nosici na mne trikrát po 30-60min. Mimo spánku v nosici odmieta byt, vzpiera sa a krici.. iba na rukach. Idu mi uz odpadnúť. Polozim ho na podložku ze sa spolu zahrame, hned vrieska.. začala som ho uz porovnávať s inými detmi v mojom okoli rovnako starými, tie sa už plazia, stvornozkuju, stavaju na nohy.. a moj nic. Polozim ho, hned rev akoby mu ublizovali .. nema príležitosť naučiť sa plazit.
Niekto s podobnou skúsenosťou? Viete nieco poradit?

daganov
12. máj 2020

čo na to detská lekárka? Určite by som sa pýtala na nejaké vyšetrenia.

cervikpepik
12. máj 2020

Nenechať sa vydierať.
Sadnúť si ku nemu aby nebol sám a skúsiť sa hrať.
Prvý deň výdrž päť minút aj keď bude revat(lebo šak mu nič nie je a mamka je pri ňom,nie je sám)
druhý deň desať a tak ďalej...
Zvykne si.
A keby si mala druhé,staršie dieťa tak umrie od hladu a smädu,lebo drobca neslobodno položiť?
Nie si otrok ani Terminátor.
Držím palce🙂

cervikpepik
12. máj 2020

@daganov keď neplače na rukách nič mu nie je.
Ak by boli bolesti bol by zlostny aj na rukach

deti95060810
12. máj 2020

naučený na ruky. problém bude odučiť....
chodíte na prehliadky? Lekárka nevidí že zaostáva za deťmi? zvláštne...

daganov
12. máj 2020

@cervikpepik tak to je fakt. Ešte mu môže vadiť z nejakého dôvodu vodorovná poloha, ale ak si ty s ním sadneš na zem, myslela som tak, že ti sedí na stehnách a opiera sa chrbátikom o teba a ukazuješ mu hračky, tak by mohol chvíľu vydržať. A aj by som to praktizovala, si pri ňom, neleží, chvíľu si aj poplakať môže. Ale ja by som aj tak pobehla lekárov

elizabeth88
12. máj 2020

Celkom Ta viem pochopit,ze nevydrzis jeho plac,ale pravdou je,ze dieta si velmi lahko zvykne byt na rukach,tam je predsa najlepsie a bezpecne-u maminky,ktoru lubi.🙂Priklanam sa k rade
@cervikpepik ,skusila by som.Bude to lepsie aj pre dietatko,nech pekne napreduje.🙂Drzim palce,to zvladnes.Vsetko rychlo dobehnete.🙂

nikiki29
12. máj 2020

Môj bol síce menší, ale takto isto rev hneď ako som ho položila, na brušku vrieskal ako keby som ho týrala. No len skúšať a skúšať a skúšať. Musí byť na zemi aby sa naučil hýbať. Ja by som sa bála že mu zastavím psychomotorický vývin neustálym nosením. Všetkého veľa škodí. Ja som to cely deň len skúšala, položiť, chvíľu poreval, utíšiť a znovu... nakoniec sa naučil to čo má a prestal toľko plakať. Inak celkom pomohlo keď ležal na mojom bruchu... bruško na bruško. Pomaly si tak zvykol. No trvalo to dlhšie, ľutujem že som nezačala skôr aj cez plač, lebo bol trochu slabší oproti rovesníkom 😕 inak by som vymenila nosenie na rukách za nosič - ľahšie to prežiješ ty aj chrbtica aj ruky 😉

daganov
12. máj 2020

ako reaguje, keď je s niekým iným, otec babka, rovnako? Čo napríklad po kúpaní, keď ho hladkáš, masíruješ? Vrieska aj vtedy? Ja by som ho predsa len na chvíľu položila a vydrží. Keby si mal dvojčatá, tiež by si nejako musela fungovať, prípadne ešte ďalšie deti

elizabeth88
12. máj 2020

Pomaha Ti niekto obcas?Manzel,rodicia,sestra...Ci by sa im v tom oducani nedarilo lepsie...Je to len napad,mozno to nebude fungovat...No viem,ze deti casto maju na mamu vacsie naroky ako na ostatnych a troska aj vydieraju a viac placu,ked sa o nieco snazi mamina,nez ked to skusi niekto iny,s kym nie su stale...Ak nie takto,tak oducaj,ako Ti to bude vyhovovat,kludne zacni minutou jeden den,pridavaj po minutke.Podari sa,urcite.

autor
12. máj 2020

Toto je jeden z hlavnych dovodov, preco dalsie dieta nechcem.. a to som chcela povodne tri - haha..
Popravde zhorsilo sa to odkedy je muz doma kvoli korone.. snazila som sa aby maly ani nepipol, nech ho nerusi lebo muz bol z toho nervózny... A teraz uz je to neunosne..
U doktorky sme boli naposledy pred vyse dvomi mesiacmi.. ma zrusene poradne. K teme placu, ktoru tam vytahujem kazdy mesiac len kyvne hlavou a ignoruje to, takže dúfam ze ziadne zdravotne tazkosti za tym nie su. Nevyzera ze by ho nieco bolelo

nikiki29
12. máj 2020

A muž má home office, musí sa sústrediť na prácu či prečo ho nemôže rušiť vlastné dieťa? 🙄

autor
12. máj 2020

Tak tak.. home office

bambushka
12. máj 2020

Hlavne neporovnávaj, kazde dieta je ine.

majusska202
12. máj 2020

Ahoj ja mam ročnú dcéru, ktorá je na mna brutálne naviazaná lebo je nonstop so mnou.. Dokonva vrieska ked ju muz chce pomojkat. Tiez mam problém ze vkise chce byt pri mne, nie ze nosiť jej staci ked sedim pri nej ona potrbuje skor byt v mojej blízkosti. Je to dost o nervy pretože ja mam este jedno dieta je starší. Ten sa s nou pekne hra zapája ju no ona len za mnou. Moja taktika je i ked znie to hrozne ale len tiež musim nieco doma spraviť. Proste sadnem si snou na zem začneme sa hrať a ked vidim ze sa odlepi od mojej blízkosti zdrham😂 fungujw to vtedy kym ma znova neuvidi alrno neppcuje moj hlas je dobre je kľudná hra sa s bratom. Ako nahle ma vidi koniec len plač a krici mama.

zuzudrnda
12. máj 2020

Osobnu skusenost nemam,ale kamaratka do 1r sa nevyspala, pocas dna si neoddychla. Dieta davala spat do hacky. Skuste. Jedine tam vydrzal. Dovod u nich - kolika a potom silny skryty reflux. Cize vodorovna poloha = plac. Osobne na vydieranie dietatom a ze to nebodaj robi naschval do 2r neverim. Plac je jeho jediny komunikacny nastroj.

daganov
12. máj 2020

@zuzudrnda toto dieťatko je ešte malé ale po roku a po 18 mesiacoch deti plačom vydierajú celkom bežne. Dokonca spod viečok pozorujú, čo to s nami urobí, samozrejme, keď si myslia, že to nevidíme. Nie sú hlúpe, sú iba malé. Inak v tej hačke tiež nie je v horizontálnej polohe.

zuzudrnda
13. máj 2020

@daganov v hacke nie je v horizontalnej,ale upokoji hompalanim a hlavka moze byt vyssie. Ak sa jedna o reflux. Je to len tip. Vobec si nemyslim,ze male deti su hlupe. Prave naopak. Kazdopadne v tomto veku som plac dietata vzdy riesila. A vo veku 8m syna autorky ani nehovorim.

daganov
13. máj 2020

@zuzudrnda viem, že môže mať hlavičku vyššie, ale to môže mať aj v postieľke s podloženým matracom. Ale súhlasím, že sa upokojí asi hojdaním, tým monotónnym pohybom. Ja som plač riešila aj vo vyššom veku ako dva roky, len som opísala, že vydieranie plačom môže byť v druhom roku života dieťaťa vedomé. Závisí od situácie. Autorka to mala ťažké, keď manžel pracoval z domu a nechcela, aby ho malý rušil plačom, ale tak zase nepracoval celý deň a mohla s dieťaťom ísť von, počasie bolo pekné a v nosiči, v kočíku ho pomaly zvykať. Bude to musieť riešiť, ak je dieťa zdravé, nemôže byť na rukách non stop.

miadi
13. máj 2020

Moja mala reflux musela som ju mat vela vela na rukach skoro ako ty. Ibaze od 4m som ju uz davala viac na brusko..dovtedy len par minut aj to sa hnet pogrckala. Robis chybu ze nechces aby mrcalo plakalo dietatko nie je to novorodenec ma uz 8m. Musi si na brusku zvyknut a to jedine ked ho tam budes davat. Maleho davam od par tyzdnov nema take problemy ako mala mala je total kludne dobrucke babo (tak sa neboj mat druhe lebo druhe vraj je za odmenu a moja mama vravi ze take dobre babo este nevidela) maleho davam od 2t najprv sa trapil trosku mrnkal ale musel ..teraz ma 3a pol m a krasne sa dviha uz aj hrud aj ruky a uz sa mu to zacalo aj pacit .Takze rano pekne na brusko aj ked bude plakat aspon na 5minut a potom na obed zas a vecer znovu a dalsi den ten cas na brusku predlzovat.. az sa mu to zapaci a uz ho tak nechas vacsinu casu. Nie len deticky sa ucia ale aj my sa ucime pri nich. (8m uz by mal mat ok crievka to nebude kolika ani reflux proste je tak uz zvyknuty ze sa nosi ved kto by sa nechcel nechat nosit? )

larisalarisa
13. máj 2020

Poprosiť muža aby sa mu denne aspoň dve tri hodiny venoval. Vy si musíte v prvom rade odpočinúť. A potom sa to vyrieši. Môj tiež vymýšľal a plakal. A teraz s odstupom času by som ho plakať nechala. Držím palce. Všetko časom prejde.

juliet86
13. máj 2020

noooo a aky mate inak vztah s manzelom??? ze je tvoja uloha aby maly ani nepipol? to co opisujes nie je bezne soravanie dietata. vie sa pretacat na chrbatik a z chrbatika? idu mu zubky? sama bravis ze milniky ako lozenie atd este nezvlada... skus naposat ma mudre hranie sk a poradit sa su tam specialne pedagogicky. mne to pride ze nieco niekde je zle. drzim ti palce aby si odhalila skoro ze kde a co vela veci sa da napravit ked sa zavhytia skorom pripadne kontaktuj centrum vcasnej intervencie. ved nieco co nevyhovuje tebe nemoze vyhovovat ani dietatku

katarinka89
13. máj 2020

Si na seba uplietla bič 😨 musíš vydržať, zaťať zuby a otočiť kartu. Teraz nech poslúcha a prispôsobuje sa babo

lianka123
13. máj 2020

Je to prve dieta. Druhe uz das na ruky len ked ho budes potrebovat preniest 😉
Zle si naucila, nic viac.

klaudinkad
14. aug 2020

Toto je kópia toho, čo sa deje u nás.. Takisto 8 mesačná dcéra, takisto celý deň na rukách, zatiaľ sa len plazí, ale musí byť veeľmi motivovaná. Keď na mňa na chvíľu "zabudne", zahrá sa pár minút aj sama, ale akonáhle ma zbadá, hneď ruky nohy hore a ber ma mama.. Tiež som si myslela, že veď ju nechám trochu poplakať si, ale to nejde, ten plač reže uši, nedá mi to ju tak nechať. Kiež by som to mohla pripísať zubom s tým, že je to dočasný stav.. Okrem toho na rukách aj uspávam, večer aj cez deň a začína to byť pekne fyzicky aj psychicky náročné😣